Last news in Fakti

21 Април, 2017 20:04 18 206 33

Русия: Възможен е конфликт на Балканите

  • албания-
  • конфликт-
  • сърбия-
  • русия-
  • балкани-
  • граници-
  • косово

Прекрояването на граници води до въоръжен конфликт

Русия: Възможен е конфликт на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Прекрояването на балканските граници рязко повишава риска от конфликт в региона. Това обяви руското външно министерство на фона на появилите се призиви за „великоалбанска държава“.

Руското външно ведомство реагира остро на изявленията на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за обединение на Албания и Косово, предаде РИА Новости.

От министерството посочиха, че са загрижени от изявленията на албански политици по отношение прекрояване границите на Балканите. „Зад голословните обвинения, че Русия се опитва да дестабилизира Югоизточна Европа, се предприемат мерки за осъществяване на великоалбански проект“, се казва в съобщението.

Под прикритието на лицемерни твърдения за стабилизация в региона под чадъра на НАТО се разклащат основите на стабилността и се предприема курс към прекрояване на границите на Балканите, което рязко увеличаващ риска от конфликт, пише още руското външно министерство.

Сръбското външно министерство обяви, че идеята за „Велика Албания“ е заплаха за сигурността в региона и на Стария континент.

Косовския президент Хашим Тачи заяви по-рано, че ако Европейският съюз затвори вратите си за Косово, то всички албанци от региона ще живеят в една обща държава, за да продължи интеграцията в европейското семейство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    28 106 Отговор
    Русия се е вкопчила в Сърбия като удавник за сламка и си позволява да коментира ситуацията на Балканите ТОЧНО НА ТАЯ БАЗА.Естествено НАТО ще прибере под крилото си всички околни държави които още не са членове и Сърбия ще остане в пълна изолация,отделно дето ЕС ще я съсипе финансово с високи мита и такси.

    Коментиран от #4

  • 2 Хасан

    82 17 Отговор
    Сърбия ще покани Русия и ще отворят военна база! По такъв начин ще държат в шах Балканите и Централна Европа
  • 3 Хасан

    53 22 Отговор
    През последните сто години на Балканите всеки малък народ има мечтата да стане "велик "!!
  • 4 Бате Любо

    74 17 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    "onq s konq" - Пак се е назобил.....Абе момче ти излизал ли си някога от гетото да видиш Сърбите на какво ниво са пред нас че говориш глупости

    Коментиран от #5, #26

  • 5 onq s konq

    17 65 Отговор

    До коментар #4 от "Бате Любо":

    Първо- не зобя,защото не е в гена ми.Второ-не живея в гето,на "на пъпа" на окръжния ми град.Трето-преди дни ПОЛИТИК ОТ НАЙ-ВИСШИТЕ ЕТАЖИ на Сърбия описа обстановката там като "плачевна"а народът-обезверен и без всякаква перспектива.ТА КОГО СЕ ОПИТВАШ ДА ЛЪЖЕШ БАТ ЛЮБО?Или искаш да си вдигаш самочувствието с нахакани лафчета,опитвайки се да принизяваш останалите...с клавиатура?Аре земи се в ръце бат Бюбо И НЕ СЕ ПУСКАЙ ЗА НИЩО НА СВЕТА:)

    Коментиран от #7

  • 6 Ганю

    47 4 Отговор
    Косово и Албания- две суперсили! Трепери народе! Мухахаха
  • 7 Бате Любо

    47 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Под достойнството ми е да ти отговарям и обръщам внимание - Само ще ти кажа че имам Българо - Сръбска строителна фирма и от 10 години строим в Ниш...

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Не аз а Л. Каравелов казва

    45 8 Отговор
    Хасане всеки чете Евангелието както дявола, само онуй дето нему му допада! Турчина напира, отново вилаетите си да прибира! Но ние били сме по тез земи кога от правоверните не е имало тук следи! От 681ва , тъй че с кое мЕрило ще мерим по разум, по години или по РАЗМЕРА в патурите? Щото и ние сме били до Босфора и Едирнето! И сме преди правоверния с чалмето! А Каравелов пише тъй: било е време, българина бил е господарин, повелявал на гърците, бил е свой стопанин. Треперела Византия, плакала Маджарска, развявал се Лев български по Унгаро-Влашка. В старо време в България свобода цъфтяла и е сладки песни пяла! Пяла сладко гласовито а сърца играли, свирел гуслар, стари дядо, момците слушали! Та тъй Хасанчо! Земя , свобода , мома със кръв се взема и с кръв се дава! А дано да не става! Днеска за президент има ме Пухльо - нещо средно между П.тка и мух.ьо! Ако нещо замирише ни на феродо и мръсна гума, сваляме властта и Сърбите и Русите сме пак на Шипка!

    Коментиран от #31

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да не пропусна СЛАВА РОССИИ!

    36 10 Отговор
    А Оня с коня , все някой ще ми го покаже той и за майчиното си мляко всичко ще ми разкаже! Как обичам аз таквиз, посред бял ден звезди ще види! Много ми е отръки занаята, въвеждам ред прекрасен сред размазнята! Молете се само да не става! Старата войскова машина още става и не е нужно много да подгрява!
  • 11 onq s konq

    10 33 Отговор

    До коментар #7 от "Бате Любо":

    Ми О.К. -и аз няма ти отг,само ще ти пожелая да построите толкова много,че в един момент Ниш да стане Белград...гусин Зидар с достойнство:)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 баба гицка

    12 25 Отговор

    До коментар #7 от "Бате Любо":

    хахах... бееее ти една ограда на кошарата си с козите на село не можеш да построиш пък си тръгнал да сънуваш строителни фирми. Вместо да строиш на сън вземи ги загради тез добичета че ми испасаха марулките.
  • 14 Хасан

    10 21 Отговор
    До Не аз Лично.Карнавалов... Аз като малък си мислех че Рабмо сам самичък е разбил Червената армия, но после се оказа че мьршавите виетнамци са разбили рамбовците.. Така че едно е история друго са художествените произведения и поеми!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хасанчо, ти и сега не си порасъл!

    43 8 Отговор
    Писах ти че четеш като дявола Евангелието! А ти пак не влизаш в час! Ами иди в предучилищния клас! Смущаваш аудиторията , вземи и историята прочети! Та ние сме били на три морета, но когато Русия е слабовата, Бисмарка ни реже от земята! И през 1878 ма, и през 1914та ! За да ни зачитат нужна е силна РУСИЯ и в съюз с БЪЛГАРИЯ! Иначе, надявай се Х на пияни жени, Запада да ни защити, колкото на Кипър! Айде бягай да играеш със децата на двора, тук са само възрастни хора!
  • 17 Vasik Atanasova

    7 28 Отговор
    А ТАКА ЕТО ВИ ВАШИТЕ БРАТУШКИ
  • 18 VMORO

    25 1 Отговор
    Конфликтите са създадени още през 19 и 20 век от т.нар. "Велики сили", които сега го дават много загрижени за Балканите. Руснаците са недоволни, че тяхното протеже Сърбия отново може да бъде поставена на място, което е в разрез с интересите на Москва. Зорлем направиха голяма работа от незначителното шумадийско племе и сега нещата си идват на място. Въпросът, който би трябвало да ни интересува, е: ще се ориентират ли правилно нашите политици-кръвопийци в обстановката или отново ще ни продадат за стотинки както през 1999 година.

    Коментиран от #24

  • 19 mediator37

    24 2 Отговор
    При така задаващата се балканска война:
    България-150 танка; 30 изтребителя; ВМС- няма.
    Турция -3500 танка; 254 изтребителя. ВМС-265 единици, вкл.6 подводници.
    Българската бойна техника е на 50 години.

    Коментиран от #25

  • 20 Скорпион29

    10 1 Отговор
    В случай на война имаме силен коз и той се казва АЕЦ Козлодуй. И източен и западен вятър ни остройва.сететесе.всичко или нищо.
  • 21 ЧИЧО ГОШО

    14 3 Отговор
    Четеш и ревеш , тука е пълно с малоумници !
  • 22 Датник

    8 33 Отговор
    Русия търси как да ръчка и пали конфликти, белким получи влияние.
  • 23 Бай хой

    11 1 Отговор
    Айде да си гледате работата и да не ни въвличате във вашите простотии !
  • 24 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "VMORO":

    Е ти не знаеш ли отговорът на въпросът си риторичен.
  • 25 само уточнявам

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "mediator37":

    България - 80 танка. останалите ги подарихме на Македония, но те ни ги върнаха и отидоха за скраб.
  • 26 гостуващ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бате Любо":

    Не е. Той изобщо от обора не излиза. Зоби, зоби и като нацели някоя халюциногенна гъба почва да цвили по настойчиво да го чуят сички белким се обади още някой като него, че му е самотно и му липсват нивичките с паша. Па по тия нивички кво лудо биле има-якооо. Душицата му е там.
  • 27 Стар варшавски ефрейтор

    5 0 Отговор
    Изпиха си ракията и станаха много големи герои.А успокойте се малко и се молете "Съдбата да не почука на вратата"!
  • 28 гостенин

    15 0 Отговор
    Време е да се осъзнаем и да започнем заедно да отстояваме нашите вековни човешки,семейни и национални ценности,а не да се залъгваме с бутафорни "евроатлантически идеали"(наркомания,престъпност,неграмотност,мизерия и педерастия).Редно е също да рзберем сами за себе си разликата между търговски партньори и съюзници,като я разбраха Виктор Орбан и унгарският народ.България може да си партнира в търгоско отношение с всички страни,но може да бъде съюзник единствено и само с Русия-не с Англия,Франция,Германия,САЩ,Турция и т.н. страни,които в исторически план и до ден днешен всячески са се опитвали буквално да унищожат България и Българите.И вместо да продължаваме да рушим собствената си държава е крайно време да я възродим.А това става с държавен контрол върху енергетика,тежка индустрия,машиностроене,химическа индустрия,военнмо-промишлени комплекси.Когато ги има големите държавни обединения,тогава ще ги има и малките и средни частни предприятия,ще имат евтини суровини и сигурни пазари.Природните ресурси трябва да бъдат само и единствено държавни.Тогава и само тогава ще има средства за пенсионно и здравно осигуряване,за спорт,култура,наука,образование.А армията трябва да бъде силна и въоръжена до зъби,също както преди 20години от Б.А. трепереше цяла Европа.Само една силна армия може да бъде средство за възпиране на всякакви "доброжелатели"-и външни,и вътрешни.Не желая да влизам в безсмислени обяснения и спорове,нито да се политизира темата.Но се надявам,че хората,
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЦОЛЕ

    2 9 Отговор
    МАКЕДОНИЯ АЛБАНСКА БЪЛГАРИЯ ТУРСКА И ПРОБЛЕМА СЕ РЕШАВА
  • 31 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не аз а Л. Каравелов казва":

    Гладна кокошка просо сънува. По важно е какъв си станал а не какъв
    си бил. Сега сме на едно море и два гьола.
  • 32 точка......

    1 3 Отговор
    Нито Албания,Косово и Турция в евросъюза.Дори и Сърбите не заслужават заради тесните им връзки с Русия но пък това ще е ход в плюс на европа.Мюсулмани не в европа!
  • 33 Аспарух

    1 0 Отговор
    КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА.ТЯ Е НАШАТА ОПОРА.ТЯ Е НАЩА ВИСОТА.ДЯДО ВАЗОВ ГО Е КАЗАЛ ОЩЕ. ПРЕДИ СТО И ПЕДЕСЕТ ГОДИНИ.И ДНЕС Е АКТУАЛЕН.АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ САМО ТЪРНОВСКИ ОКРЪГ.ГЪРЦИТЕ ИСКАХА ДО ПЛОВДИВ.СЪРБИТЕ БЛАГОЕВГРАД ВРАЦА ВИДИН И ДО ПЛЕВЕН.НО ВЕЛИКИЯ СТАЛИН КАЗА НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ.КАЖЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ. ЧЕ ТЯХНИТЕ ГРАНИЦИ ЩЕ БЪДАТ НЕПОКЪТНАТИ.НЕЗАВИСИМО ЧЕ ТРУМАН И ЧЪРЧИЛ КОИТО ХВЪРЛЯХА БОМБИ СРЕШУ ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯТ ГЪРЦИЯ И ЮГОСЛАВИЯ И ИСКАТ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА.СЛАВА ЗА ГЕРОЯ ГЕНЕРАЛИСИМУС СТАЛИН СРАЗИЛ ХИТЛЕРОФАШИЗМА.СЛАВА ЗА БЪЛГАРИЯ.А ТУРСКИТЕ АНГЛИЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ МЕКЕРЕТА ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА КАКТО СИ ГО НАМЕРИХА.ЧЕНГИЗ ХАН.ТАТАРИТЕ.ШВЕДСКИЯ КРАЛ.НАПОЛЕОН.ПОЛСКИТЕ ПАНОВЕ.И ХИТЛЕР.ВЕЧНА ДРУЖБА МЕЖДУ ДВАТА ПРАВОСЛАВНИ НАРОДА ПИШЕЩИ С ЕДНА АЗБУКА.ДА ЖИВЕЯТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания