10 Май, 2017 10:26 17 081 74

Ето защо не излетяха руските самолети

  • русия-
  • самолети-
  • москва-
  • студ-
  • време-
  • денят на победата-
  • парад-
  • причина

Най-студеният 9 май от десетилетия насам

Ето защо не излетяха руските самолети - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Вчерашният 9 май – Денят на победата – е бил най-студеният в руската столица Москва от Втората световна война насам, съобщи „РИА Новости“.

Термометрите в столицата показаха 4.6 градуса по Целзий над нулата. От 72 години насам не е било толкова студено на тази дата, на която руснаците отбелязват победата срещу нацистите в най-кървавата война в човешката история.

Изданието припомня, че заради лошите метеорологични условия бе отменена авиационната част от военния парад на Червения площад. Хиляди военнослужещи и военна техника преминаха през него, но хеликоптерите и самолетите останаха заземени по заповед на министерството на отбраната. Военното ръководство прецени да не поема излишни рискове.

За разлика от Москва, в Санкт Петербург времето позволи самолетите да излетят (на снимката) в деня, бележещ 72 години от победата над нацисткия режим.

Любопитно е, че руското министерство на отбраната публикува в социалната мрежа Туитър снимка от военновъздушния парад в Москва, въпреки че въздушната част на събитието за Деня на победата беше отменена. Изображението по-късно беше свалено от профила на военното ведомство.

Някои потребители отбелязаха под снимката, че кадър е заснет от парада, провел се през 2013 година. В Санкт Петербург пък беше отменен парадът на военноморските сили.

Източник от щаба на флота разкри, че не се планира участие на кораби в парада, защото военноморските сили изпълняват задачи по предназначение. Кораби от Балтийския флот, които акостираха на пристанището преди няколко дни, внезапно са напуснали района преди парада заради възложени задачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    73 106 Отговор
    След като арматата угасна на площада, сега времето виновно на "великата" армия. А може би лосиона за баня им е виновен?

    Коментиран от #5

  • 2 Самальот

    79 57 Отговор
    Аси кучия студ 4,6 градуса! Не мое да литнем напрао!

    Коментиран от #61

  • 3 Azazel

    79 78 Отговор
    Е, какво, само лятото ли могат да летят "най-добрите изтребители" (според руските тролове във Факти)? Ако някой атакува Русия през декември, ВВС-то им ще чака до юли, за да започне отбранителни действия?
  • 4 начо

    66 66 Отговор
    даже и една постановка не могат да направят като хората
  • 5 Ivan S

    52 59 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Умник Арматата угасна на репетицията през 2015. Сега говорим за 2017. Угаснала е защото е водена не от опитен механик водач, а от служител на Урал вагон завод или както там му е името. Подал е повече газ и като е дръпнал е натиснал спирачка, но не нормална а някаква си горна спирачка която се използва при ядрен взрив и блокира машината в покой.

    Коментиран от #8

  • 6 Пеньо

    45 42 Отговор
    E хайде да не сме хейтъри, като путинофилите! И аз не харесвам милитаристичното джудже, но за отмяната все пак е виновно времето! Неприятното е, че путинофилчетата не можаха да сънуват мокри сънища!
  • 7 Скорпион29

    60 49 Отговор
    Отучнява се ИЗЛИШНИ РИСКОВЕ не че не могат да летят в облачно време или през ноща 1% риск да има е риск доло седът и зяпат 200-300 хиляди човека и1% рисков фактор си е фактор в Русия за сметка на България управляващите мислят за народа си.

    Коментиран от #18, #23, #54

  • 8 ДЕН ПОВРЕДЫЙ

    46 48 Отговор

    До коментар #5 от "Ivan S":

    Eй самовар, ти говориш като част от екипажа. Там ли беше? Горна спирачка? Долна има ли? А лява и дясна?

    Коментиран от #64

  • 9 Скорпион29

    57 48 Отговор
    Тия пък всичко знаят защо Арматата била изгаснала аз гледам всички 9 майски паради всяка година от 86 насам и не съм видял никога бойна машина закъсала на Червения плоштад паляци сорусоидни и безплатни.

    Коментиран от #24

  • 10 Механик водача на Арматата

    37 13 Отговор
    Не бе пишех си любовни съобщения с Ивана Тръмп и без да искам натиснах централното.
  • 11 Бай хой

    55 44 Отговор
    А ве дали могат да летят в лошо време всички знаем. Знаят го край Аляска, знаят го и над Берлин.

    Според мен дори не е въпрос на сигурност като изключим парадните трикове.

    А замисли ли се някой за къв чеп ще дифилират над ниска облачност и кой ще ги види през тия облаци?
  • 12 Ушанков

    46 35 Отговор
    Бай Хой, както винаги не е в час!
    Да е ниска ниска, колко да е ниска тая облачност!
  • 13 До Професорите

    35 38 Отговор
    Дървени философи,вие знаете как се управлява самолет,хеликоптер и др,заради вас България е на тощ хал!!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Ловеца на поршета

    50 27 Отговор
    Да бяха пуснали поне едно хвърчило ей така за цвят че да не се червят сега от срам другарите във форума! 😃
  • 15 кроко

    35 13 Отговор

    До коментар #13 от "До Професорите":

    Добре де, не знаем, хайде , разкажи ни !

    Коментиран от #63

  • 16 мими

    47 38 Отговор
    Грозни, дребни и небръснати човечета с ватенки и шуби горяха хитлеристки знамена и чупеха пречупени кръстове. Мърляви и разпасани войници се хилеха просташки и се наливаха с водка, монголоиди танцуваха по улиците на Берли

    Коментиран от #17, #35

  • 17 хаахххааааааа

    28 34 Отговор

    До коментар #16 от "мими":

    мими-ти тотално си оплела жиците....
  • 18 Azazel

    46 27 Отговор

    До коментар #7 от "Скорпион29":

    Добре де, ясно е, че изпитваш някаква дълбока гей-любов към руската армия и всеки 9-ти май през последните 20 години м*****бираш, гледайки парада, ама като си толкова неграмотен и не можеш да напишеш дори една дума без грешка, не ти е неудобно да пишеш коментари и да злепоставяш по този начин не само себе си, но и любимата ти Русия?
  • 19 Мост

    12 10 Отговор
    Виждам, че има доста свръх експерти по военно дело и чужди армии. Кой каза, ча нашата само частично може да изпълнява задълженията си? Тези коментатори са наша опора и закрила.
  • 20 мими

    42 19 Отговор
    Цените на петрола се сринаха, достигайки най-ниските нива за последните 5 месеца.
    Търгуваният в Лондон сорт Брент с доставка през юли поевтиня с близо 5% вчера и днес продължава да пада, губейки 2,50%, до 47,17 долара за барел.Русия е ресурсна икономика,ами сега
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Киро

    48 23 Отговор
    Муахахааха, "великите" руски въоръжения пак станаха за смях и на кокошките!
  • 23 Киро

    42 22 Отговор

    До коментар #7 от "Скорпион29":

    Ти си неграмотен бе, копейка!

    Два реда не можеш да напишеш без правописни грешки!

    Типичната ушанка - трол!
  • 24 кроко

    42 22 Отговор

    До коментар #9 от "Скорпион29":

    А бре, подлого руско, няма как до като се пулиш пред телевизора да видиш изгаснала или аварирала машина на парада, просто няма да ти я покажат ! За да видиш такова нещо трябва да присъстваш там, на място !

    Коментиран от #59

  • 25 Истина

    43 21 Отговор
    Самолетите им се изложиха както С400 в Сирия .
  • 26 мими

    43 19 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вече знаех кои са гниещите капиталисти, защото бях живял с родителите си във ФРГ, знаех и кои са народните врагове, защото имахме двама роднини убити без съд и присъда след 9 септември 1944 г., но все още нямах ясна представа за хитлеристите. Запознанството ми с тях стана съвсем случайно, когато по телевизията показаха някакви документални кадри от Втората световна война. Но какво беше учудването ми, когато вместо чудовища видях засмени, избръснати и чисти мъже в красиви униформи?
  • 27 Съжалявам

    12 16 Отговор
    Това нашия матреал не става за нищо!
    Всички ще заслужавате съжаление!
    Бог да ни пази, но надали.
  • 28 читател

    37 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Любопитно е, че руското министерство на отбраната публикува в социалната мрежа Туитър снимка от военновъздушния парад в Москва, въпреки че въздушната част на събитието за Деня на победата беше отменена."
    Точно толкова любопитно беше, когато в Съветския съюз излезе списание, с публикувани снимки, в което се описва как космическият кораб с българина Г. Иванов се скача с космическата станция, а после се оказа, че не са се скачали, а са се върнали поради технически проблем.
    Вълкът козината си мени, ама нрава-никога!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 СССР

    45 16 Отговор
    Другари и другарки тоя път се изложихме ...
  • 31 витя

    13 7 Отговор
    Твърде много патриотарство се натрупа на този континент и по-мъдрите му обитатели правилно си спомниха, че прекален светец и Богу не е драг, а прекаленият националист е най-обикновен нацист. Това написа в профила си във Фейсбук Весислава Танчева.

    Махалото потегли обратно, към ценностите на либералната демокрация, към мечтата за обединена Европа, в която границите между държавите минават под масичките на местните кафенета и никой не им обръща внимание.

    Знам, че в момента това звучи твърде оптимистично, но просто преживяваме поредния исторически цикъл и разумът се връща на трона си.


    Та, честит ни Ден на Европа, който съществува, защото преди това европейските народи победиха във война един от най - мракобесните режими в историята. Затова, честит да е и Денят на победата над фашизма.

    Нямаме дата за празнуване на победа на комунизма, което вероятно значи, че още се борим с остатъците на втория режим, белязал миналия век със смърт и разделение...
  • 32 Гост

    13 4 Отговор
    А къде изчезна Глобалното затопляне?
    В края на годината пак ще ни облъчват, че изминалата година е била най-горещата :)))
  • 33 Шойгу

    28 9 Отговор
    Ребята наверно обосрались со страху!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 руски резидент

    28 8 Отговор
    Товариши тролы,
    Что случилос. Не видите ли, че мракобесные силы и здес взяли превес. Зачем мы вам платим? Враги оскорбляют нашу технику и порядок Путина. Немедленно дать отпор.
    И в этом месяце не будет зарплаты!
  • 37 Скорпион29 до Киро иAzazel

    14 29 Отговор
    Виждам че сте добри в духовите ,,музикални" инструменти на еврейската общност направо първенци даже свирите безплатно ей така от сърце.

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Azazel

    27 9 Отговор

    До коментар #37 от "Скорпион29 до Киро иAzazel":

    Ние пък виждаме, че си се впечатлил от думите ни и си започнал да използваш спел-чек, така че сме истински трогнати от оказаното внимание! Ако наесен най-накрая се запишеш в първи клас и научиш и пунктуацията, обещаваме да не се гаврим повече с инфантилизма ти ;)

    Коментиран от #41

  • 40 мими

    15 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Германският износ отбеляза рекордно високи нива, съобщи официалната статистическа федерална служба DeStatis. За месец март тази година износът на стоки се равнява на 118.2 милиарда евро.

    Забелязва се ръст и във вноса – 92.9 милиарда евро. Месечните показатели са най-високите, регистрирани до този момент. За справка – германският износ през месец март 2016 година се е равнявал на 106 милиарда евро.

    Разбивката по страни също е любопитна. Износът на германски стоки към страните от Европейския съюз е 68 милиарда евро.
  • 41 Български език

    11 17 Отговор

    До коментар #39 от "Azazel":

    Спел-чек казваш, а? Глупак!
  • 42 fobos

    8 5 Отговор
    до коментар 28.нищо подобно не сее публикувало никъде в ссср тогава!публикуваха го тук в вестник "работни4еско дело"дори без одобрение на редадактора.после летяха глави,и броят бе незабавно иззет.
  • 43 Ушанков

    12 14 Отговор
    Добре, че денят на победата е през Май, че ако беше Януари никога нямаше да видим въздушната мощ на Рашистан!
    Да се надяваме, че догодина ще е по-топличко и ще може да и се насладим с кеф!
  • 44 213

    17 6 Отговор
    Не е от студа. На 10000м е -40 градуса и самолетите са проектирани за ниски температури. Проблема е в силните странични ветрове и вероятния дъжд и то се явява проблем само ако се изпълняват акробатични фигури и полет на близко разстояние между самолетите.
    Няма смисъл от непремерен риск...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 мими

    15 18 Отговор
    Поради преминаването на гордостта на Русия,самолетоносача А.Кузнецов,се е образувал облак от твърди частици отделени при изгарянето на свръх секретното гориво нужна за КЮМЮР СТЕЛТ ТЕХНОЛОГИЯТА.Та самолетите затова никой не ги е видял!Поняли....
  • 47 IDIL

    25 18 Отговор
    Докато в Русия правят воени паради вие п...рунгели от Еврабия и ФАЩ правите гей паради му ха ха хааа... Слава на Русия и честито денят на победата.

    Коментиран от #48

  • 48 Azazel

    10 14 Отговор

    До коментар #47 от "IDIL":

    О, да, прав си - парадирането на военни надмощие и на носещи масова смърт оръжия, е къде къде по-важно и възпитателно за подрастващите, от парадирането на човешки права и любов...
  • 49 ОЧЕВИДНО

    8 6 Отговор
    тогава някой там се е страхувал от НЕЩО.В Москва авиацията,в Питерсбург флота....май-май-а?
  • 50 Скорпион29

    11 17 Отговор
    Какви права БЕ еврейски слуга
  • 51 баце гошо

    12 10 Отговор
    е нали уж летят във +50 до -50
  • 52 Russia

    20 16 Отговор
    4.6 градуса за май месец си е студено . Хората не предприемат излишни рискове , все пак има няколко стотин хиляди души под тях ама вие освен да говорите с г.за си друго неможете. Имат оръжие и техника да ни заличат за 2 минути. Не забравяйте че същите тези ви освободиха от турци и от фашизъм Неблагодарни
  • 53 мими

    14 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: Повечето от тях не са и руско производство. Основният агрегат е американски. Моторът е V-образен осемцилиндров с работен обем шест литра. Мощността на този агрегат е 304 конски сили, а въртящият момент се предава през шестстепенна автоматична скоростна кутия Hydra-Matic.

    Е бива ли такова нещо? Руски парад с Американски автомобили? :D :D :D
    Иначе са голямата работа. Абе мурзилки...
  • 54 Ходи

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Скорпион29":

    и си върни дипломата, ако изобщо имаш такава...каскет
  • 55 mediator37

    17 4 Отговор
    Той Б.Б. го каза веднъж. "Руснаците, понеже сме братушки, ни продават най-скъпия газ, американците, понеже сме съюзници, ни продават най-скъпия ток."
    С което искам да кажа вместо русофили и русофоби да бъдете българофили е най-добре. Защото и руснаците и американците ни работят когато и както си искат.

    Коментиран от #56

  • 56 Секирата

    16 5 Отговор

    До коментар #55 от "mediator37":

    Б.Б. отново е блеснал . Защото ТЕЦ Марица изток 1 и 3 са с американско оборудване, а иначе са собственост на офшорни компании управлявани от руснаци. Договорите за скъпия ток са сключени от Р. Овч. както и от Мирослав Севлиевски министър от НДСВ.
    А Б.Б. не го казва от неинформираност това
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 дядо Йоцо

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "кроко":

    И на колко парада си присъствал и колко аварии си видял там на място
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ДДД

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Самальот":

    те па наще се убиха да летят:))))
    2 въртолета разплакани
    догодина само с пехота ще минем
    знамето с дронове
    все пак да лети нещо:))
  • 62 6666

    12 9 Отговор
    Когато се пише за победата на СССР във ВСВ над хитлерова Германия ,не трябва да се забравя огромната помощ от Англия и САЩ.През първата половина на 1942г на СССР са доставени три пъти повече танкове отколкото е загубил в сраженията.До края на войната -18700 самолета; 10000 танка; 9600 оръдия; 52000 джипа; 357000 камиона;8000 влекача; 35000 мотоциклета; 128 товарни кораба; 281 бойни кораба; 2000 локомотива; 11000 вагона;хранителни доставки отСАЩ 4915818 тона.Сметката още не е изчистена, но Русия ще се разплати друг път.

    Коментиран от #65

  • 63 До Кроко бавняра

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Ти бавен ли си!!!
  • 64 А ве ей

    16 9 Отговор

    До коментар #8 от "ДЕН ПОВРЕДЫЙ":

    Мушморок, ти в танк качвал ли си се, ве? Като му се опънат "патериците" максимално назад, танкът спира, защото по този начин му се блокира главното предаване. Това всеки посредствен танкист го знае. Ама нали някой педал трябва да лае, че да се чувства значим. Ако руснаците не бяха обърнали хода на войната при Сталинград, нямаше да си се родил, защото дядо ти швабите щяха да са го направили на сапун в някой концлагер.

    Коментиран от #66

  • 65 европейски

    18 10 Отговор

    До коментар #62 от "6666":

    Да не забравяме,че руснаците изкарах войната на гърба си!!Американиците ги стреснаха Японците,трябваха им години да превземат островчета отбрянявани от малки японски отряди!!Дойде 1944 и СССР и започна да настъпва американиците и англичаните побързаха да направят десант над Нормандия,да попречят съветското влияние!!!Американците и Англичаните са неспособни да воюват доказаха го в Корея,Виетнам и насякъде,където разнасят своята заробваща демокрация!!
  • 66 Мани

    8 4 Отговор

    До коментар #64 от "А ве ей":

    Много,точно казано!!!
  • 67 Факт

    3 8 Отговор
    Проблема беше че,облачното време позволяваше видимос до 300 м.,а самолетите е трябвало да летят на 500 м. !!!
  • 68 Скорпион29

    10 7 Отговор
    На паметника на Съветската армия трябва да носите цветя всеки ден м....ши неблагодарни и продажни

    Коментиран от #69

  • 69 Никсан

    7 11 Отговор

    До коментар #68 от "Скорпион29":

    На паметника на окупаторите трябва да се носят само лайно.
  • 70 Vasik Atanasova

    7 1 Отговор
    СПЕСТИХА НЯКОЙ ЛЕВ
    И НА МИНУС 5 ПАК ЩЕ ЛИТНЕ АКО ТРЯБВА
    ТОВА НЕ Е МИНУС 50 ЧЕ ДА СЕ ЧУПИ МЕТАЛА
    ИМАТ И СРЕДСТВА С КОИТО СЕ РАЗЧИСТВАТ ОБЛАЦИТЕ

    Коментиран от #71

  • 71 Лукашенко

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Vasik Atanasova":

    Нация техническа са - средството за разпръскване на дъждоносни облаци е .... цимент. Разпръскват цимент ,който абсорбира голяма част от влагата и се предотвратява дъжд. Аз мисля, че и България може да го направи това.
  • 72 мими

    3 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    вече цяла седмица русофили, либерасти, демократи и лумпени от всякакъв вид ни продъниха ушите с хвалебствия и лозунги по случай т.н. Ден на победата. Към общия хор на тези шизофреници се включиха и няколко медийни представящите се у нас за националисти.

    За мен, обаче няма спор – 9 май е Ден на скръб, защото загубихме войната!

    Ден на скръб, защото към този ден двама мой роднини вече са били мъртви, убити без съд и присъда!

    Ден на скръб, защото загубихме Македония, Беломорието и Западните покрайнини!

    Ден на скръб, защото на власт дойдоха криминални престъпници, убийци и крадци!

    Ден на скръб, защото и до днес Родината ми се управлява от техните деца и внуци!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 мими

    2 3 Отговор
    : Ха-Ха Руския парад се води от Американска кола "под прикритие"!Трябваше миналата година на парада на Руския "Супер Танк" да му сложат Американски двигател и щеше да изкара целия парад,нямаше да се разпадне по средата на тържеството!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания