Last news in Fakti

30 Април, 2017 23:00 2 608 0

Лондон: Готвим се за битка след Брекзит

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • лондон-
  • ес-
  • преговори

Екипът на Тереза Мей очаква спокойно трудните преговори 

Лондон: Готвим се за битка след Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей заяви, че преговорите по "развода" с ЕС ще бъдат трудни. Тя каза това в отговор на твърдата позиция, възприета от лидерите на ЕС във връзка с предстоящите преговори за Брекзит, предаде "Ройтерс".

Вчера ръководителите на останалите 27 страни в ЕС приеха твърди условия за Обединеното кралство и предупредиха британците да не хранят илюзии за бързо постигане на нови отношения за запазване на достъпа им до пазарите на съюза.

Това, а и някои други коментари, дошли от европейските лидери, показва, че предстоят времена, в които тези преговори ще бъдат трудни, каза Мей пред Би Би Си.

Тя потвърди и позицията си, че ще бъде готова да напусне разговорите за излизане от ЕС без сделка, ако не й хареса офертата на Брюксел.

Лондон: Готвим се за битка след Брекзит

Пред Ай Ти Ви британският министър-председател заяви, че няма да вдига данък добавена стойност, ако нейната Консервативна партия спечели изборите на 8 юни. Няма да бъдат повишавани и общите равнища на данъците за британците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: