Last news in Fakti

26 Април, 2017 13:01 1 722 6

Париж: Режимът в Дамаск уби хората със зарин

  • зарин-
  • газова атака-
  • сирия-
  • франция-
  • хан шейхун-
  • жан-марк еро

Това сочат данните в доклада на френското разузнаване за атаката срещу Хан Шейхун

Париж: Режимът в Дамаск уби хората със зарин - 1
Снимки: БТА/АР

Френският министър на външните работи Жан-Марк Еро представи дългоочаквания доклад на разузнаването, в който се обвинява режимът в Дамаск за атаката с газ зарин срещу град Хан Шейхун, предаде "Ройтерс". Атаката беше извършена на 4 април и отне живота на 87 души.

Еро каза още, че на тази дата сирийските военновъздушни сили са нанесли шест удара по провинция Идлиб, допълва ТАСС. Всички атаки са били в района на Хан Шейхун.

"Няма никакво съмнение, че е бил използван зарин. Отговорността на сирийския режим също не поражда никакво съмнение", заяви Еро след края на заседанието на съвета по отбраната.

Париж: Режимът в Дамаск уби хората със зарин

Докладът на френското разузнаване е изготвен на базата на анализи и проби. Той позволява да се установи "от сигурен източник, че процесът на производството на зарин, открит в пробите, е типичен за метода, разработен в сирийските лаборатории. Този метод носи почерка на режима и това ни позволява да установим неговата отговорност в тази атака", каза Еро.

На 19 април Организацията за забрана на химическите оръжия заключи, че в атаката в Сирия е бил използван зарин. САЩ, Великобритания, Турция и Франция потвърдиха версията.

Париж: Режимът в Дамаск уби хората със зарин

Париж: Режимът в Дамаск уби хората със зарин

Според Париж тайната се крие в начина на производство на зарина. Веществото е сравнено с проби, взети след атака в Саракеб от 2013 г., която също се приписва на режима на Асад.

"В състояние сме да потвърдим, че заринът, използван на 4 април, е същият, като онзи в Саракеб на 29 април 2013 г.", заяви убедено Еро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп, по-тъп, франсе

    14 5 Отговор
    " Докладът на френското разузнаване е изготвен на базата на анализи и проби. Той позволява да се установи "от сигурен източник, че процесът на производството на зарин, открит в пробите, е типичен за метода, разработен в сирийските лаборатории "
    Епа нали после тези сирийски градове попадат в ръцете на терористите, те използват същият зарин, нема да си приготвят собствен я
  • 2 Дедо Грую

    11 4 Отговор
    Назначиха Макарон Баблюб и еврогейските изцепки започнаха с пълна сила.Нещеш ли изкочи Еркюл Поаро и със страст заобяснява на непросветените чудни небивалици.
    Сигур зарина е правен по специфична технология, която изтребва избирателно и по нехарактерен начин на оригинала.
    Айде гръмко пръдна и се скри.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Темиме дарий

    2 2 Отговор
    У саш изпълняват смъртни наказания що не пратите спец частите да заловят убииците там
  • 6 Марио Ангелов

    1 0 Отговор
    Доказателствата ви къртят!
Новини по държави: