24 Април, 2017 13:39 2 010 1

Превратът влезе и в турските детски градини

  • преврат-
  • турция-
  • детска градина-
  • пиеса-
  • реджеп ердоган

Критики в южната ни съседка след пиеса, пресъздаваща събитията от 15 юли

Превратът влезе и в турските детски градини - 1
Снимка: БТА/АР

Лавина от критики заля Турция, след като в детска градина бяха поставени пиеси, пресъздаващи опита за преврат от миналата година и епична битка в историята на страната, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Проявите били организирани в детска градина в Кайсери, Централна Турция, по случай детски празник вчера. Те са били поставени в присъствието на представители на местните власти.

Едната от пиеските била за неуспешния опит за преврат на 15 юли м.г., а другата - за битката при Галиполи по време на Първата световна война.

Някои от присъстващите аплодираха пиесата, но други бяха обезпокоени от сцените на насилие и смърт, пресъздадени от децата.

В едната пиеса едно от децата пада на земята, правейки се на убито, а негов съученик го покрива с турското знаме в знак, че се е превърнал в "мъченик", отбелязва "Хюриет дейли нюз".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Изперкали отвсякъде.
Новини по държави: