Last news in Fakti

8 Април, 2017 11:05 2 966 43

Даниел Митов: Русия отдавна няма право да говори за агресия

  • сирия-
  • русия-
  • даниел митов-
  • крим-
  • агресия

Липсва ми позицията на българския президент, каза още бившият ни първи дипломат

Даниел Митов: Русия отдавна няма право да говори за агресия - 1

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави”, заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов в предаването "Тази събота" по bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Гурзия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души”, допълни още Митов.

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има”, категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но „по-голямата част от данните сочат, че режима на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население”.

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини”, допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко”, смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент”, каза още Митов по повод нашата реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност”, категоричен беше той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 подлоги не ни трябват

    47 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг:::::::::: Липсва ми позицията на българския президент, каза още бившият ни първи дипломат...........А на нас ВЪОБЩЕ не ни липсвате-ама грам....Че ни писна от подлоги като теб...
  • 2 кака ти

    37 8 Отговор
    Даниелчо кака, искаш ли ти и твойте продажни герберастки подлоги начело с изкуфялата тиква най-накрая да хапнете дръвцето а, щото и тва ще стане скоро. Бъди сигурен, че ще ви бъде потърсена сметка за поведението ви през последните няколко години и едно от нещата за което ще ви бъхтят е отношението към Русия. А ти даже нямаш правото да отваряш дума за президента Радев, а трябва да стоиш наврян и скрит в някой тъмен ъгъл когато той говори. Имахте си партиен президент и всички го видяхме какво представлява, тъй че не ни обяснявай какво трябвало да прави българския президент и какви позиции да заема. И приготви вазелин за осрания си задник щото лошо му се пише ако го пипне някой ИСТИНСКИ патриот.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    35 9 Отговор
    На тоя бившия кой му иска мнението да заминава за САЩ като толкова ги защитава,те обикновенно бившите там ги приютяват.
  • 5 Лалугер

    32 9 Отговор
    Даниелчо трай мама да може да продължите да си въртите
    с бачо Ти Бойко далаверата с оръжие и мигранти
  • 6 Киро

    8 35 Отговор
    с ушанката, дето пише от 100 ника, Митов е един най-добрите ни външни министри, казвайки на б..довете право куме в очи къде им е мястото!

    Коментиран от #15

  • 7 Гост

    28 2 Отговор
    Каке и на мен ми се ще да им се потърси сметка на всички управляващи до сега ,а дано ама нада ли.Всеки един от тях е откраднал толкова че ще изгледа много поколения слет него,и ако случайно го насметат е изчезнал през 9 държави та в 10та.А нй често слет приключване на политическата си кариера тихичко заминават на запад,я като консултантчета я на някое тихо местенце в финансова сфера я като лектори в университети.За да знаят студентите как се съсипва държава ,ако се наложи.

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Troqn

    8 23 Отговор
    Bravo na 4oveka pone stoi zad ne6tata kakvo na vqrva nqma zna4enie dali 6te pe4eli ili izgubi
  • 10 САЩ

    8 36 Отговор
    на руските и подлоги тролове дето пишат тука требва да им се изтръгнат ноктите и да им се заврат под клепачите, ще ми се русчеят ама друг път ! българите с руско самосъзнание не са българи, а са руснаци !
  • 11 Анти МЕКЕРЕ

    9 28 Отговор
    Имам чувството че съм в руски сайт. Много ушанки би? Кво ни влече по евразиатско управление , не мога да си го обесня. Който иска по голяма мизерия , нека върви там . Що трябва и нас да ни набута в евразия ? Прав им път, колкото по рано толкоз по добре за нас . Аман от мекерета и ъем подобни. НИЕ СМЕ В ЕС. , И ИСКАМЕ ДА СМЕ В ЕС.

    Коментиран от #18

  • 12 стоян георгиев

    10 31 Отговор
    браво митов,но българската вата няма как да те разбере.затова и мизерията ще влства в тези ширини още много дълго.иначе българския президент като руска марионетка няма да каже нищо ,тва е повече от ясно,но на този народ такива им трябват ,за да влязат в пътя.генерали и марионетки в едно!
  • 13 onq s konq

    11 26 Отговор
    Искам да обясня на индивидите с бълг. лична карта и руско самосъзнание :НИКОГА ПОВЕЧЕ ИЗБРАНА ОТ ВАС ПАРТИЯ НЯМА ДА Е НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ!Може моментно да спечели изборите/визирам основно БСП/,но НЯМА ДА Й БЪДЕ ПОЗВОЛЕНО ДА УПРАВЛЯВА,защото ще бъде бламирана в НС и стопирана КАТЕГОРИЧНО от ДЕНОНОЩНИ ПРОТЕСТИ на жълтите павета!Няма да може да влиза и излиза от Парламента въпреки полицейска намеса!Казвам ви го от добра душа за да не се косите излишно,да си запазите психоздравето и най-важното:ДА СЕ СМИРИТЕ!

    Коментиран от #25

  • 14 Гост

    17 7 Отговор
    Киро ,ако не бяха б..довете ти нямаше да пишеш тука.
  • 15 кроко

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Киро, като чета какви глупости пишеш по разни международни въпроси, направо се учудвам как може да има толкова противоречие с мнението ти за нашенската действителност. Хем казваш че у нас всички са един дол дренки и затова трябва да имаме мажоритарна система, хем ми хвалиш подлоги като тоя смешник или плювнята! Всеки може да повтаря като папагал НПО инструкциите, но като го правиш от поста на президент или министър, това не те прави велик политик!
  • 16 БРАВОС 6

    9 24 Отговор
    Това момче пак искам да бъде м-р на външните работи , просто е безупречен и прям.
  • 17 кака ти

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Прав си, обаче не всички ще успеят да избягат. Големия недостатък на алчните е че не знаят кога да спрат и да изчезнат от хоризонта, искат още и още, заслепяват се от властта и парите и си мислят че може още, е да ама идва един момент в който става ясно че играта им е загубена, а те са пропуснали удобния момент да се откажат навреме. Историята е пълна с такива примери, лошото е, че никой не си взима поука от нея, а си мисли че точно той ще успее да излъже и надцака всички щото е най-големия тарикат на света.
  • 18 кроко

    31 7 Отговор

    До коментар #11 от "Анти МЕКЕРЕ":

    Ако ти е много мъчно за американците или джихадистите, ходи ги защитавай. Аз от България не мърдам и не искам америкаците да продължават да разпалват близкия изток, да населват ЕС с джангали, щото от Сирия бежанците са малцинство; да пускат фандък на ердоган за да ни заплашва и шантажира, щото вие може и да ревете че е приятел с Путин, ама запада създаде ердоган и го подкрепяше до миналата година; не искам да ми организират платени протести, посланници да ми ходят на тях за да качат боко тиквата на власт, които е готов дори втора турска партия да регистрира за да е удобен; не искам президент или министри да целуват западни задници и да се държат като палячовци за да ни скарат зорлем с Русия, само щото така е изгодно на господсрите им... и тролове като вас не искам, ама се надявам че все някога ще ви спрат парите.

    Коментиран от #21, #28

  • 19 antimediator

    7 30 Отговор
    Хибридите с многото никове пак се активизираха!
    Каквото и да правите Русия е една слаба и ретроградна държава , която се опитва да тормози другите!
    С всеки изминат ден губи позиции и затова в Москва си изпускат нервите.
  • 20 гостът

    29 7 Отговор
    Даниеле пак не се чуваш какви глупости ръсиш.Такива като теб за назидание трябва да се окачат по стълбовете в София.За престъпление срещу народа.И цялото ви продажно правителство заедно с европейските лидери дето се правят че не виждат кой дестабилизира света.ПРОФАНИ долни.
  • 21 Анти подлога

    13 18 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    А ти от къде разбра, че ми е мъчно за американците и джихадистите?Аз просто констатирам факта, че тук е пълно с руски подлоги, които постят под всяка една новина еднакви по смисъл коментари, както ти се изразяваш, под инструкция. Аз съшо като теб не мърдам от България и не желая нашите президенти да целуват руски, или каквито и да са други задници.

    Коментиран от #23

  • 22 Мършата

    8 19 Отговор
    Г-н Даниел Митов безусловно можем да неречем политическа фигура, която тежи, за разлика от пешките-марионетки на Путин! Благодарение на личности, като Г-н Даниел Митов има надежда хора, като мен, обладаващи някакво национално достойнство да почувстват гордост от НАЦИОНАЛНОТО СИ САМОСЪЗНАНИЕ, че все още има БЪЛГАРИ, сред псевдо патриотите, сред тез които искат да ни направят подлоги, на чужди народи! Г-н Даниел Митов, мога да нарека БЪЛГАРИН, ПАТРИОТ, РОДОЛЮБЕЦ!
  • 23 кроко

    20 5 Отговор

    До коментар #21 от "Анти подлога":

    Казах "ако ти е много мъчно"! Хубаво не ти е мъчно, обаче не разбиорам защо мислиш всеки, несъглаен с американската агресия за руска подлога. тия приказки за евразия за празни и изтъркани и би трябвало да ти е ясно ако си със средно ниво на интелигентност.

    А на антимедиатора ще му кажа че Русия има железни нерви на фона на натовските провокации. Иначе отдавна щеше да е почнала война.
  • 24 венци

    23 6 Отговор
    Американски подлоги тъпи,не виждате ли,че се повтаря историята?И през Втората Световна бяхме на грешната страна и затова много хора бяха убити,СССР беше обявен за слаб и неспособен да победи,но какво стана?Сега всичко ще се повтори,само,че на мястото на Германия сега са ФАЩ!При т.нар."сатрап" Асад народът му живееше прекрасно,но американците с тяхната "демокрация" разсипват всичко,както в Либия,Ирак...,а също и при нас!Много благодаря за такива "съюзници"!
  • 25 Тиквата 2

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Направо ми писна да ти чета гнусните коментари. А специално за Даниел Митов б....к който пак е ще е на власт заедно с ония подлоги за съжаление трябва с бой да ги изгоним !!!

    Коментиран от #32

  • 26 венци

    22 6 Отговор
    Г-н Митов е ПРЕДАТЕЛ,Б.....К,всичко друго,освен патриот и определено не е истински българин!
  • 27 Глупак

    20 6 Отговор
    Това к....нце заслужава да го пратят при сирийската опизиция на няколко месеца.
    Платен неолиберален б.....к
    Къде ги намират такива слуги
    Без достойнство и гордост
    Прост народ Слаба държава
  • 28 кроко

    9 14 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    На теб не ти ли е мъчно за Асад и неговите главорези ? Съдейки по твоите коментари тук, много ти е мъчно ! А защо ти, вместо по цял ден да ревеш и мънкаш тука не хванеш пътя за Сирия, че да му помогнеш и да ги защитиш, а все другите изпращаш там ? Още по вече, че № 11 и дума не е обелил нито за американци, нито за джихадисти, човека ти е написал с големи букви, че иска в ЕС ! Кьормксун табелата ?
  • 29 Тушибиян

    17 4 Отговор
    На бесилото
  • 30 Анална Дилатация

    21 5 Отговор
    Задните части на това жалко подобие на човек са винаги обърнати и готови. Не можеш да разбереш това български министър ли е американски ли е, или поредният парашутист спуснат за целите и интересите на други държави, а България няма вече интереси ,а и хора.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 onq s konq

    5 15 Отговор

    До коментар #25 от "Тиквата 2":

    На гнуслив ли ще ми се правиш бе двуличник?Как пък не се кръсти "Нинова-2" а заходи към сътворения от вас прякор на ББ?Ей...щи хвърля "некой лев" и не само няма да се гнусиш от коментарите ми,но и ще ги разпространяваш усърдно бе лумпен наперен!
  • 33 Kim Bu

    14 3 Отговор
    Чудно мие дали може да забременее . !?

    Коментиран от #37

  • 34 Диди

    3 15 Отговор
    Митев е прав.Русия трябваше да се погрижи по въпроса с химическите оръжия.И за това,че точно пък Русия да говорихза агресия,това е кротеск.За тези от вас,които са русофили,мога да кажа...добре,останете си такива,но нима сте толкова глупави за да не разберете каква е реалноста.Не подкрепям Русия,не подкрепям Америка,но има неща,които не ни позволяват да бъдем безучасни.
  • 35 Диди

    3 13 Отговор
    Повечето коментари тук са толкова необегтивни,просто не си заслужава да се общува.
  • 36 Киро

    5 15 Отговор
    Някои глупаци, непрочели ред история, се опитват да изкарат, как сме се били присъединили на "грешната страна" през ВСВ, явно не знаейки, че сме се присъединили към Германия с активното съдрйствие на СССР, които по това време са съюзници с Хитлер.

    Други глупаци пък си мислят, че пияниците имали железни нерви, неее имат желязна логика и знаят какво ще им се случи, ако си изпуснат "железните нерви" и затова само си съскат с пълни гащи.
  • 37 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "Kim Bu":

    До колкото ми е известно в Турция опитите да забременее мъж продължавали.
  • 38 Няма значение

    9 5 Отговор
    Тоя Митов
    Уж политик, А расъждава като Първолак!!! Говори за Грузия,кой на падна първо Дагестан Мухлио!
    Разбира от политика, лиже задници те на Европейзите!
  • 39 аман от жидове

    8 1 Отговор
    Продаде ни мамо жълтото еврейче! Жълтото еврейче мамо, младото грантаджийче...
  • 40 СССР

    9 2 Отговор
    Русия има правото да говори каквото си иска бе ОЧИЛАТ КОЗЕЛ!!! Такива мижитурки като теб нямат право да говорят изобщо, след като жена ти е американка какво друго да очакваме да говориш!!! Още повече от името на БГ народа!
  • 41 неутрален

    3 0 Отговор
    със самочувствие без покритие. ГЛУПАК откъдето и да го погледнеш. Добре, че се махна, че с Чехльо правеха само простотии. ТОЗИ Е ЗА ЛИНЧ. ПРЕДАТЕЛ.
  • 42 ЧичиСкручи

    3 0 Отговор
    Русия не започва войните, тя ги завършва победно! Тръгнеш ли срещу Русия ще завършиш като Наполеон и Хитлер!
  • 43 Ако бяха живи сега .............

    2 0 Отговор
    Ботев, Левски, Раковски, Волов, Бачо Киро, Караджата и. и. и . мн др. наши родолюбци , героите от Плевен и Шипка, Шейново и Руските 250,000на войска и видят тази ПОМИЯ ! Боже колко още може да се извърти човешкия УРОД ? Ако той е Българин аз напускам страната! Или аз или ТЕ - изродите!