Last news in Fakti

28 Април, 2017 20:28 2 444 5

Меркел: Лондон да забрави за правата си след Брекзит

  • брекзит-
  • ангела меркел-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • ес-
  • преговори

След развода с ЕС Великобритания няма да има същите права като страните членки

Меркел: Лондон да забрави за правата си след Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди за пореден път британците, че не може да очакват след Брекзита да се ползват със същите права като гражданите на страните членки на ЕС, съобщават медиите на Албиона.

"Държава, която се явява трета страна, няма да може да се ползва със същите или по-изгодни права от страна членка на ЕС", заяви канцлерът пред Бундестага. Това е ясна позиция от Берлин преди срещата на върха в Брюксел, която се очаква да очертае европейските параметри в тежките преговори с Лондон по Брекзита.

Някои британци хранят илюзии за реалностите в света след Брекзита, отбеляза Меркел, цитирана от "Ройтерс". Не бива да има никакви съмнения: преговорите по Брекзита ще изискват много от Великобритания и Европа, подчерта тя.

Меркел: Лондон да забрави за правата си след Брекзит

Британският министър-председател реагира на изказването на Меркел. Тереза Мей обвини 27-те от ЕС, че "се съюзяват" срещу страната й.

Меркел: Лондон да забрави за правата си след Брекзит

"Преговорите ще бъдат трудни", каза Мей в обръщение към британските избиратели при посещение в град Лийдс в разгара на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, които свика за 8 юни.

Мей се опитва да разшири консервативното си мнозинство в парламента (в който сега има преднина от 17 места). Премиерът и партийното и обкръжение смятат, че така ще бъдат в по-силна позиция да преговарят с Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптър

    9 0 Отговор
    Така и трябва. Не може само права без задължения!
  • 2 Марчо

    2 5 Отговор
    След бездарното продажно управление под давлението на Меркел, следващите, които ще напуснат са Франция. Вече сериозно се повдига и там въпроса. Ние също нямаме никакъв плюс от европейския съюз. Вноската ни е около два пъти по-голяма от така наречените евро помощи. Къде е сметката? Аааа, да. В някой джоб, ама чужд. Не на народа. Народа само плаща.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Чиче

    2 1 Отговор
    Значи искам да отбележа, че няма жена на ръководен пост дето върши нещо смислено. Жена с власт е като маймуна с граната. Примери бол - Меркел, Мей, Русев и тн. и тн., до къде стигна света, жени да е*ават майката на цели националности
  • 4 CL500

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марчо":

    Марчо ли си къв си, ама хал хабер си нямаш от реалностите, щом твърдиш, че вноската ни била по-голяма, че дори и 2 пъти от всичките пари дето ни се дават от ЕС. Дори и да не успяваме да усвоим на 100% субсидиите (което си е от наша грешки), пак субсидиите са много, много в по-голям размер от вноската ни! Отделно имаме и преференциален достъп до огромния ЕС пазар, отделно пътуванията на българите са мега по-улеснени из Европа, отделно рейтингът на Бг, като член на ЕС е по-добър за пред чужди инвеститори, отделно за наше добро имаме поне някакъв мониторинг от Европа, защото явно нашите политици инак биха се накъсали още повече да крадат и т.н., и т.н.
    Както забелязваш, основните негодувания и искане за напускане на съюза идват от 'големите', защото дефакто те издържат целия съюз, начело с Германия!
  • 5 333

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марчо":

    Ако не бяхме влезли в ЕС, вероятно щяхме да сме като Молдова или Украйна. А там е по-зле, отколкото тук, повярвай!
    Ако си вършим работата като нормална държава, членка на ЕС ще сме като Словакия, например, ама това, че тиквите правят глупост след глупост не е грях на ЕС. Каквото сами си направим, цяла Европа не може да ни го направи. На опашката сме в ЕС, заради нас си. Немалка част от бившите държави от соц лагера вече живеят по-добре от някои стари членки на ЕС.
Новини по държави: