Last news in Fakti

18 Април, 2017 07:37 2 570 9

Пхенян: Продължаваме с ракетните изпитания

  • северна корея-
  • пхенян-
  • ядрен опит

Ceвepнa Kopeя плaниpa дa пpoвeждa paĸeтни тестове eжeceдмичнo

Пхенян: Продължаваме с ракетните изпитания - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея ще продължи редовно да извършва ракетни изпитания и всяко военно действие срещу нея от страна на САЩ ще предизвика "всеобща война". Това заяви пред Би Би Си заместник-министърът на външните работи на КНДР Хан Сон-ньол.

Северна Корея извърши няколко ракетни изпитания и ядрени опити въпреки санкциите на ООН. От Пхенян заявиха, че са разработили балистично оръжие, способно да удари континенталната част на САЩ, припомнят агенциите. Поредният ракетен тест в неделя отново се оказа неуспешен, след като ракетата се взриви секунди след изстрелването й.

Американският вицепрезидент Майк Пенс отново предупреди Пхенян, че неотдавнашният ракетен удар на САЩ в Сирия, един от малкото близки съюзници на Северна Корея, показва, че решимостта на президента Доналд Тръмп не трябва да бъде поставяна на изпитание.

Пхенян: Продължаваме с ракетните изпитания

Пхенян: Продължаваме с ракетните изпитания

"Ние ще извършваме още ракетни тестове на седмична, месечна и годишна основа", заявява в отговор севернокорейският дипломат. "Ако САЩ са достатъчно безразсъдни да използват военни средства, това ще означава избухването на всеобща война", добавя той.

Севернокорейските държавни медии още миналата седмица предупредиха за ядрено нападение срещу САЩ при всеки признак за американска агресия. От Белия дом обаче смятат, че няма реални доказателства, че Пхенян притежава подобна мощ.

Пхенян: Продължаваме с ракетните изпитания

Според Хан обаче Северна Корея вярва, че нейните ядрени оръжия я защитават от заплахата от военни действия от страна на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    11 7 Отговор
    Белия дом са казали, че С.Корея нямат тази мощ да ударят територията на САЩ. А ако имаха нямаше да ги нападнете, така ли? Естествено, че САЩ тормозят и воюват само срещу по - слаби страни, далече от слънчева Америка. А къде е слънцето в тези страни?... не се вижда от американските бомби.

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Ахааах, Трол ли си Кики ли си ? Май и сам не се знаеш кой си, заблудено русофилче ?!

    Коментиран от #9

  • 3 no name no face no number

    10 5 Отговор
    Подхода срещу Северна Корея е повече от грешен, но за да се стигне до правилният подход бомби не трябват-трябва мозък.Но....

    Коментиран от #8

  • 4 Кики

    9 8 Отговор
    No name, прав си, че това не е подхода. Подхода е следният: Отменят се всички санкции, помага и се финансово, икономически и политически! За агресия и война се забравя. Приема се от света като брат. Тя ще се отблагодари като спре ядр.програма, а с времето и разоражи. Така постепенно ще тръгне развитие подобно на Китай. Хем Социализъм, хем нормален стандарт и живот! Но САЩ не искат да е така, искат да има повече слаби страни, искат да воюват!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро

    5 6 Отговор
    Скоро ще изпитат едни ракети на собствен гръб.

    Жалко, че ще е за сметка на обикновените корейци, а не за сметка на свинеобразното същество.
  • 7 Киро

    5 9 Отговор
    Кики ли си, Мики ли си, копейко, като за начало се научи да пишеш грамотно, след това лай!
  • 8 Цоо0

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    Сега е момента, ние да изпратим при КимЧен Ун един политически съветник - например бившият ни Президент. Той ще им цитира нашата тактика че сме гарант за мира и сигурността в региона и то даже без действуваща ескадрила самолети, а за ракети да не говорим, такова нещо ни звучи вече като научна фантастика. Ким Ун ще ококори очи и ще поиска да приложи тази съвършенна ПРО система. Ще нареже ракетите за скрап както нашите и ще се подстриже в стил ала бат Бойко. След което американският пратеник и НАТО и ООН представители ще го наградят с "Бяла звезда" и ще стане Личност на годината, а ако си представим посрледиците от войната и Личност на 21 век. Ето това е начина! Ала не се прилага? Наградете го с 3-месечен безплатен джакузи-терапинг в Златните и колкото и да струват купоните му ще ги платим, а и ЕС ще помогне, инамче с тия ракетни мании ще ни довърши...
  • 9 Цоо0

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Кроко, нещо не съм добре със зрението...повреди се от разни сметки,...но братче ти по-виждаш, какво гледат тия с фуражките там...да не бада някоя американиш ракета или пък Ким Ун тренира с бънджи ластик? Кажи, че не виждам, човече. Да не са изстреляли КимУн с ластик и да демонстрира какво ни чака...
Новини по държави: