21 Април, 2017 10:48 39 886 30

Задава ли се Трета Балканска война?

  • албания-
  • балканска война-
  • сърбия

Сериозни закани от Албания, Косово и Сърбия

Лидерите на Албания и Косово Еди Рама и Хашим Тачи потвърдиха идеята за възможно обединение на двете държави, съобщи сръбското издание „Ало“.

През тази седмица Рама обяви, че има подобна възможност, ако двете страни не получат шанс за членство в ЕС. Сега тази теория беше потвърдена и от лидера на Косово Хашим Тачи.

„Ако Европейският съюз няма виждането за ситуацията в Косово, нито за положението в Западните Балкани, е нормално албанците да заживеят в една държава. Няма как вратата на интеграцията да остане затворена“, заяви Тачи.

Според сръбския министър Александър Вулин такива твърдения значат, че Албания и Прищина се готвят за формирането на нова Велика Албания. Според него това няма как да стане, без „нова Балканска война“.

Според експерти подобна война няма как да не се отрази на Босна и Херцеговина и Албания. В същото време НАТО трудно ще може да гарантира неучастие на своите страни – членки в региона.

Сръбският президент Александър Вучич вече призова ЕС да излезе с ясна позиция за ставащото в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    49 144 Отговор
    Русофилите да спрятат един партизански отряд - "Розовите прашки" и да ходят там да защитават сръбско-руските ценности.

    Коментиран от #4, #16

  • 2 асът на асовете

    125 15 Отговор
    Война ще има и специално на Балканите ще бъде на религиозен принцип - християни срещу мюсюлмани, а иначе ще бъде част от световната война, която са задава.

    Коментиран от #21

  • 3 Дидо

    151 12 Отговор
    Ако има война-тя ще е в следствие на пряката намеса на САЩ и Европа,когато разделиха Югославия на религиозен принцип-което е най-страшното.Вследствие на това,мюсолманите на Балканите се радикализираха и то със откритата подкрепа на Турция и С.Арабия и политическият чадър на САЩ.Когато Ердоган заявяваше открито за османските си амбиции-Европа си мълчеше-години наред...и чак сега започна да го критикува,когато Ердоган открито вече се конфронтира с Европа--а иначе си мълчаха..-никак не ги интересуваха страховете на балканските народи-нищо че уж сме членове на Е.С....Та пряка вина за тази война ще имат Брюксел и Вашингтон.
  • 4 Сорос

    74 11 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Айде айде-знаем кой прави и участва на Прайдовете....
  • 5 кроко

    85 22 Отговор
    Явно наистина мюслитата си го търсят и на всякъде наглеят. Както бясната мастия ердоган се опитва да изнудва ЕС, ся по неговия пример и албанците се пробват. И то не без подкрепата на САЩ, Англия и ЕС които си умират да се бъркат в работите на Балканите.
  • 6 kcaniba

    98 17 Отговор
    Тези процеси не са от вчера!!
    Целта е една и съща - минимализирането на обединяването на християните на Балканите!
    Причината е една и съща - минимализирането на влиянието на Русия на Балканите!!!
    Англосаксите предпочитат засилени мусулмани, отколкото обедини славане!!!
    Максималният съпорт на Запада, срещу освобождението на България е типичният, циничниют и откровен пример!!!
  • 7 Jack Bauer

    75 9 Отговор
    Най-добре ще е НАТО, ООН, ЕС и другите подобни структури да не се месят във вътрешнодържавните проблеми на страните, в случая на Сърбия. Но виждаме какво стана в Ирак, Сирия, Либия, Сърбия, Украйна, та не се знае какво предстои на Балканите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян георгиев

    30 16 Отговор
    ни ще има велика албания ни трета балканска воина.тва са блъфове и на едните и на другите за да извят ръце в европа .косово и албания няма да се обединят и причината са самите албанци .тачи няма да се съгласи да стане незначителен политик във велика албания ,а косовари и албанците в албания като цяло не се обичат.
  • 10 ултра

    14 76 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Максималният съпорт на Запада, срещу освобождението на България:) :) :)

    Каскет, пак ли ще викаш ватенките "да ни освобождават"?!? Аз не си спомням да сме завладяни от нещо друго, освен от масово зомбиращата ви кремльовска пропаганда, ама.......
  • 11 999

    10 59 Отговор
    МУРЗИЛКИТЕ ПАК СЕ ПРЕВЪЗБУЖДАТ!
  • 12 Mercedes-Benz

    75 10 Отговор
    Шиптърската сган трябва да си го получи веднъж завинаги! Мръсни изроди, това е гнездо на оси и нищо повече!
  • 13 Анонимен

    67 25 Отговор
    Велика Албания ми звучи точно, като Велик Каспичан. Може ли някаква нация от изостанали нискообразовани хора да се нарече З Велика?

    Коментиран от #14

  • 14 наблюдател

    30 9 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Гледай турците и ще видиш че може.
  • 15 бай Тодор

    27 7 Отговор
    Аааа,аз съм пенсионер!Нека младите да ходят да се бият!Аз ще пазя младите булки!
  • 16 Народен юмрук

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Покажи малко,уважение към хората,които са дали живота си за тази кауза!!!
  • 17 山АГОЗЕМИ 中УСТАТА

    13 12 Отговор
    Що за простак трябва да бъдеш, та да употребеш термин "руско-сръбските ценности"??? Твоите какви са!? Алтайско-ирански?
  • 18 Хомчим Пери

    10 5 Отговор
    Не разбрах какви сме? Англо-сакси, алботюрки, плаво-руси?Май ни е омръзнало да сме българи.Тюрлю гювеч.
  • 19 ЕБ И ГИ

    8 0 Отговор
    До бай Тодор.
    Щом си стар и не можеш да воюваш, ще ти дам моя та пушка та да си по курназ пазач да не се осрамиш
  • 20 Скорпион29

    16 6 Отговор
    Велика Албания означава разширение на границите което включва и Македония което значи ще дойдат на нашата граница а може да изкат и Благоевград.Ще пуснем русофобите на предни редици като видни ,,патриоти" докато чакаме помощ от Русия.
  • 21 Белмондо

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "асът на асовете":

    Ще бъде искрата на военен конфликт който САЩ са планирали, ще се израэходват стари оръжия които се в края на годността си и ще се поръчат нови за 700-800 милиарда долара
  • 22 Скорпион29

    10 2 Отговор
    А бе какви ти 700-800 милиона направо поръчка за 100 трилиона ще я изпълнят някъде до към 2202година през това време в САЩ ще са на диета.
  • 23 prost

    22 10 Отговор
    За хубаво или лошо трябва да дадем подкрепа на Сърбия, която първа би пострадала от такъв конфликт, а тогава ще се подпали и нашата черга.
    Само че, тогава да не ни се случи еврогейско правителство и под натиска на Европа да не разреши наша намеса.
    Наближавам 50-те, но с един Калашник секак се оправям. Аз нямам какво да губя..
  • 24 13-ят войн

    19 4 Отговор
    Къде по света е имало воина без американците,всички лошотий започват от САЩ и все нападат страни който са далеч от тях.За това ни дойде и проблема с бежанците.
  • 25 нека ви открехна

    11 0 Отговор
    Преди да почне Балканската война, се прави Балкански съюз. А в Балканския съюз, както знаем от историята, участват: България, Гърция, Сърбия.
  • 26 last

    5 1 Отговор
    Заради такива заглавия съществуват много проблеми в българското общество. Търсите сензация, на много висока цена и насаждате омраза, Господа журналисти. Замислете се преди да пишете.
  • 27 коментар

    3 1 Отговор
    скорпион, ти си си чист трол!!! Дано поне взимш някой лев от пУТИН, да не ме е яд! Най мразя чуждопоклонниците като тебе. Що не бегаш в русия и не оставиш България на българите?
  • 28 коментар до нека ви открехна

    1 0 Отговор
    А нали знаеш кво става после с тоя съюз? Никога повече заедно с бълканските пу..и Сърбия и Гърция. Нали знаеш, че София е трябвало да е в центъра на държавата, а реално не е заради тези птрепки!!!
  • 29 Кирил Младенов

    1 0 Отговор
    Още през 18 в. когато евреите са планирали света, България е била обречена на унищожение. Спомнете си Ср.-Бълг.война, Берл.договор, Септ.въст., двете св. войни. Евреите, разбирай и комунистите, са работили против България. Ако не се промени св.ред,сме обречени.
  • 30 Кирил Младенов

    1 0 Отговор
    Още през 18 в. когато евреите са планирали света, България е била обречена на унищожение. Спомнете си Ср.-Бълг.война, Берл.договор, Септ.въст., двете св. войни. Евреите, разбирай и комунистите, са работили против България. Ако не се промени св.ред,сме обречени.
Новини по държави: