Last news in Fakti

21 Май, 2017 15:02, обновена 21 Май, 2017 18:46 3 620 1

Последното изкушение на Ердоган (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • пср-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • турция-
  • анкара-
  • конгрес

Турският президент бе избран за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието

Последното изкушение на Ердоган (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган отново беше избран за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) след тригодишно прекъсване.

Ще продължим да работим заедно ден и нощ, заяви при пристигането си Ердоган пред множеството, събрало се пред зала Арена в Анкара. Десетки хиляди хора, пристигнали от всички окръзи на страната, се стекоха към спортната зала, за да приветстват Ердоган и да покажат подкрепата си за завръщането му като председател на ПСР.

Последното изкушение на Ердоган (ВИДЕО+СНИМКИ)

Последното изкушение на Ердоган (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ердоган очерта пътна карта до 2019 г. и избра главните си сътрудници в партийното ръководство. Уставът на ПСР е променен, като една от основните промени е, че се въвежда длъжността заместник-председател, която ще се поеме от досегашния лидер на ПСР, премиера Бинали Йълдъръм.

Не е нужно да толерираме двупосочното отношение на Европейския съюз, каза Eрдоган в речта си пред препълнената зала. Той призова ЕС да предостави безвизово пътуване на турските граждани и да ускори кандидатурата на Анкара за членство .

По думите му това ще бъде в замяна на работата на страната за ограничаване на потока от мигранти към Европа. Въпреки всичко, изборът ни все още е да продължим с ЕС, каза в заключение Ердоган.

Последното изкушение на Ердоган (ВИДЕО+СНИМКИ)

Правеше впечатление отсъствието на предишния президент Абдуллах Гюл, който е и един от учредителите на ПСР. Той обаче изпрати послание, в което пожела настоящият конгрес да доведе до благоденствие за страната и турската демокрация, посочи частната телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Последното изкушение на Ердоган (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още по време на президентския мандат на Гюл се заговори за търкания между него и Ердоган. Определени среди в ПСР изолираха Гюл от ръководството на партията, от участия в партийните дейности, като се твърди, че това е станало с одобрението на Ердоган. След като свърши мандатът му, Гюл се оттегли от активната политика и от ПСР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Снимката с фесовете на глави, показва накъде върви Турция.
Новини по държави: