Last news in Fakti

9 Април, 2017 13:42 6 067 14

Ердоган към Путин: Да се отървем от злото Асад!

  • реджеп ердоган-
  • башар асад-
  • владимир путин-
  • сирия-
  • сащ

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Дамаск

Ердоган към Путин: Да се отървем от злото Асад! - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Aнадолска информационна агенция.

Държавният глава приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна". "Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова Ердоган. Той поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чавка

    30 6 Отговор
    Така става, когато чавка ти изпие мозъка.
  • 2 Максим

    50 5 Отговор
    Няма по-голямо зло от самия Ердоган. Нагъл и арогантен, както винаги ..."Крадецът вика - дръжте крадеца!" Загрижил се за световната демокрация, а собствената си държава тласка към едноличен султански диктат.
  • 3 kcaniba

    28 12 Отговор
    Това че Асад е Алавит, на Православната Русия е абсолютно равно на това, че, Диктатора Султан е шиит!!!
    В Русия се зачитата правата нв всичките нации, религии и конфесии!!
    А личната неприазън на Султанчето към "неверниците", е личният проблем на Султанчето)

    Коментиран от #6

  • 4 Глупак

    23 4 Отговор
    Живеем в толкова мерзко и гадно време.
    Всичко до 90те години беше по-достойно и качествено.
    Сега дори манипулациите на медиите са по-брутални…. Гнус.
    Като видях документалния филм на О.Стоун Непознатата история на САЩ, най-големия ми шок беше, че ТОВА КОЕТО ВЗУМАХМЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА Е САМАТА ИСТИНА.
    препоръчвам….
    Горките ни деца

    Коментиран от #13

  • 5 кроко

    28 8 Отговор
    Айде ся Хасан да се изцепи как великата сила Туция ще седне със САЩ и Русия да се разберат за Асад! Надява се освен кюрдите да папка пак сирийски петрол, сигурно и 1-2 газопровода да му направят, че да има още козове да цака еврогейчетата. Ако имаше поне малко акъл, щеше отдавна да му е станало ясно, че ако свалят Асад, следващия е той. Ама мозъчните гънки не се получават докат си блъскаш главата надупен!

    Или е много прост османиста, или е опортюнист и се надява да изцоца още привилегии от Путин или САЩ - който предложи певече. И лошото е че май наистина си вярва, а такива психопати играят всичко или нищо!

    Коментиран от #14

  • 6 Забележка

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "kcaniba":

    Башарчо е алави , шии , къзълбаш са едно и също . А Ердо е сунит но в турция това е без значение.
  • 7 гоуст

    6 3 Отговор
    Бе найш как ма боли фаръ...
    Морския фар...!!!
  • 8 onq s konq

    7 9 Отговор
    Праф е еърдоган
  • 9 Фифи

    10 2 Отговор
    Тоя прекалява със стимулантите. Всеки ден с него ли ще ни занимавате?
  • 10 некойси

    8 3 Отговор
    Интересно колко предпазлив е тона му към руснаците :)
    Подла ислямистка мастия ... и маймуна ...
  • 11 Боби

    4 8 Отговор
    Да Асад трябва да отстъпи или някой да го свитне най добре.
  • 12 Mercedes-Benz

    5 2 Отговор
    Феса е тотално откачил! След последната американска бомбардировка се видя кой-кого подкрепя в Сирия!
  • 13 гостуващ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Глупак":

    ТВОЯ КОМЕНТАР МИ ДОКАРА ГЛЪТКА СВЕЖ ВЪЗДУХ! Тук има два, три "обекта" дето или са малоумни, или са продажни пишещи от чужбина.
    И аз горещо препоръчвам на всички филма на Оливър Стоун: "Премълчаваната история на сащ". Там има документални кадри на генерал Смедли Бътлър (национален герой на американците от колониалните им войни). Обяснява как е бил "бияч-рекетьор" за американските интереси по цялото земно кълбо. Изрежда коя война заради коя американска фирма е проведена. На http://www.dokumentalni.com/?p=2967, (от около 20:20мин. нататък са кадрите с него, има бълг. субтитри)
    Ген. Гмедли Бътлър: "През повечето време бях бияч от висока класа за големия бизнес, уолстрийт и банкерите, накратко бях ганкстер на капитализма. ... Най-доброто постижение на Ал Капоне е да рекетира три квартала. Аз действах на три континента". Познайте какво са му стрували тези признания, въпреки че е бил национален герой, любимец на войниците си и на цялата нация.
  • 14 ва банк

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    той също ще играе ва банк, но ще загуби щото е много велик и силен само в собствените си очи, руснаците ще го изядат за следобедна закуска тоя долен резак.
Новини по държави: