Last news in Fakti

1 Април, 2017 10:42 1 101 3

Моментът на замитане на мечтите

  • израел-
  • ерусалим-
  • йерусалим-
  • желания
Моментът на замитане на мечтите - 1
Снимки: Георги Милков via Facebook

Дойде моментът за изчегъртване и замитане на мечтите и желанията.

Моментът на замитане на мечтите

Не става дума за България и изборите. Това е история от Йерусалим. Това пише в профила си във Фейсбук Георги Милков.

Моментът на замитане на мечтите

Стената на плача е свещено място за юдеите, но хора от всякакви религии целогодишно я посещават и пъхат в пролуките на древния зид бележки с най-съкровените си желания.

Моментът на замитане на мечтите

Надяват се, че Бог ще чуе воплите им и ще ги сбъдне. Но хората имат прекалено много щения. Повече, отколкото камъните могат да поемат.

Моментът на замитане на мечтите

Затова два пъти в годината Стената бива почиствана. Веднъж преди Пасха и после преди Рош Хашана - началото на годината според еврейския календар.

Моментът на замитане на мечтите

До Пасха остават десет дни, затова комитетът по почистването се зае в петък сутринта сериозно с работа, за да освободи място за новопостъпващите прошения към Всевишния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 1 Отговор
    Много ме радват тези чернокожи евреи!
  • 2 реален

    2 0 Отговор
    АА, къде остана дядо Коледа? Аз редовно му пиша, но така и не ми сбъдна желанията? Веднъж му писах, че искам ад ми пусне 2 млн. гущера от небето ид ап аднат точно пред мен, да се препъна, а Снежанка да ме поеме преди да падна и да каже - аве кьорав ли си бил, кога си се молил? И да ме почерпи едно кааве в бара. Ала дедо Коледа не чува? само дъжд и сняг ми пуска? А не ми се бие път до Стената на плача. И без нея рева от години.
  • 3 ЕБ И ГИ

    1 0 Отговор
    Бог богува нека си богува.
    Бизнеса си е бизнес . Който може да измисли по добър. Моля.
    Целия свят да ти носи пари и дарове.
    Ти само да посрещаш и приемаш.евала бизнес за векове. Ерусалим град на три религии.Юдайзьм, Христянство, Мюсулманство.А това с черните евреи сие жив т....к. Негър евреин но някой трябва и да работи и чисти улиците