26 Април, 2017 16:57 2 452 0

60% от детската порнография – в европейски сървъри

  • деца-
  • порнография-
  • европа-
  • сървъри-
  • сащ-
  • съдържание-
  • порно

Европа се е превърнала в глобален център за хостинг на подобни материали

60% от детската порнография – в европейски сървъри - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 2/3 от детската порнография в световен мащаб се съхранява в европейски сървъри, съобщи британската организация Internet Watch Foundation.

60% от снимките и видеата са в европейски сървъри, което е промяна на курса спрямо предишни анализи, посочват от организацията, която следи за злоупотребите в интернет.

През 2015 година по-голямата част от сървърите – 57% - са били на американска земя. Забелязва се коренна промяна през последните месеци. Европа вече е центърът на детската порнография.

Насилието и сексуалното посегателство над малолетни и непълнолетни лица е един от сериозните проблеми в днешно време. Според авторите на анализа една от причините за промяната може да са действията на американските власти.

През последните години те предприеха важни стъпки в борбата срещу разпространение на детска порнография. Европа се е превърнала в по-атрактивна дестинация в сравнение със Северна Америка.

Трите европейски страни с най-голямо съдържание на детска порнография са Холандия, Франция и Русия. Броят на уебсайтовете с подобно съдържание в световен мащаб се е увеличил с 20% спрямо предишния изследван период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: