Last news in Fakti

25 Април, 2017 21:09 3 279 5

Белград: Атакуват ни с Велика Албания

  • александър вучич-
  • велика албания-
  • сърбия-
  • еди рама-
  • хашим тачи-
  • косово

Изявленията са координирана акция, смята сръбският премиер Вучич

Белград: Атакуват ни с Велика Албания - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският премиер и новоизбран президент Александър Вучич заяви, че изявленията на албански и косовски политици за възможно създаване на Велика Албания е координирана акция, предаде ТАСС.

"Очевидно е, че става дума за добре съгласувана акция на албанските политици, албанците от Косово, албанците от Прешевската долина. Въпросът е дали албанците правят това самостоятелно, или в координация с някой друг, може би от някой друг континент, защо го правят сега и какви са истинските им намерения", каза Вучич.

Според него тук е замесена поне една тайна служба, която преследва целта за както да легитимира албанския въпрос, така и да провокира Сърбия.

Белград: Атакуват ни с Велика Албания

Албанският премиер Еди Рама каза в интервю миналата седмица, че ако европейската перспектива на страните от Западните Балкани продължи да избледнява, не е изключено обединение на Косово и Албания.

Ден по-късно косовският президент Хашим Тачи заяви, че ако ЕС затвори вратите си за Косово, "всички албанци от региона ще живеят в една обща държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 empire strikes back

    20 13 Отговор
    след като руснаците(и съюзниците им)размажат САЩ тъпите албанци ще се чудят къде да се крият и да бягат от сръбската ярост

    Коментиран от #4

  • 2 681

    11 3 Отговор
    И албанците не са за подценяване...не са тъпи. А Балканите отдавна са буре с барут.
  • 3 обединение на Косово и Албания

    2 7 Отговор
    Ако ви беха атакували с Велика България - значи щеше да си кмет на село, а не премиер-президент!
  • 4 гарргамел жедоффф ский

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "empire strikes back":

    Мдаа, много ги чеше руснаците, какво става на Балканите - само религиозни бунтове чакат да избухнат и да пуснат залози по еврофутбол!!

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "гарргамел жедоффф ский":

    За разлиак от западняцит, които се надпреварват да дават акъл какво да стане на Балканския полуостров - то не бяха сенатори и английски лордове, дето искаха да разделят Македония; онази Магарини, дето иска да ги напълни с албанци и да вкара предпоставки за разцепване на държавата; австрийския педал дето иска да прави лагери за джангали без да пита никой; на Сърбия всеки се надпреварва да им дава нареждания;

    та за разлика от тях, руснаците казаха единствено че трябва да се преустаови с натиска на Балканите, защото се създават само и единствено повече предпоставки за конфликти. И са прави, но на западняците това им е начина на водене на политика: "разделяй и владей", пък че незнам си колко милиона загинали или се изселили от родните си страни и каква разруха оставят след себе си, за това не им пука.
Новини по държави: