Last news in Fakti

21 Май, 2017 10:39 2 159 5

Лондон: ЕС ни дължи пари, а не ние

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей

Британският премиер настоява, че Великобритания има финансови „права“, които трябва да бъдат уважени

Лондон: ЕС ни дължи пари, а не ние - 1
Снимки: БТА/АР

Брюксел трябва да плати своята „сметка по Брекзит“ за милиарди лири за откупването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти. Това заяви премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей, цитирана от в. "The Sunday Telegraph".

В медията Мей казва, че „парите, плащани в миналото“ от Лондон трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка. Тя настоява, че Великобритания има финансови „права“, които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите относно плащанията, но има и „задължения“ към общността, която напуска.

Позицията на Мей представлява ясно отхвърляне на твърдите искания на някои държави от ЕС, според които Лондон не може да има претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи.

Лондон: ЕС ни дължи пари, а не ние

Лондон: ЕС ни дължи пари, а не ние

Според информациите, идващи от Брюксел, се очаква преговарящите от страна на ЕС да поискат сума между 60 и 100 млрд. евро от Великобритания за покриване на вече договорените плащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    6 0 Отговор
    Ще има да стават интересни неща ...
    EU ще се опита да сложи UK на мястото си заради желанието им да напускат, но от друга страна пък англичаните са свикнали винаги да получават каквото поискат и както го поискат. В случая не демонстрират нищо по различно.
    Британците поддържащи брексит вероятно имат в предвид затваряне на общноста пришълците за да запазят собствената си идентичност.
    Не случайно едно от най популярните имена на новородени за 2016-та ако не се лъжа беше Ахмет.
    Нормално е общности, които се издържат от труда и ресурсите на други държави да получават по-добри условия и по-добри стандати за живот.
    Също така е нормално и същества търсещи келипир да се опитват да се домогнат до такъв начин на живот.
    Имаше една сентенция че решаването на даден проблем създава след себе си други проблеми.
    Не знам дали е редно пряко да обвиняваме англичаните или по-скоро това е дисбаланс, създаван от модерната парична система.

    Коментиран от #2

  • 2 английска фашага

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Англичаните бяха свикнали да цоцат от целия свят, обаче постепенно загубиха колониите и сферите на влияние, така че сега са просто един мъглив остров, който все повече се откъсва от света. Не произвеждат нищо важно, и въобще Европа спокойно може да мине и без тях. Общо взето са гола вода, предполагам че в назряващата голяма война ще се бият заедно със САЩ и ще се надяват на някакви завоевателски сценарии за да може пак да цоцат от поробените народи. Само че тоя път няма да стане.
  • 3 NSA

    4 1 Отговор
    Айде да се разпада че да свършва тоя цирк
  • 4 Дядо Мраз

    4 0 Отговор
    Като си се хванал на хорото и си цоцкал толкова години от привилегията за свободна търговия и движение на хора и капитали, това че в един момент си решил, че вече не искаш да я играеш тази игра, не ти дава право да си искаш парите обратно. Английските псета да си изпълняват поетите ангажименти и подписаните договори преди момента на брекзит. Иначе ако ще е така, дайте като изядем хляба да тичаме при хлебаря да си искаме парите обратно, 'щото хляба вече го няма.
  • 5 незнайко

    2 0 Отговор
    На англичаните винаги някой друг им е работил, а те са го командвали и използвали. Колониализма обаче свърши и това ги дразни. Ако работещите чужденци в Англия се махнат, икономиката им ще спре, толкова са зависими.
Новини по държави: