Last news in Fakti

9 Април, 2017 11:33 2 202 13

САЩ: Свалянето на Асад е наш приоритет

  • ники хейли-
  • сащ-
  • башар асад-
  • сирия-
  • рекс тилърсън
САЩ: Свалянето на Асад е наш приоритет - 1
Снимки: БТА/АР

Американският посланик в ООН Ники Хейли заяви в интервю, че вижда смяната на режима в Сирия като един от приоритетите на администрацията на президента Доналд Тръмп в страната, разкъсвана от граданска война, предаде "Ройтерс".

Побеждаването на "Ислямска държава", отблъскването на иранското влияние вън от Сирия и свалянето от власт на сирийския президент Башар Асад са приоритетите за Вашингтон, заяви Хейли в интервю за Си Ен Ен.

Изявлението й се отличава от това, което каза преди САЩ да ударят сирийска авиобаза с ракети в отговор на химическа атака на силите на Асад срещу цивилни сирийци, отбелязва "Ройтерс".

САЩ: Свалянето на Асад е наш приоритет

"Трябва да избираме битките си. Променяме приоритетите си и нашият приоритет вече не е да се фокусираме върху отстраняването на Асад", каза тя пред репортери на 30 март.

Държавният секретар Рекс Тилърсън като че ли зае по-търпелива позиция по отношение на Асад, като заяви в интервю по телевизия Си Би Ес, че първият приоритет на Вашингтон е да надвие "Ислямска държава", посочва "Ройтерс".

След като заплахата от ИД бъде намалена или елиминирана, "мисля, че можем да насочим внимането си директно към стабилизиране на ситуацията в Сирия", каза Тилърсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    23 3 Отговор
    Т.е. ИДИЛ е игструментът на САЩ!!
    Ще има толяма война!!
  • 2 Политолога

    26 2 Отговор
    А пък свалянето на САЩ е приоритет на Асад и много други лидери
  • 3 Гост

    28 2 Отговор
    Тия яко са в джаза. Бил техен приоритет създават си мишени. Асад е диктатор колкото бяха Кадафи, Мубарак и Садам. Ще станем свидетели на поредната инвазия в суверенна страна и прилагането на кървава демокрация.
    Видяхме демокрацията в Либия, Ирак и Египет страните са разпокъсани на парчета управлявани от терористи спонсорирани директно от фащ-истите.
  • 4 кроко

    26 1 Отговор
    Абе Сирия не е Ирак, където Садам беше сам срещу САЩ. Асад има подкрепата на Русия и Иран, а и по-важното е че в Сирия има руски войски и бази. Ако САЩ имаха намерение да правят открита военна операция срещу Асад, до сега щаха да го направят. Ама няма, щото им е ясно че ще има война с Русия поне на сирийски терен и наоколо. Най-много да продължат с подкрепата си за ИДИЛ. А според мен Тръмп просто си показа характерчето и с това ще приключи откритата им атака срещу Асад. Още повече че масовите еврогейчета им показаха че ще са пас в подобна инициатива. Френския галфон не го знам, ама педитата от острова биха се поблазнили примерно Бритиш Перолиум да има мегдан за смучене от Сирия, така че са единствения им сигурен съюзник. И може някои натегачи като нас да пратят малко пушечно месо, ама ще е само ако постигнат победа, т.е основната буря да е преминала. Обаче това не е Ирак, така че се съмнявам нещата да се развият като тогава.
  • 5 Гост

    20 1 Отговор
    Мисълта ми беше, че вече знаем каква демокрация носят руини и смърт. А наще лидери и европейските стоят като пудели на каишка и скимтят.
  • 6 Вижте лицемерието на САЩ

    30 3 Отговор
    Чакайте бре..кои са САЩ ,че те да решават във суверенна държава кой да е президент???...За какви се взимат американците-видяхме какво се случва когато те свалят "диктатори"..Реално на светът му писна от световният полицай със лицемерна политика....Съдбата на Асад я решава само сирийският народ-и никой друг!!!
  • 7 Хохи

    18 2 Отговор
    Така наречените"РАЗВИТИ , ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ" загубиха голямата битка!!!
    Останаха сами да се оправят в г..нарницата която забъркаха на планетата. Рептилчетата ги изгониха от тук.Сега РАЗВИТИТЕ ЗАПАДНЯЦИ правят абсолютни глупости, жалки, ама много жалки опити да запазят нещо, ама всичко свърши.
    Света ще започва да се променя към по-добро, сега е върховият момент на края на ЗЛОТО!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Хохи

    14 3 Отговор
    КРОКО
    Браво, харесваш ми!
    Добри анализи.
  • 9 Гост

    15 2 Отговор
    Защо и със какво право вие решавате кой да е президент на суверенна държава?Кой ви дава право да се бъркате във вътрешните работи на която и да е държава по света?И до кога ще продължава това бе? Да вземе да ви зачатка Путин че да се изпона.ерете! Мисля че и във Виетнам се поо.рахте,а
  • 10 FOMC

    3 9 Отговор
    Тя на троловете ясна работата ама Ааз се чудя какъв е курса на рублата към долара да го ева към 57рубли при връх 65 аха...
  • 11 кики

    3 12 Отговор
    Към Сирия тръгва и гордостта на Рашките,Кузнецов,само да му осигорят нужните дърва и въглища!
  • 12 чичо ви

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хохи":

    Много се надявам да си прав. Всички вече ги видяха какво правят. И най-големите 'демократи' видяха запада в цялата му свтлина. Еврейски подлоги. Войната обаче ни е в кърпа вързана. Дано само остане нещо след това и съм сигурен че света ще е различен
  • 13 Повръща ми се

    7 0 Отговор
    Не съм голям фен на руснаците, но вече яко ми се повръща от това американско двуличие. И всички европейски лицемери, които им лижат задника!!!
    Асад със сигурност не е светец. Но с какво са по-добри тези който искат да го свалят? Всички знаем на какво са способни. Кое е по-малкото зло? Американците го знаят също, но тях единственото което ги интересува е новият диктатор да не е приятел с Русия!!!
    Този сценарий сме го виждали вече много пъти - с Ирак, Либия, Египет ( за кратко ) и дори Сърбия, а сега и Македония... Да не говорим за Украйна, направо я подариха на "неоправданите" фашисти!
    Отдавна я сърбаме тази Американска "демокрация", наситих ме и се вече ( че чак ни се повръща )