Last news in Fakti

11 Април, 2017 10:03 995 0

Дете и жена жертви на стрелеца в САЩ

  • училище-
  • сан бернардино-
  • калифорния-
  • сащ-
  • стрелба-
  • дете-
  • самоубийство

Не става въпрос за терористично нападение

Дете и жена жертви на стрелеца в САЩ - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Две са жертвите на стрелеца в Сан Бернардино, Калифорния, предаде „Си Ен Би Си“. Вчера 53-годишен мъж откри стрелба в начално училище, вдигайки на крак полицията в града.

Силите за сигурност разкриха, че не става въпрос за терористично нападение, а за семейна свада. Седрик Андерсън е застрелял съпругата си, след което се е самоубил, сочат предварителни данни на разследващите.

При стрелбата обаче са били ранени две деца, едно от които почина от раните си в местна болница. Децата не са били мишена на нападателя, но по време на нападението са били зад учителката.

8-годишно дете, ранени тежко, е починало от раните си. Другото е в стабилно състояние. Стрелецът има криминално досие, разкриха властите. Той е бил задържан заради домашно насилие и притежание на наркотици.

Информацията за стрелба в Сан Бернардино предизвика паника сред местното население, което все още се възстановява от атаката през 2015 година. На 2 декември 14 души бяха убити, а над 20 ранени в калифорнийския град.

В Сан Бернардино – намиращ се на близо 100 километра от Лос Анджелис – живеят 216 000 души. Мерките за сигурност са повишени след стрелбата в началното училище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА