Last news in Fakti

30 Март, 2017 19:19 5 814 9

Кражба за милиони в Ермитажа? (ВИДЕО И СНИМКИ)

  • ермитаж-
  • санкт петербург-
  • русия-
  • кражба-
  • музей-
  • присвояване на средства

Заместник-директорът на музея в Санкт Петербург беше арестуван за корупция

Кражба за милиони в Ермитажа? (ВИДЕО И СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

Заместник-директорът на Ермитажа в Санкт Петербург беше поставен под домашен арест. Михаил Новиков е заподозрян в отклоняване на средства от строежа на нова сграда на известния музей, предаде ТАСС.

Новиков, който отговарял за проекта, "беше арестуван на 28 март в Москва и поставен под домашен арест до 23 май за периода на разследването", съобщи Московският районен съд. Магистратите не уточняват за какви точно обвинения става въпрос.

Руски медии цитират източници в разузнавателните служби, според които арестът е свързан с отклоняване на държавни средства в особено големи мащабии. Парите са били предназначени за строежа на сграда за опазване на творбите в музея.

Кражба за милиони в Ермитажа? (ВИДЕО И СНИМКИ)

През 2015 г. Ермитажът сключи договор за 3,7 милиарда рубли (около 61 милиона евро) със строителна фирма, по чиято сметка бяха преведени авансово 1 милиард рубли. Работата обаче не е била извършена в срок, съобщи в. "Комерсант".

Кражба за милиони в Ермитажа? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Кражба за милиони в Ермитажа? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Ермитажът отказа да коментира случая, заявявайки, че ситуацията не е напълно ясна.

Това не е първият случай, при който строителни дейности, свързани с известния руски музей, се оказват в центъра на скандали. През 2013 г. бяха извършени обиски във връзка с разследване за отклоняване на над 1 милион евро, предназначени за ремонт на едно крило на музея.

Ермитажът е създаден през 1764 г. от руската императрица Екатерина Втора. Това е музеят с най-голям брой експонати в целия свят. Над 60 000 обекта са достъпни за обществеността, а близо 3 милиона други се съхраняват в складовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 4 Отговор
    Тоя пък, да беше питал някой като делян добрев или който и да е друг човек на тиквата, как се крадат и отклоняват средства. Тиквун поне в схемите със строителство е цар на кражбите, не в милиони, а в милиарди краде!

    Коментиран от #3

  • 2 Мемфис

    3 7 Отговор
    Колкото и да краде, не може дори да доближи Джуджагин!
  • 3 onq s konq

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Ако имаш читава и надеждна информация и най-важното-ГРАЖДАНСКА ДОБЛЕСТ,би трябвало час по-скоро да уведомиш прокуратурата.Тъй-като обаче НИКОГА НЕ СИ СПОМЕНАВАЛ И ДУМА ЗА КРАЖБИ От КРЪГОВЕТЕ НА БСП,смея да мисля че изказванията ти са ПРИСТРАСТНИ.А подобни пристрастни думи са характерни най-вече за грозните руски тролове.

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    4 5 Отговор
    Това не може да бъде, нашите русофили тук по цял ден ни разправят, че руските управници не са крадливи и че са най честните управляващи в света, а крадливи били само нашите и американските.

    Коментиран от #6

  • 5 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Кажи за какво искаш да я уведомя цацаротурата и веднага го правя! Ако искаш няма да му казвам за прегрешения на ГРОБ, само на БСП и да видиш какъв ще е ефекта! Не ги защитавам, конче, просто тиквун управлява последните години и е нормано той да е на топа на устата. А и няма как да ме убедиш, че БСП за един мандат при станишев, са открали повече от тиквата за 8г.!

    Коментиран от #9

  • 6 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    ссс-ъселчо пак ли „взиздити ти го гуворят”! Я цитирай някой русофил, който го твърди това! Май хапчетата не действат и посещаваш разни сайтове, които съществуват само в твоята главица!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    4 1 Отговор
    Е гаси крадливото племе, е гаси и законите, значи и при тях за милиони няма закони ! Крал, крал, на поразия и накрая под домашен арест, това ако беше в Китай до сега 100 пъти щяха да го разстрелят !
  • 9 onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Никого няма да уведомяваш за някакви кражби от ББ-това е ясно,само си злословиш кротко.Но с тая ти логика че БСП със само 1 мандат "нама начин да са откраднали повече отколкото ББ за 8 год"...това е все едно да твърдиш,че един ром за целия си живот е откраднал много повече от Цв.Василев ЕДНОКРАТНО от КТБ!?Е неам думи -жив и здрав:)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания