Last news in Fakti

18 Април, 2017 07:15 1 961 1

Турция удължи извънредното положение

  • турция-
  • извънредно положение-
  • реджеп ердоган-
  • преврат-
  • нуман куртулмуш

Решението на правителството ще бъде внесено за утвърждаване в парламента

Турция удължи извънредното положение - 1
Снимки: БТА/АР

Турското правителство удължи извънредното положение в страната с още три месеца. Това заяви снощи вицепремиерът Нуман Куртулмуш, цитиран от "Ройтерс" и ТАСС.

Това е третото поред удължаване на извънредното положение след опита за преврат на 15 юли миналата година. Решението на правителството ще бъде внесено за утвърждаване в парламента.

По-рано вчера Съветът за национална сигурност на Турция препоръча на правителството да удължи с още при месеца, от 19 април, извънредното положение в страната.

"С цел да бъде гарантирана защитата на правата и свободите на гражданите, демокрацията и принципите на правовата държава, беше взето решение да се препоръча удължаването на режима на извънредното положение", се посочва комюнике на Съвета за национална сигурност.

Турция удължи извънредното положение

Извънредното положение бе удължено за последно с три месеца на 19 януари. То дава право на правителството да заобикаля парламента при приемането на нови закони и да ограничава или суспендира права и свободи, когато сметне за необходимо.

Противниците на президента Ердоган критикуват мярката, твърдейки, че тя е използвана като претекст за смазване на несъгласието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус кръстоносец

    11 3 Отговор
    От тук нататък след този референдум Турция ще бъде само в извънредно положение. Това ще и е нормалното състояние, докато всички не тръгнат с бурки, хиджаби , никаби и бради.Така ще е .Да свикват .Сами си го избраха. Ако ли не , ги очаква гражданска война.
Новини по държави: