Last news in Fakti

29 Април, 2017 17:03 4 343 22

Протести срещу Путин в Русия (СНИМКИ)

  • владимир путин-
  • русия-
  • москва-
  • протест-
  • отворена русия-
  • алексей навални

Митингът срещу руския президент се състоя въпреки забраната, но събра по-малко хора от очакваното

Протести срещу Путин в Русия (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/АР

Стотици привърженици на опозицията в Русия се събраха днес на протест срещу президента Владимир Путин в Москва, въпреки че проявата бе забранена, предаде ДПА. Протести имаше и в други големи градове, където бяха арестувани десетки.

Основният митинг в парк в столицата, където се събраха няколко стотин души, премина мирно. След това при засилено полицейско присъствие протестиращите се наредиха на опашка до офиса на президентската администрация, за да внесат писма до Путин, в които го призовават да не се кандидатира за президент на изборите догодина.

Днешните демонстрации бяха много по-малки в сравнение със състоялите се на 26 март, но показаха, че маргинализираните опозиционни сили ще продължат да оказват натиск, отбелязва АП.

Протести срещу Путин в Русия (СНИМКИ)

Протести срещу Путин в Русия (СНИМКИ)

Протестът в столицата под мотото "Омръзна ни от него" бе организиран от движението "Отворена Русия", финансирано от критика на Кремъл и бивш магнат Михаил Ходорковски. Някога най-богатият човек в Русия, през 2013 година той бе освободен от Путин, след като прекара в затвора едно десетилетие за измама - обвинение, което според Ходорковски е било политически мотивирано, припомня Ройтерс.

Протести срещу Путин в Русия (СНИМКИ)

Полицията, цитирана от ДПА, съобщи, че демонстрацията в Москва е привлякла около 250 души, а по данни на организаторите протестиращите са били към 1000.

През сайт, свързан с опозицията, активистите информираха и за над 120 ареста в Санкт Петербург, както и за по над 15 задържани в градовете Тула и Кемерово.

Протести срещу Путин в Русия (СНИМКИ)

Владимир Путин, който доминира в руската политика от 17 години, още не е обявил публично дали ще се кандидатира за четвърти мандат догодина, но мнозина в Русия очакват радващият се на висок рейтинг 64-годишен политик да го стори, отбелязват агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    14 34 Отговор
    Не им вярвам! Уж са срещу путлер, а никой не е поискал той да преразгледа руската външна политика към държавите от Източна Европа и да спре да с лъжливата си ретъорика, че България и другите държави от Източна Европа сме пряка военна заплаха за русия! Докато руските ракети в Крим, насочени срещу България, не променят посоката си, НЕ ВЯРВАМ на "покаянието" на нито един руски гражданин и считам всички руски граждани за ВРАГОВЕ на България. България НЕ Е НАСОЧИЛА ЯДРЕНИ РАКЕТИ СРЕЩУ РУСИЯ- тогава?

    Коментиран от #12

  • 2 А стига бе

    35 11 Отговор
    Хиляди...е колко хиляди-на снимките в нета да са -2..3 хил. А за почти 20 мил. Москва това са хора в един киносалон....
  • 3 Кака Пена

    34 8 Отговор
    Те и украинците протестираха, но като ги "демократизираха" започнаха да плачат и да мрат от глад.

    Коментиран от #17

  • 4 Доволен русофил от Москва

    28 9 Отговор
    Вярно, че вчера и онзи ден беше такова времето и ръмеше ама на едната снимка е като днеска - сънце и жега от сутринта... Не съм видял къде е бил протеста срещу Путин, иначе щяхме да отидем да направим контрапротест веднага! от 30 години живея в Москва и като гледам снимките - тва в някакъв парк ли е било или къде??
    В парк Горького лампите ги смениха от Андреевския мост по Пушкинска и може да са такива, паветата също ги има на няколко обновени алеи ама долу се вижда ниска ограда на тревната площ - е няма такава... Къде е било това ?? Излизам да разхождам детето и ще питам охраната на парка ако знаят, но това не е било в центъра!
    Като я гледам тая с анцуга под белият шлифер и ми става ясно, че няма сила, която да накара москвичка да се облече така, това може да е някъде в Абхазия ама не и тука!

    Коментиран от #8

  • 5 Киро

    11 35 Отговор
    Излизат, въпреки забраната!

    Браво!

    Да забраниш протести срещу себе си, това само тлъстия Ким, ердогрух, путю и чавес имат наглостта да направят!
  • 6 До А стига бе

    22 8 Отговор
    Мммддаааа...прав си-Сорос в последно време е станал голяма скрънза.

    Коментиран от #21

  • 7 Справедлив

    21 10 Отговор
    Кире,къде пък ти видя забрана за протести бе-ейййй много големи лъжци сте това подлогите на Чичо Сам.
  • 8 Велков

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "Доволен русофил от Москва":

    Много малко влизам в този сайт-по веднъж в месец.Та да видя какво става в България.И ми прави впечатление че има много изкривени новини срещу Русия.От мен привет от Сургут-ако знаете къде е.Случайно прочетох коментара ви.Адмирации за мнението ви.
  • 9 Вярващ Путинист

    11 14 Отговор
    Няма друг бог освен Путин и Медведев е неговия пророк.
    Путин е велик и най-мъдрия човек на планетата,дори Айнщайн е джудже в сравнение с него
  • 10 Марчо

    21 9 Отговор
    Къде са тия хиляди? На тия снимки виждам максимум петдесетина човека и те са по-малко от полицията. Опозоционерите да не се крият щом са толкова многохилядни, а да отидат да гласуват когато му дойде времето, а не да се правят на циркаджии.
    И да знаете, че ако Путин, Русия ще се върне към американския слугинаж по времето на горби и елцин - най-големите политически джуджета.
  • 11 ГЛУПОСТИ И МАНИПУЛЯЦИЯ

    10 11 Отговор
    Политиката на РУСИЯ не се РЪКОВОДИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ! ПИШЕ ГО В Американската КОНСТИТУЦИЯ ! Американците стриктно са изолирали влиянието на прорусконастроени лидери! Правителството Конгреса И Съдебната власт, Както и ЦЕНТРАЛНА БАНКА РОССИИ са в Ръсия са на директно УПРАВЛЕНИЕ ОТ Стейт Департмент на САЩ! ПРОТЕСТА БИ СЛЕДВАЛО ДА Е НАСОЧЕН НЕ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА А СРЕЩУ КОЛОНИЗАТОРА С А Щ ! ТОВА КОЕТО ВИЖДАМЕ БУТАФОРИЯ - ПЛАТЕНИ КУКУРУЗИ В МАСОВКА за всяване на нестабилност на американската колония която се бори за независимост! СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА ПУТИНУ ! ПОБЕДА НОДу ! ДА ЗДРАСВУЕТ НЕЗАВИСИМАЯ РОССИЯ ! ВОСТОНАВЛИВАЙТЕ ГРАНИЦ СССР ! ПУСТЬ ГОСПОД БОГ ХРАНИТ РОССИЮ ! И ПОБЕДА БУДЕТ ЗА ВАМИ ! СМЕЛО В БОЙ ПОЙДЬОМ И КАК ОДИН УМРЙОМ ЗА ПРАВДУ ЕТУ !

    Коментиран от #19

  • 12 Марчо

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Какво си се разплакал, бе? Нали сме съюзници с Америка! Я се дръж като мъж! Те ще ни защитят. Ние сме велики натовци и скапаната руска военна техника не може нищо да ни направи. Нали така всички американофилчета коментират?
    И руските граждани не виждам за какво да се покайват. Ние им оскверняваме паметниците, не те нашите. Това е показателно за отношението ни едни към други като хора.
    А това че сега нямаме ядрени ракети насочени срещу Русия, не значи че няма да ни докарат тук и да ни заповядат да ги изстреляме. Ние сме послушни, както пуснахме американците да бомбандират Югославия.
  • 13 КАКВА Е ВИНАТА НА ПУТИН

    8 5 Отговор
    Закончите по които живее Русия днес са АМЕРИКАНСКИ. Тогава защо Путин е ВИНОВЕН а не този който управлява Ръсия? ЧУДНИ ХОРА ОТ "Умно село" ! ИМА МНОГО ЛАВАНДУЛА И ТРОСКУТ ДЕТО ПЛАЧЕ ЗА МОТИКА !
  • 14 dimo

    0 0 Отговор
    Толкова ли са глупави Руснаците че използват Американски закони номер 13
  • 15 Секирата

    8 8 Отговор
    Що полиция . Това е защото Путин става все по популярен-не за друго.
  • 16 Kcaniba

    8 4 Отговор
    Отворена Русия....Отворено общество... кой не скача е червен...кой не скача е москаль...
    Хахахаха, тоокова е елементарно...
    Каква свобода, какви пет лева!!!
    Каква опозиция!!!
  • 17 Sergiy

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Кака Пена":

    това ли пиши в методички ти, които получаваш ги редовно он "кремъл", нали )))
  • 18 ИВО

    14 4 Отговор
    ТИЯ СА ПЛАТЕНИ ЧУЧОЛА НА СОРОС.КОЙ ГОРБИ П....СА ЛИ ДА ВЪРНАТ , НАЙ - ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА .ПУТИН Е НАЙ-ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК.СОРОС И АМЕРИКА ДА ГО Д...Т
  • 19 гостенин

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "ГЛУПОСТИ И МАНИПУЛЯЦИЯ":

    Като ,чета разбирам че някой хора не си пият редовно хапчетата. Малко били хората на протеста , я помислете колко българи са се вдигнали през априлското въстание,не всички са имали смелост да го направят, това не значи , че са били съгласни България да е турска провинция.Та така господа Путлеропоклонници.
  • 20 антипутин

    6 1 Отговор
    Подпухнала от пиянство бабичка над 90, с двата крака в гроба - прости ми Боже, изпраща 64 годишния атлет Путин "в пенсия". Затова, че изправи Русия, върна и мощта, предотврати превръщането и в суровинен придатък и пустиня от безумно, противочовешки алчните САЩ, изровили до шушка земята си, превърнали я в менделеевата таблица, където и тревата, да не говорим за дърветата са хилави и недъгави. Върна на Русия достоинството и престижа, колкото и да вият злобните претенденти да превърнат Земята в свое безмозъчно покорно владение. Та дори и затова, че оня горе гурелив бабешкер, малоумно хитро нахилен, е още жив, защото в едни общества, такива пияндурки направо ги оставят да се вмиришат. Познато до болка, нали.
  • 21 КокУ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "До А стига бе":

    Ами Тръмп, нали си е бизнесмен и цепи цента на две, явно е стиснал цицката за субсидии за мистичния дърт караконджул Шорош, на каквото и да е параван той, че много резултати от дейностите му са хвърлени пари на вятъра, а "майданите" се пренасочват обратно, а главен герой става не предначертаният.
  • 22 ЩЕЦ

    3 0 Отговор
    Само като видиш кой е организатова на "протесТчето"-Ходорковкски-олигарх откраднал милиарди на гърба на хората и убиец на конкурентите си през отрварителните за русия 90-те год.И тоя иска да е президент ,разбира се той има подкрепа от 0,000001% но ако хипотетично стане ще разпродаде цялата страна както през 90-те.Хубавото е че никога няма да стане.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания