4 Май, 2017 08:33 2 679 8

Северна Корея отправи остри критики към Китай

  • северна корея-
  • китай-
  • критики-
  • сащ-
  • ядрена програма-
  • пхенян-
  • статия

Необичайно е за Северна Корея да критикува Китай

Северна Корея отправи остри критики към Китай - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея отправи остри критики към Китай заради призивите за спиране на севернокорейската ракетна и ядрена програма.

Критиките на Китай към севернокорейската ядрена програма подлагат на изпитание търпението на Пхенян и може да доведат до тежки последици, се казва в коментарна статия, публикувана вчера от Корейската централна телеграфна агенция, съобщи „Ройтерс“.

Китай, който е най-големият търговски партньор и основен благодетел на Северна Корея, призова неколкократно своята съседка да спре ядрените си опити и изпробването на балистични ракети.

„Всеки ден чуваме безразсъдни и абсурдни забележки от Китай, които единствено правят сегашната лоша ситуация още по-напрегната“, се пише в статията.

Необичайно е за Северна Корея да критикува директно Китай. През последните седмици значително се увеличи напрежението на Корейския полуостров, а Пхенян дори обяви, че страната е готова за война.

Американският президент Доналд Тръмп изрази готовност да сложи край на севернокорейската ядрена програма и призова китайския си колега Си Дзинпин да помогне в убеждаването на Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 й й

    15 4 Отговор
    Това е много добра новина. Браво! Дай боже всеки ден такива положителни неща да четем.
  • 2 Пеньо

    20 6 Отговор
    Ким настъпи греблото! Обяви ли се открито против Китай си подписва смъртната присъда. Явно не му сече много пипето, както казва Дони!
  • 3 гост

    16 1 Отговор
    Унчо продължава да пика срещу вятъра а вече почва и да ръфа ръката която го храни ... Очевидно не е много силен у главата ... Ма пък иначе е голям убавец мамин :)
  • 4 Ставри

    6 6 Отговор
    Никакво гребло не е настъпил, този е едно копченце на Путин. Натиска копчето и почва да дрънка оръжие, петрола хвърчи нагоре. На същия принцип са Венецуела,Сирия,Ирак,Турция,Сърбия. Накрая на американците им писва и отиват им и нбиват канчетата. Справка Ирак,Сърбия. Петрола пак нагоре и така.
  • 5 onq s konq

    7 2 Отговор
    Няма нищо изненадващо в случая и нормалното роптаене на С.Корея срещу батко си Китай.Това обаче Е ПОСЛЕДСВИЕ ОТ КЛЯКАНЕТО НА КИТАЙ НА АМЕРИКА!И като писах че Европа и Америка командват света както икономически така и военно ВИЕ РУСОФИЛИ ПРОСТОВАТИ ДЪРДОРЕХТЕ ЧЕ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО,че САЩ били сами и "отдавна" ИМАЛО ДВУПОЛЮСЕН МОДЕЛ?!!И го заяви Тръмп в прав текст-че ще направи търговски отстъпки на Китай при вноса им на стоки в Америка за да осигури мир в региона,т.е. ПРЕДЛОЖЕНИЕ,НА КОЕТО КИТАЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ОТКАЖЕ,ама дървените глави освен за разпалси в печката просто не стават за нищо друго.
  • 6 Кики

    2 2 Отговор
    Ким Чен се придържа стриктно към своята политика - така трябва да бъде. Сравнително острите думи отправени към Китай са добре обмислени. Проблем няма да се създаде. Китай призоваха, Ким отговори както всеки път. Нищо ново няма, няма и да има.
  • 7 Кики

    1 1 Отговор
    Коньо, бъди по - конкретен и ясен! Какво направиха Китай за САЩ, спрямо спирането на ядрената програма на С.Корея? Нищо! Само едно рутинно призоваване. Ти не позна!
  • 8 Кики

    2 1 Отговор
    Ти казваш, че Китай ще получи търговски отстъпки - хубаво,но какво получи САЩ? Нали САЩ трябваше да получи осмиряване на С.Корея ( спиране на ядрената програма) . Ти не позна!
Новини по държави: