Last news in Fakti

8 Април, 2017 23:01 4 539 20

САЩ: Нито една наша ракета не пропусна целта (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • сирия-
  • сащ-
  • хомс-
  • база-
  • крилата ракета-
  • томахоук

Пентагонът твърди, че всичките изстреляни 59 крилати ракети Tomahawk са поразили целите си в Сирия

САЩ: Нито една наша ракета не пропусна целта (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Всички американски 59 крилати ракети Tomahawk, изстреляни по военното летище в сирийската провинция Хомс, са поразили зададените им цели, заяви на брифинг за журналисти говорител на Белия дом, цитиран от ТАСС.

Той добави, че президентът Доналд Тръмп е взел решение за операцията срещу Сирия около 16 ч местно време (на източното крайбрежие на САЩ). Обстрелът на Сирия е започнал около 17:40 ч (0:40 часа вчера сутринта бълг. време).

САЩ: Нито една наша ракета не пропусна целта (ВИДЕО+СНИМКИ)

САЩ: Нито една наша ракета не пропусна целта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Около 20:30 ч е започнало уведомяването на чуждестранните лидери и на ръководството на Конгреса на САЩ.

Вчера американски военен източник съобщи, че 58 от 59-те ракети, изстреляни по сирийската авиобаза в Хомс, са улучили предварително зададените си цели, предадоха "Ройтерс" и Си Ен Ен.

По първоначални оценки една от ракетите е дала дефект, каза той. По думите му ракетите са поразили голям брой летателни машини и укрепени хангари и са унищожили зоната за зареждане с гориво.

САЩ: Нито една наша ракета не пропусна целта (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-рано говорителят на руското военно министерство генерал Игор Конашенков съобщи на брифинг за журналисти в Москва, че "по данни на руските средства за обективен контрол, до сирийската база са долетели само 23 ракети Tomahawk.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 13 Отговор
    Тези американци са пълен смях😄

    Коментиран от #2

  • 2 С400

    14 36 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Важното е, че ви напукаха кафезите с тамагавками!!! А ти се смей, смешко!

    Коментиран от #13

  • 3 tost

    30 7 Отговор
    То сичко убао,ма сега КОЙ ша бие джихадистите?

    Щото у Мосул - Ирак,тези същите мюслита вече закачат цивилните граждани по стълбовета.

    А там може,понеже Чичо Сам донесе американска демокрация.
  • 4 KALF

    25 6 Отговор
    Типично поведение - декларираме победа и си бегаме
  • 5 кроко

    31 9 Отговор
    Да бяхте намерили направо химическия му арсенал за да го унищожите, като сте толкова отворени! Ама как да стане? Първо няма такъв, щото 2013 всичкото хим. оръжие го е предал пред маждународна комисия; и второ, ако решите да изфабрикувате че някъде сте намерили хим оръжие на Асад, после няма да имате повод пак да изфсбрикувате ново нападение с такова оръжие че да го обвинявате и нападате!

    Коментиран от #8

  • 6 СЛАВА РОССИИ !

    21 4 Отговор
    Кроко ти взе да ми ставаш симпатичен, имам в предвид по обективното ти отношение към фактите които ни вълнуват. Поздрав! Твърд русофил! Човек трябва да знае не само как да преживее но и как достойно да умре и срещне горе на небесата СЪДА на ГОСПОДА БОГА! Да живее България в мир и дружба с РУСИЯ !
  • 7 Минута е много

    17 4 Отговор
    "17:40 ч започнали обстрела", а ": Около 20:30 ч е започнало уведомяването на чуждестранните лидери и на ръководството на Конгреса на САЩ."

    Браво !!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай хой

    11 5 Отговор
    Даааам тия броят дупките по базата. Някой лъже. Ама кой?
    Като направим една малка спрвка от уикипедията ще разберем че томаховките предназначени за поразяване на летища и самолети на земята са с касетъчни бойни части. А сега де. Краварите разчитат че обикновените люде не се интересуват чак толкова от военна техника и хитруват.
  • 11 Бай хой

    10 5 Отговор
    Лекинко да допълня. Томаховката носи заряд равностоен на 500килограма тротил. При избухване на един такъв мощен заряд се образува огромен кратер. И именно такива поражения би трябвало да броят а не следите от касетъчни заряди.

    И какво значение има с какъв майсторлък са подпомогнали терористите от идил? И не се ли оказа че използването на химическите бов са именно от техните протежета по тяхно нареждане.
  • 12 Миро

    13 1 Отговор
    Оставете кой кого е улучил. В цялата ситуация къде сме ние ? Нито към едните, нито към другите, политици няма да низащитят, камо ли да вземат правилните решения. Политиците са на лагери създадени или по точно спонсорирани от различните велики сили. армията я има на документи. И по важния въпрос какво трябва да правим в случай, че войната се доближи до вратани ? Съграждани дайте идеи как трябва да постъпим в случай, че войната дойде до грницата ни. Кой са заплахите за България и как да се защитим от тях ?

    Коментиран от #19

  • 13 Моамар

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "С400":

    Казва се томаговчици
  • 14 Oven

    8 5 Отговор
    Защо американските агресори побързаха да бомбардират с толкова много ракети сирийското летище,ами ясно е като слънчев ден за да скрият собствените си следи там и тия на създадената от тях ислямска държава.
  • 15 Патето Яки

    9 5 Отговор
    Чичо Сам може да настъпи мотиката.
    И Хитлер уж бил нападнат 39г но историята изважда провокацията му наяве.
  • 16 👽👽👽зелени човечета

    12 5 Отговор
    А 60 - тата ракета не е запалила и памперсите са я отнесли на ръце
  • 17 Фриман

    15 5 Отговор
    Америка е най-голяма заплаха за света,а не терроризма! За да покажат силата си нападат на всяка малка държава без видими последствия и най-важното,че го правят по измислени причини и без никаква доказателна база! Щом това летище е на 15 км от позициите на террористи,значи атаката е била направена с цел да могат изроди с поддръжка на кравароносители с матрачен флаг да превземат летището, че в последното време много ги бомбардират и могат да не издържат натиска,а това означава,че американските отбранителни заводи и бюрата няма да получат същата печалба,като е било в бизнпс плана! Не съм злобен,но най-много от всички мразя американци! Бомбите да дойдат при тях у дома!
  • 18 kcaniba

    10 4 Отговор
    Както винаги
    По ТиВи и Холиуд ка пълни победители!!!
    Ах да и на луната по телевизора бяха кацнали америте! Тцтцтц
  • 19 чичо ви

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миро":

    Мисля по този въпрос от наколко месеца. Благодаря, че го зададе! Според мен трябва да сме супер прозорливи и да продадеме апартаментите (който има) месец преди да почне третата световна за да струват нещо. После е важно да отидеш в правилната страна. Май трябва в Юйна Америка да се бяга, щото май Азия ще бъде въвлечена. Това разбира се ако не се натискат червените бутони, иначе ще ядеме хоя дружно
  • 20 Никол

    0 0 Отговор
    Всичко опира до пари. Твърде много пари се правят от тази война. Затова няма интерес реално да се докаже имало ли е химическа атака или не. И затова войната в Сирия ще продължава. САЩ признаха, че искат да отстранят Асад - неудобен им е, защото не им позволи да грабят страната му. А само преди десетина години Асад беше харесван и признаван лидер в цяла Западна Европа. Дори Франция бе предложила Сирия да стане асоцииран член на ЕС. Ама за това не се говори, колцина от пишещите тук са го чували. По-лесно е да се говори на аба - Асад е виновен. Да, виновен е, защото не иска да позволи на монополите да завладеят страната му. Виновен е, защото така казаха САЩ. А дори не изчакаха експертите на ОЗХО да проведат разследването си. Те много добре знаеха, че няма да намерят нищо, просто защото няма нищо. Самият Тръмп признава, че "доказателствата" му са от информация на СМИ, от видео и снимки. А как се фабрикуват такива доказателства е добре познато от времето на войната срещу Ирак, срещу Сърбия, от майдана в Украйна. САЩ нарушиха дори собственото си законодателство - военният им удар е без санкция от Конгреса. Тереза Мей също не посмя да поиска одобрение от Парламента. Защото сигурно пак трябваше да отговаря на някой неудобен въпрос на Корбин.
    А ако някой прави Тръмп за смях, то е Асад, който тази сутрин се е появил на работното си място в Президентството на Сирия в костюм и вратовръзка, готов да се заеме с обичайните си задължения (по видиомотериал на агенция САН