4 Април, 2017 16:52 2 957 6

Унгария с мощен удар по Сорос

  • унгария-
  • джордж сорос-
  • виктор орбан

Затягат правилата за неговия университет

Унгарският парламент одобри нов закон за висшето образование, който може да доведе до затварянето на университет, основан от Джордж Сорос, съобщи „Ройтерс“.

Унгарският премиер Виктор Орбан отдавна критикува милиардерът, че провежда пропаганда в полза на бежанците в неговата страна. Уважаваният англоезичен университет (ЦЕУ) е създаден през 1991 след падането на комунизма. Той е разглеждан от правителството като бастион на либерализма.

Новият закон въвежда по-тежки условия за чуждестранните университети в страната.

Заради закона през миналата седмица в Будапеща протестираха голям брой студенти и професори. Новите правила забраняват на институции извън ЕС да издават унгарски дипломи без да има сключено споразумение между националните правителства.

Държавният департамент на САЩ вече призова за неговото оттегляне. Орбан обаче смята, че така ще намали влиянието на Сорос върху частни организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Противник на Сорос

    44 1 Отговор
    Така трябва и в България.
    Българският приятел на Виктор Орбан - Бойко Борисов трябва да си вземе поука от него и да има по-строго отношение към Нов Български Университет и само за някои достъпното "Отворено общество".
  • 2 Скорпион29

    25 0 Отговор
    Мръсника на ЦРУ и Мосад
  • 3 Тях червеното знаме роди ги.

    10 10 Отговор
    Българските политици (без изключения) са купени,именно от тези чифути от червения интернационал.
  • 4 кроко

    14 1 Отговор
    Организации на Сорос печата и раздават листовки наджангалите, прииждащи към Европа, с инструкции как и от къде да минат и как да подават молби за убежище лато влезнат нелегално. А други соросоиди дето се занимават с правата на джангала, им указват помощ за да забавят екстрадирането си. Всичко спонсорирано от Сорос трябва да се забрани, вкл..нашите НПО-та.
  • 5 хахаха

    9 0 Отговор
    Боко с поведението си на лека жена, едва ли може да се нарече приятел на ЕУ лидер.
    Подскача като кученце за потупване по рамото
    НЕ ЗНАЕ И ДУМА ЧУЖД ЕЗИК
    Да не коментираме и неговия български.
    СРАМ И РЕЗИЛ
    прост народ с низка политическа култура.
    Роско езици говореше, НО БЪЛВАШЕ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ.
    Избираме си КУКЛИ НА КОНЦИ
    Цяла Европа ни се смее
  • 6 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    ЕДИН ЖАН ВИДЕНОВ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА СОРОС И ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ И ИЗПИТАХМЕ НА ГЪРБА СИ..ПОСЛЕДСТВИЯТА...ЦЯЛАТА ТАЗИ КАША В БЪЛГАРИЯ ПО ОНОВА ВРЕМЕ БЕШЕ ПОСТАНОВКА НА СОРОС И КОМПАНИЯ.....
Новини по държави: