22 Май, 2017 15:45 1 753 2

ЕС към Лондон: Искаме бърз Брекзит

  • мишел барние-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ек-
  • брюксел

Брюксел иска преговорите да започнат възможно най-скоро след парламентарни избори на Острова

ЕС към Лондон: Искаме бърз Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

ЕС се надява, че преговорите за Брекзит с Лондон ще започнат в седмицата, започваща на 19 юни. Това заяви еврокомисарят Мишел Барние, цитиран от световните агенции. Именно той е главният преговарящ в преговорите от страна на Съюза.

Надявам се, че ще можем да организираме първия кръг на преговорите възможно най-скоро след парламентарните избори във Великобритания на 8 юни. Надявам се това да стане в седмицата, започваща на 19 юни, каза Барние на ежедневната пресконференция в Брюксел.

Той допълни, че иска да информира европейските лидери за хода на преговорите на тяхната среща на върха, насрочена за 22-23 юни.

ЕС към Лондон: Искаме бърз Брекзит

ЕС към Лондон: Искаме бърз Брекзит

Французинът заяви, че за уреждането на сметките с Великобритания е нужно да се изгради климат на взаимно доверие. Той изрази надежда, че бъдещото търговско споразумение с Обединеното кралство ще може да се обсъжда в края на тази година. Барние дори не иска да помисля, че преговорите по казуса може да се провалят, предаде "Ройтерс".

ЕС към Лондон: Искаме бърз Брекзит

По-рано днес ЕК бе официално упълномощена от Съвета на ЕС да води преговорите от името на всички държави от Общността с Лондон за отделянето на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брекзита

    5 0 Отговор
    Чисти ги тия британци най-после!
  • 2 Англия

    0 0 Отговор
    Ама ,те ,англичаните ,щото и те не искат бърз Брекзит,за да се отърват от тази олигофренска организация!
Новини по държави: