27 Април, 2017 15:44, обновена 28 Април, 2017 19:29 10 474 43

Руски разузнавателен кораб потъна в Босфора

  • кораб-
  • руски-
  • съд

Екипажът е евакуиран

Руски разузнавателен кораб потъна в Босфора - 1
Снимка: БТА/AP

Руски кораб се е сблъскал с друг плавателен съд в района на Босфора, съобщи ТАСС.

Става въпрос за разузнавателния кораб „Лиман“. След сблъсъка той е получил пробойна. Инцидентът е станал на около 40 км. северозападно от Босфора. Информацията е от министерството на отбраната в Москва.

След удара корабът е потънал.

В момента се уточнява под какъв флаг е плавал другият кораб. Всички руски моряци са били евакуирани. На място има спасителни екипи. Моряците са били прибрани от турски кораб.

Най-вероятно инцидентът е бил причинен от лоша видимост. Води се разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    48 60 Отговор
    Сблъсъка е станал щото ушанките карат като овни и английския им е на базово ниво.
    Разузнавателен кораб и екипажа свален = малеееее колко интересни за турците нещица има на борда... Ушанките ще си изгризат партенките от яд

    Коментиран от #7

  • 2 Семьон

    63 4 Отговор
    Ква видимост?затва ли са тез радари кат има мъгла и да са блъскат и то военни кораби
  • 3 я руский

    38 16 Отговор
    опят гнусна шорошоидна пропаганда
  • 4 стоян георгиев

    35 39 Отговор
    този кораб ,а именно лимана е коритото с което плашеха путиноидите . въпросното корито потъна при удар с кораб превозващт животни ,а на търговския кораб му няма нищто.егати разузнавателния кораб,не успял да разузнае, че се блъска в друг за качеството на персонала и здравината на конструкцията няма кво да добавя.колко ли са се смяли от нато като ги наобикаляше тва корито ,когато мачкаха милошевич.добре че поне не потъна близо до нашите брегове ,щеше да ни осмърди краибрежието.
  • 5 Симо Хаюха

    46 19 Отговор
    Няма празно ,а ? Вчера самолет ,днес кораб
    М/у другото "убиеца " на раптъри е паднал след сериозна техническа авария, всички Миг-31 са спрени от полети до изясняване на случая.

    Ф-22 може да си отдъхне ,според мен.
  • 6 Геро

    19 7 Отговор
    Северозападно от Босфора.... към Бургас ще да е. Трябва да огледат на Динко АТВ-то дали няма щети и то...;))
  • 7 гост

    20 13 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Кораба е потънал, тъй че който иска да вземе нещо оттам ще трябва да се гмурка надълбоко. Не се кефете че дъртото корито е потънало, по-добре сега отколкото по време на война, таман ще го заменят с някой по-модерен кораб.
  • 8 Кики

    29 9 Отговор
    Като незнаете какво е станало замълчете. Било смърдяло. Аз, как мислите, че търпя Стоян Георгиев всеки ден!
  • 9 Абе празни кратуни сте

    47 31 Отговор
    Абе то преди месец и половина край бреговете на Чили потъна американски разрушител--ама за това лекичко си премълчаха свободните медии...В мъглата се ударили в подводен риф...Еххххххх сороси--плитки са ви кратуните и затова от радост оцапахте розовите прашки.....

    Коментиран от #10

  • 10 Симо Хаюха

    35 12 Отговор

    До коментар #9 от "Абе празни кратуни сте":

    Кой е тоя разрушител ,който е потънал край Чили? Аз понеже търся из свободните медии -такова нещо не намирам .
  • 11 До Симо

    15 25 Отговор
    Търси в латино медиите. В американските се споменава само за инцидент. Вярно е написал # 9.

    Коментиран от #12

  • 12 Симо Хаюха

    27 8 Отговор

    До коментар #11 от "До Симо":

    И в латино американските няма нищо . Явно само руските са го отразили ,и то малка част. Ха ха ха

    Последния инцидент с военен кораб е също с руски кораб фрегатата ”Адмирал Григорович” ,блъснала се в баржа цистерна -също руска. Фрегатата е получила пробойна , която е запушена след 36 часа.Не е потънала.
  • 13 Аяжо

    22 6 Отговор
    Тия пак са прекалили с водката
  • 14 До Симо

    14 16 Отговор
    В американските медии има малко инфо-само че имало инцидент и че моряците са евакуирани от бреговата охрана.От февруари месец е.
  • 15 СССР фор евър

    19 23 Отговор
    Разузнавателен кораб се блъснал в друг кораб... пхахахаха колко са зле тия Руснаци, всичката им работа е така и армия и управляващи и ВСИЧКО. КОЛКО ПРОСТИ ХОРА ИМА ТУК И ИМ СЕ РАДВАТ...
  • 16 Справедлив

    18 15 Отговор
    До всички тук които се уси.ат да пишат простотии. Всеки един преминаващ кораб през Босфора се управлява от турски морски лоцман,заради спецификата на морското дъно. Това е по силата на договор важещ за всички страни и всякъв вид кораби. Така че писаниците ви за смотани и пияни руснаци са доста елементарни и първосигнални. Същата практика е и във Панамският канал...и в Суетският канал....Айде по сериозно се информирайте ако искате поне да не ставате за смях.

    Коментиран от #18

  • 17 Morgoth

    13 7 Отговор
    С какво се е сблъскал? С рибарска гемия или с друг руски боен кораб? Щото някак се очаква, ако боен кораб се сблъска с нещо друго да потъне другото.
  • 18 onq s konq

    14 13 Отговор

    До коментар #16 от "Справедлив":

    Това което казваш за управлението на преминаващ кораб през Босфора от специален лоцман се отнася ЕДИНСТВЕНО ЗА ТЪРГОВСКИЯ ФЛОТ!Аре спести си "справедливите" глупости,че военна морска единица на "маркова" държава ще допусне чуждо лице на борда и ще стои чинно отстрана,гледайки го как управлява!
  • 19 Дидо

    15 5 Отговор
    Конче не си прав тук"справедлив" е написал истината.През Босфора се минава само с турски лоцмани които имат специален сертефикат за това.

    Коментиран от #34

  • 20 Очо

    6 4 Отговор
    А може руснаците сами да са го потопили този кораб,та да няма американски корита в Ч.Море. Историята знае много такива случаи.
  • 21 ШАРАН БГ

    6 4 Отговор
    Сега е демокрация, ние сме на 113 място по свобода на словото и печата, всеки може да пише /щом се е изучил и може/ каквото му е кеф!!! А пък който иска --- може и да не чете......
  • 22 Много ви се радвам

    16 13 Отговор
    Момчета като ви чета простотиите и много ви се радвам.. :) особено има някъв дето съм го срещал да пише къде ли не с някъв кон. Та тоя пич се мисли за толко компетентен по всеки въпрос, че предизвиква истинка радост в мен простака да му чета глупостите.
    Благодаря ти този с коня! веселиш страхотно! Убеден съм,че и котките ти се смеят като минеш покрай тях :)
  • 23 СССР фор евър

    13 9 Отговор
    И аз съм съгласен с КОНЯ ,че руснаци биха допуснали турски или друг капитан на техен военен кораб, тия кораби само се навигират от навигатори (влекачи). А инцидента е станал на 40км. то Босфор, така, че спести си подробностите моля те.
  • 24 Мичмана

    12 11 Отговор
    Това съвсем не е някакъв разузнавателен кораб, дори не е и бойна единица. Видно от снимките е един малък ВТР (Военно Транспортен ) Обслужващ,спомагателен кораб , носи провизии,гориво, сменя екипаж , и прибира болни.
  • 25 кроко

    20 11 Отговор
    Кораба който е потопил руското разузнавателно корито е превозвал едър рогат добитък, под флага на Того ! Добре, че скотовоза не се е блъснал с Кузя, ся русофилите щяха да бъдат в траур.
  • 26 Апропо

    15 13 Отговор
    Не мога да разбера какъв човек трябва да си да се радваш на трагедия ?! Независимо дали става въпрос за руски , американски или китайски кораб !
    Как може да загърбваш елементарната човещина в себе си ? Паднал руски самолет - радост , потънал руски кораб - радост . Какви хора сте ?

    Коментиран от #28

  • 27 Симо Хаюха

    16 5 Отговор
    Малко ще се отклоня от темата ,но понеже знам какво опустошение ще нанеса в русофилските душици ,ще ви съобщя ,че днес Дженерал дайнамикс е представял машината си Пираня 5 . До колкото ми е известно и някакви разговори за съвместно производство се водят , но нямам представа до къде са стигнали.
  • 28 кроко

    16 8 Отговор

    До коментар #26 от "Апропо":

    Каква трагедия те гони теб бре ушанко ? Потънало там някакво си корабче, всички моряци са спасени от турски брегови катери, загинали няма ! Сега какво да плача за руското корито, ли ?. Вие русофилите обичате да се бъзикате, а като се бъзикат с вас не ви харесва май. Я виж коментарите под новината за разбилият се американски самолет, не виждам някой да споменава нещо за трагедия. https://fakti.bg/world/233767-us-iztrebitel-se-razbi-pri-kacane-na-samoletonosach
  • 29 Апропо

    6 16 Отговор
    Г-не Симо , как точно трябва да ни радва тази швейцарска консервена кутия ? И въобще кой с кого е преговарял и за какво ? Швейцарците са видни производители на всякакъв вид оръжие , особено на бронирана техника ! Това се дължи на богатият им опит във въоръжени конфликти с използване на тежка бронирана техника и авиация ! И флот .
    И как въобще решихте да споделите с нас тази доста объркано написана новина ? Или просто го прочетохте някъде и решихте да блеснете с информираност ?
    Знаете ли някоя интересна рецепта ?

    Коментиран от #32

  • 30 Киро

    18 10 Отговор
    Ааах, клети пияници, пак са смукали от антифриза...
  • 31 Апропо

    10 11 Отговор
    Г- не Кроко , виждам , че Ви липсват обноски . Обиждате непознати хора в нета без да са Ви дали повод . И без да имат възможност да Ви отговорят подобаващо . Това вероятно се дължи на някакъв комплекс . От моя опит знам , че хора като Вас получават тежки и болезнени уроци по обноски .
    Ако за вас потъването на кораб не е трагедия - ОК .Просто мислим различно .
    Вероятно за Вас е трагедия да Ви умрат кокошките или да Ви падне тоалетната на двора .
    Лека вечер !
  • 32 Симо Хаюха

    20 6 Отговор

    До коментар #29 от "Апропо":

    Г-н Апропо , Дженерал дайнамикс е американска компания, не е швейцарска Но пък е истинско забавление човек да чете умотворенията ви после.
    Новината съм я прочел ,да . А не си я изрових от носа като новината за потънал разрушител край Чили.

    Днес не ставахте ли достатъчно пъти за смях вече или още може.
  • 33 УРКО

    21 3 Отговор
    Пак ли бе , не съ изтрезнели още.
  • 34 CL500

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "Дидо":

    Дидо, аз пък ти казвам, че ти не си прав! Да ти кажа от личен опит в търговския флот - Дарданелите и Босфора може да се преминат БЕЗ пилот! Не е задължителен. Самата компания си преценява дали да си наеме пилот или ще разчита на собствения си капитан на кораба!
    За военните кораби не знам, по-скоро бих допуснал, че не биха взели пилот.
    Относно инцидента - някои тука ми говорят, че като потънал руския кораб, значи бил по- нездрав като конструкция и т.н. Нооо, всичко зависи от ъгъла на удара. За пример - ТАРАН (стара бойна практика да за насочване на кораба с носа напред перпенд. в корпуса на врага, чийто кораб направо се разполовява). Всичко зависи от самия удар, скоростта, мястото и отсеците в зоната на удара.
    А за мъглата - дори и с радари има хиляди сблъсъци при намалена видимост. Има правила за движение - МППСМ, може и да го видиш на радара, може и да очакваш да ти даде предимство, а той да не го даде. И ако го чакаш прекалено много, накрая става късно. а корабите не са като леките коли, маневрирането и спирането става баавно. за супер големи кораби като 'моя', започваме да намаляме 20 км (в км ви го давам, не в мили) преди да се спре!

    Коментиран от #39

  • 35 681 БЪЛГАРИЯ

    15 11 Отговор
    Проблем е ,че руснаците са пияни и кухи и затова става така ! Пияни боклуци !
  • 36 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    РУСКИ БОЕН КОРАБ ПОТЪНА А
    АМИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В МОРЕТО СТАВАТ ТАКИВА НЕЩА
    ВИНАГИ ИМА ОПАСНОСТ ДА ПОТЪНЕШ
  • 37 A3e

    7 2 Отговор
    Инцидента е станал на 40 км от Босфора, кви турски навигатори на военен кораб. Военните кораби понеже са по-специални, по-чупливи ли ги правят (на тогоанският кораб му няма нищо), или само в Русия е така? В гъста мъгла без видимост и с радари, с колко голяма скорост ТОГОанският кораб, пълен с добитък, е ударил на таран руския, сиг е бързал за някъде, хах.
    Просто някой африкански бик като е видял червената петолъчка се е ядосал и е набучил бойното тенеке на рогата си, хахахах...
  • 38 Апропо

    0 4 Отговор
    Г- не Симо , въпросната транспортна еденица се произвежда от Mowag ШВЕЙЦАРИЯ по швейцарски дизайн в Швейцария . И да , от 2010 г. Mowag е част от концерна " Дженерал Дайнамикс " . Също както "Опел" беше собственост на GM .Това прави ли "Опел" американски автомобил ?
    Ако покажете къде съм писал нещо за Чили , веднага ще депозирам в посочена от Вас сметка 1000 лв.
    Предвид горното помислете кой пише глупости.
    Някой беше казал , " Свикнали сме хората да се надсмиват над това което не разбират " .
    Нека смеха започне сега .
  • 39 SeaWalker

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "CL500":

    Най-после един моряк да се изкаже по въпроса! Мненията (включително ироничните) са само на "кашици". В нашия флот имаше абсолютно същия кораб на въоръжение. Хубав кораб, мореходен, маневрен но стар, със старо оборудване - само ще спомена РЛС Дон. А изказвания как се минава Босфора и какво му било дъното предизвикват само смях.
  • 40 СССР

    2 1 Отговор
    Другари каква стана тя ... сам ли потъна или нашите са объркали нещо :( ?!
  • 41 Иво

    1 2 Отговор
    В гъста мъгла това може да се случи със всеки кораб, пък бил и военен. Преди време в нета имаше един звукозапис на разговор между испански фар и командващия американаки кораби - самолетоносач и придружаващите го кораби. Тогава американците не виждаха фара и не можеха да се ориентират.
  • 42 Иво

    1 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=hnkEM_iZJHA
    Ето и записа
  • 43 A3e

    0 1 Отговор
    ^ Само ти ли от целия свят не си разбрал, че записа е СКЕЧ/МАЙТАП!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lighthouse_and_naval_vessel_urban_legend

    Понеже русофилистиците не разбирате, ето ти друг линк:
    https://ru.wikipedia.org/wiki/Легенда_о_маяке_и_корабле
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания