Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 12:54 1 486 0

Пак протест и бой в Атина

  • гърция-
  • протест-
  • стачка-
  • криза
Пак протест и бой в Атина - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестите в Гърция отново преминаха в сблъсъци с полицията. Този път на улицата излязоха работници от най-големия енергиен производител на страната, недоволни от нов данък върху собствеността, който ще бъде въведен за спешно събиране на пари. Мярката е част от антикризисния пакет, който трябва да спаси Гърция и да бъде въведена от новосформираното правителство на спасението.

Боят с полицията стана пред сградата на атинското метро. Задържани са 15 души. Те са част от синдиката GENOP, тъй като новият данък ще се отрази на сметките на електричество, предаде „Евронюз“.

„Тази битка е за цялото гръцко общество. За това да не се спре тока на най-бедните, на безработните, на пенсионерите“, казва лидерът на синдиката Никос Фотопулос, който също е задържан.

Новото правителство има тежката задача да приеме болезнените антикризисни мерки. По-късно днес служителите от публичния сектор планират да спрат работа за два часа.

Протест ще има и пред посолството на Португалия, за да се изрази солидарност с тамошните работници, които също протестират днес.

Обща национална стачка отново ще блокира Гърция на 1 декември.

GENOP е един от най-крайните гръцки профсъюзи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА