Last news in Fakti

10 Май, 2017 09:23 1 387 0

Wikileaks предлагат работа на Джеймс Коми

  • джулиан асандж-
  • wikileaks-
  • джеймс коми

Това беше обявено от Джулиан Асандж

Wikileaks предлагат работа на Джеймс Коми - 1
Снимка: БТА/AP

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж обяви, че е готов да предложи работа на Джеймс Коми, съобщи The DC.

Директорът на ФБР беше уволнен от президента на САЩ Доналд Тръмп. Смята се, че Тръмп е бил ядосан, заради започнатото от Коми разследване за предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ.

Коми беше основен фактор по време на предизборната кампания. Той реши да започне разследване срещу Хилари Клинтън за използван от нея личен имейл за служебни цели. Това стана само седмица преди изборите през миналата година.

„В Wikileaks бихме се радвали да наемем Джеймс Коми. Той би бил от помощ на офиса ни във Вашингтон, след като толкова му харесва да разследва правителството“, заяви Асандж.

Порталът беше обвинен в сътрудничество в с руското правителство. Това стана, след като организацията разпространи данни за Хилари Клинтън, за които се смята, че са били придобити от руското разузнаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА