Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 17:25 715 1

Самарас най-накрая прати писмо на ЕС

  • самарас-
  • ес-
  • гърция

Подкрепя реформите, но иска промени в някои политики

Лидерът на основната опозиционна партия в Гърция „Нова демокрация“ - Андонис Самарас, изпрати писмо до кредиторите на страната – Евросъюзът, Международният валутен фонд и Европейската централна банка, в което заявява, че подкрепя европейския план за спасяване на неговата страна, който обаче ще изисква „промени в някои политики“.

Писмото от една страница е изпратено до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу, ръководителя на Еврозоната Жан-Клод Юнкер, новия президент на ЕЦБ Марио Драги и директорката на МВФ Кристин Лагард.

„Партия „Нова демокрация“ подкрепя напълно целите на бюджетните мерки за ликвидиране на дефицита в публичните сметки и промяна в динамиката на дълга“, пише Самарас, подчертавайки увереността си, че „някои политики трябва да бъдат променени, за да се гарантира успехът на плана“.

Самарас заявява, че подкрепя използваните досега „инструменти, макар да бяха използвани зле“ - съкращаването на публичните разходи, борбата с данъчните измами, структурните реформи и програмата за приватизации. На тема бюджет лидерът на гръцката десница подчертава: „Ние смятаме, че някои политики трябва да бъдат променени, за да се гарантира успехът на плана, още повече, че според последните икономически прогнози на ЕС през 2012 г. Гърция ще е единствената страна в ЕС, която бележи 5 поредни години на рецесия.“

Досега Самарас отказваше да поеме писмен ангажимент, че подкрепя споразумението за втория спасителен план, сключено през октомври в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    0 1 Отговор
    ЕДИН ГОЛЯМ ПРИДАТЕЛ НА НОВОДИМОКРАТИТЕ- НАЙ ДОБРЕ Е ДА СИ ОТИДЕШ И ТИ