Last news in Fakti

30 Април, 2017 12:39 1 392 4

Меркел крачи уверено към нов мандат

  • ангела меркел-
  • германия-
  • мартин шулц-
  • алтернатива за германия

Консервативният блок на канцлера увеличава преднината си пред социалдемократите на Шулц

Меркел крачи уверено към нов мандат - 1
Снимки: БТА/АР

Консервативният блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) на канцлера Ангела Меркел увеличава до 7 процента преднината си пред социалдемократите на Мартин Шулц.

Това показват данните от социологическа анкета, цитирана от "Ройтерс". Проучването е направено пет месеца преди парламентарните избори във Федералната република.

Ако изборите са днес, консервативният блок би получил 36 на сто от гласовете, сочи анкетата.

Меркел крачи уверено към нов мандат

Подкрепата за ХДС/ХСС е същата и в подобно проучване, направено преди седмица. Разликата е, че социалдемократите на Мартин Шулц губят два процентни пункта. Ако изборите бяха днес, те биха получили 29% от гласовете. Свободните демократи - предпочитаният коалиционен партньор на ХДС/ХСС, имат подкрепа от 6% в анкетата от тази седмица, или с 1 процент повече в сравнение с миналата.

Меркел крачи уверено към нов мандат

С общо 42 процента обаче десноцентристка коалиция на консервативния блок и свободните демократи не може да спечели мнозинство в парламента, посочва "Ройтерс".

Крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ) би получила 9 на сто от гласовете, ако изборите са днес. Всички други партии заявяват, че няма да се съюзят с АзГ.

Зелените биха получили 7 процента подкрепа - с пункт повече от миналата седмица, а Левите - 9 на сто, което е без промяна в сравнение с предишната анкета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле

    4 1 Отговор
    Леле, леле, колко е щастлива с този партньор...Какво ли няма по света. Затова и стартира Евроекзит. С космическа скорост, не с някакви си първа, втора и трета!
  • 2 Kana

    4 0 Отговор
    Тази дърта вещица, още колко мандата и трябват, за да я позлатят! Бреййй...Не европейски, а диктаторски съюз!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Вълчан

    0 0 Отговор
    Германците си харесват Меркел.Няма как да ги разберем защо.Трябва им свежа плът робска.Лека по лека ще изгонят Румънци Българи и Поляци и ще ги заменят със бедни и прости мангали от маината си.Идеално ще е ако някои им работи за 8.00 евро на час.
  • 4 Лупи

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kana":

    Евреите имат план в момента той е в ход, когато приключи тогава ще се махане Меркел.
Новини по държави: