Last news in Fakti

29 Март, 2017 10:39 1 344 4

Турция осъди 111 кюрдски политици 

  • турция-
  • пкк-
  • кюрди

Започналият през 2009 г. съдебен процес е срещу Съюза на кюрдските общини, смятан за политическо крило на ПКК

Турция осъди 111 кюрдски политици  - 1
Снимка: БТА/АР

111 души бяха осъдени от турски съд на лишаване от свобода за периоди между една и 21 години, в дело срещу опозиционери, обвинени в принадлежност към политическото крило на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи "Хабертюрк".

Започналият през 2009 г. съдебен процес е воден срещу Съюза на кюрдските общини - нелегална организация, смятана за политическо крило на ПКК.

Съдът в Диарбекир осъди вчера 111 души за "принадлежност към терористична организация", "ръководене на терористично сдружение" и нарушаване на правилата за участие в протести. Четиридесет и трима бяха обявени за невинни.

На 21 години затвор бе осъден Камуран Юксек, съпредседател на прокюрдската Партия за мир и демокрация. На година и три месеца условно лишаване от свобода бе осъден бившият кмет на град Мардин Ахмет Тюрк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Павел

    9 0 Отговор
    Турция е най-демократичната държава в света! Султана - най-милостивия!
  • 2 Хасан

    2 8 Отговор
    Турция е велика сила.. Приюти 3 милиона бежанци..

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Не ги е приютила, ами спомогна за създаването на конфликта, който предизвика тези 3 милиона да напуснат домовете си. Ако турците и въобще всички по света, бяха много загрижени за мигрантите, щяха да работят за решаването на проблемите в собствените им страни, а не да правят огради и да се чудят как да ги пресеят и отърват от неудобните. Освен това султана се опитва и то до някъде успешно, да цака ЕС със заплахата от бежанците.

    Ти още малко ще кажеш че султана е търгувал с петрола на ИДИЛ щото е беден и не му стигат пари да ги храни бежанците, че е лекувал джихадисти щото е широкоскроена душа и че въобще не е знаел за трафика на оръжия и бойци през неговата граница!
  • 4 London

    0 0 Отговор
    Poltici :)))
Новини по държави: