Last news in Fakti

4 Април, 2017 12:16 6 775 20

Той окървави Санкт Петербург (СНИМКИ)

  • санкт петербург-
  • атентат-
  • метро

Извършителят на самоубийствения атентат в метрото е Акбаржон Джалилов

Извършителят на самоубийствения атентат в Санкт Петербург беше идентифициран като Акбаржон Джалилов, роден в Киргизстан през 1995 г., обяви днес говорител на киргизстанските служби за сигурност, цитиран от ТАСС и "Ройтерс".

Джалилов е бил родом от южния киргизстански град Ош. Той вероятно е получил руско гражданство.

Заподозреният извършител на атентата в Санкт Петербург вчера е руски гражданин, роден в Киргизстан, заяви малко по-рано представител на Държавния комитет за национална сигурност (ДКНС) на бившата съветска република, цитиран от "Ройтерс".

Той каза пред руската агенция Интерфакс, че киргизстанските спецслужби контактуват с руските във връзка с взрива в метрото на северния руски град. Киргизстан е получил от Русия официално искане да идентифицира заподозрения.

Киргизстан - преобладаващо мюсюлманска бивша съветска република в Централна Азия с население от 6 милиона души - е близък политически съюзник на Русия, отбелязва "Ройтерс". В страната има и руска военна база.

Най-малко 7000 граждани на бивши съветски републики, сред които около 2900 руснаци, са се присъединили към джихадистки групировки в Сирия и Ирак, най-вече към "Ислямска държава", посочват агенциите.

Би Би Си отбелязва, че до момента никой не е поел отговорност за атентата в Санкт Петербург. "Ислямска държава" от много време призова да бъдат извършвани атаки срещу Русия заради намесата й в Сирия и подкрепата към президента Башар Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    9 38 Отговор
    Ще се повторя, но и преди съм писал, че руските кавказки републики и бившите азиатски съветски републики са пълни с джихадисти. Джуджето вместо да укрепва сигурността на гражданите предпочита да прави структури, които да защитават самият него. За него по-опасни са опозиционерите отколкото джихадистите. Той самият се смята за уникален и неповторим, а руснаци колкото искаш. Този атнентат му идва навреме, като повод да засили репресиите към хората.
    И какво, в крайна сметка се оказа, че атентаторът е с руско гражданство, а някои безмозъчни путинофили зовяха за "клане на арабите" !

    Коментиран от #2, #13

  • 2 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    33 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пеньо-то и във Франция бяха със френско гражданство...и в Германия пак бяха с германско гражданство...а в Белгия и Англия бяха трето поколение "европейци"---та точно тези факти доказват че това не е важното-и че намираш повод да тролиш...

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пеньо

    9 32 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО ми писна от спама тук":

    Когато си путинофил с два грама сиво е нормално да не видиш същността на написаното. Точно потвърждавам, че вече инфилтриралите се в държавата са най-голямата опасност. Това важи както за Русия, така и за запада, така и за нас! Точно вие путинофилите виждате тази заплаха някъде другаде, отвън! На вас все друг ви е виновен, дори и за малкото сиво!

    Коментиран от #6

  • 5 tost

    38 1 Отговор
    Не всички мюсюлмани са терористи,обаче всички терористи са мюсюлмани.

    Така че братя руси само бой по чалмите ще оправи работата
  • 6 Пена

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    ... а да не би Путин да създаде и раздуха въглените на джихадизма, А? Вятъра бе западен май, не мислиш ли? Къде ти е твоето сиво вещество?
  • 7 Бъдещ кон

    16 1 Отговор
    Странно. Кво става с тоя свят?пийте си ракията и яжте марули от Кауфланд и си трайте.те ще се оправят .пеньо ти човек ли си ? Човек
  • 8 ЛУЦИФЕР

    20 0 Отговор
    ВМЕСТО ДЕВСТВЕНИЦИ ЩЕ ГО ЯЗДЯТ ДЯВОЛИТЕ МАЙ.
  • 9 У Тръмпово

    6 4 Отговор
    Пеньо и Пена ! Можете ли с леки въртеливи движения да се намести те сами ?

    Коментиран от #14

  • 10 Пеньо

    3 12 Отговор
    Луцифере по добре ти се намести сам на коня

    Коментиран от #11

  • 11 Пеньо

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Пеньо":

    Това за Луцифер не съм го писал аз, но довечера ще вдигна наздравица за всички вас!
  • 12 Диди

    1 4 Отговор
    Ха ха ха,ех чи ви идват идеи.Въртите,въртите и все до секса стигате,това са нашите български момчета.
  • 13 кроко

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пеньо, и аз ще се повторя: докато ти и другите тролове се повтаряте, завтаряте, затретвате и т.н. нас ще ни затрият приятелите на кака кукуферкел. Вместо да ръсиш и без това малкото акъл в влавата си при всяка статия за Русия, да беше взел поне веднъж отношение когато става въпрос за България.
  • 14 u wevo

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "У Тръмпово":

    Ти Българин ли си ? В Българският език спрежението и глагола се изписват заедно!

    Коментиран от #15

  • 15 AUDI RS6

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "u wevo":

    Тоя е джихадист ъндър ковър - сега учи български да се интегрира по лесно ,че да взривява после форумите с глупости .
  • 16 ключаря

    14 1 Отговор
    Не знам какво мислите, но няма и 24 часа и говорим за имена снимки и ДНК на извършителя.Да оставим Сарафово, където уж помагаха и чужди експерти, ами в Европа, седмици се говори за предполагаемите атентатори, минават месеци, току локализират някого и го обвинят.А тук говорим за държава сравнима по големина с територията на целия ЕС и ... хоп - работата свършена.Ушанките това, ушанките онова, един телевизор не можели да направят, а пък наш Пеньо само простотии реди - хората си свършиха работата още снощи се е знаело кой, къде, кога и е обезвредена и друга бомба и ... така.
  • 17 ЛУЦИФЕР

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    СИГУРЕН БЯХ ЧЕ НЕ Е ОНЗИ С БРАДАТА ОТ ВЧЕРА ПРОСТО ТОЙ БЕШЕ ТВЪРДЕ ВЪЗРАСТЕН ДА СЕ ХВАНЕ НА НОМЕРА С ДЕВСТВЕНИЦИТЕ

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПУЙЛОТИН

    0 6 Отговор
    И това момче се обадило на едно медийно списание и казало,че не е виновен за инцидента....кадето го представиха като мъртв
  • 20 гостуващ

    4 0 Отговор
    до пуйлотин:
    Гладките мозъчета да си стоят в къщи и да сричат таблицата за умножение, докато се посбръчкат. До тогава да не спамят тук.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания