23 Май, 2017 11:54 4 551 34

Оливър Стоун: Филмът ми за Путин е призив към света! (ВИДЕО)

  • оливър стоун-
  • владимир путин

Лентата ще се излъчва от 12 юни по американския кабелен канал "Шоутайм"

Оливър Стоун: Филмът ми за Путин е призив към света! (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Филмът за руския президент "Интервю с Путин" е призив към света, който излиза на екран в разгара на втората студена война, заяви създателят на кинотворбата, американският режисьор Оливър Стоун, цитиран от ТАСС.

Агенцията се позовава на съобщение на Стоун в неговата страница във фейсбук. Филмът ще се излъчва от 12 юни в продължение на четири дни по американския кабелен канал "Шоутайм".

"Интервю с Путин" е четиричасова ярка кулминация на моя странен живот като кинематографист", отбеляза Стоун. Филмът ще бъде показан и в други страни, като Великобритания, Германия, Франция и Италия приблизително в същия период на излизането му - през месец юни.

Кинорежисьорът отбелязва, че творбата му излиза на екран "на фона на опасенията, че САЩ предизвикват ситуация, при която ответна реакция от страна на Русия става все по-вероятна". "Именно това желаят толкова много разярените американски неоконсерватори и демократи, привърженици на Хилари Клинтън", пише режисьорът.

"Защо? Струва ли си този гняв да тласне света към ръба на ядрената пропаст? Те ненавиждат Тръмп или действително мразят руснаците? И защо те бяха обединени от тези две теми?", се пита Стоун.

"В нашия документален филм Путин ясно дава да се разбере от зрителите какво целят САЩ с разполагането на ПРО в Източна Европа - нарушаването на дълго установения паритет.

"Ако погледнете картите в нашия филм ще си дадете сметка как бихте се чувствали вие ако се окажете на мястото на Русия. Русия едва ли представлява за нас заплаха, ние сме заплаха за Русия!", изтъква Стоун


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Благодарен

    55 14 Отговор
    Браво на Оливър Стоун - един доблестен американец, който признава обективната истина!!! Дали промитите мозъци, обаче, ще го чуят???

    Коментиран от #7

  • 2 ЪРП

    48 14 Отговор
    ЕДИН УМЕН И ЧИТАВ АМЕРИКАНЕЦ СЕ Е РОДИЛ И ТОЙ СЕ КАЗВА ОЛИВЪР СТОУН!!!!!!!!
  • 3 Българин

    44 13 Отговор
    Къде си бе, оня с магарето? Чакам сега да оплюеш и Стоун, разбирач смахнат!!!
  • 4 Kcaniba

    10 57 Отговор
    Най-голямата терористична организация в света, тази предвождана от Путин, днес за пореден ден продължава да избива невинни хора в Сирия.

    Коментиран от #6

  • 5 Пеньо

    13 46 Отговор
    Филмът ще го коментирам, след като го гледам, но съм любопитен какво мисли Стоун за избитите и затворени опозиционери на джуджето.

    Коментиран от #8, #29, #33

  • 6 Kcaniba

    34 12 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Невинните хора ги видяхме в Манчестър, тези дето избягаха от руските ракети!!
    Оливър Стоун е личност и има със сигурност достатъчно независимо и по дълбоко мнение от множество фалшиви неличности, тролове, ботове и просто козячета тук.
  • 7 Kcaniba

    32 9 Отговор

    До коментар #1 от "Благодарен":

    Няма и да искат да го чуят!!
    Зомбирването върви с пълна сила!!!
  • 8 Kcaniba

    14 30 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    Киевското пияно джудже с хиляди анти-нацисти по затворите и хиляди убити в Донбасс, какво има общо по темата!???
    За него не само Оливър Стоун няма да направи филм, просто мътно петно в историята , алкохолно петно..
  • 9 Kcaniba

    8 39 Отговор
    Международният финансист и инвеститор Бил Браудър определи руския президент Владимир Путин като най-богатия човек в света, оценявайки състоянието му на 200 милиарда долара.

    „Смятам, че то /състоянието на Путин/ възлиза на 200 милиарда долара. След 14 години на власт и /предвид/ сумите, които е произвела страната, и сумите, които не са били похарчени за училища, пътища, болници и така нататък, всички тези пари са в недвижима собственост, в сметки в швейцарски банки, в акции, хедж фондове, управлявани от Путин и неговите приятелчета“, заяви Браудър в интервю за CNN.

    За сравнение съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс е най-богатият човек в света с 87,6 млрд. долара по официални данни за 2014 г.

    По думите на Браудър някои хора, включително и той самият, смятат президента на Русия „за най-богатия човек в света или един от най-богатите в света, със състояние от стотици милиарди долара, откраднати от Русия! Та колко струва един такъв филм...поредната Кремълска пропаганда!

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    28 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    А бе кире, я кажи нещо за незаконо родетият извйн пределите на САЩ Барак Обама нещо и за доходите му!!??
    А семейството Клинтън как са??
    Пред фалит???
  • 11 Симо Хаюха

    9 17 Отговор
    Аз отдавна съм спрял да го гледам тоя

    Коментиран от #12, #30

  • 12 кроко

    3 12 Отговор

    До коментар #11 от "Симо Хаюха":

    Само МТВ е СНН!?
    ;)
    Там е истивата Бро

    Коментиран от #18

  • 13 Kcaniba

    6 24 Отговор
    Немцов беше поръчан от почитателите на Путин, уби го Русия

    Никак не е задължително лично Въвъ Путин да е „поръчал „ убийството. Макар и това да не е изключено. Нe по тоя начин, по който си го представя доста хора, обаче – Путин вдига телефона и се обажда на подчинените си : „ я го убийте тоя” / или оня/. Така не се прави. Може, например, някой от приближените на Путин да каже „абе на тоя там много му знае устата”. Или : „ добрал се е до плановете ни за окупация на Украйна” и Путин да отвърне „ ами оправяйте се там някак”. Или дори нищо да не каже, а просто да замълчи. С което да даде ясен знак, че одобрява убийството – такива са табиетите на Кремъл още от времената на Сталин.

    Коментиран от #17

  • 14 Гост

    7 18 Отговор
    Дали го е попитал откъде са му милиардите?
  • 15 Гост

    7 15 Отговор
    Дали го е попитал за свободните медии?
  • 16 Гост

    6 24 Отговор
    Стоун дали е чувал за хибридната война на Путин?
  • 17 Kcaniba

    29 11 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Ху из Немцов бре тролик!???
    Опонент с 0.03 % електорат!??
    Политически труп от епохата на Елцин!??
    Пальячето на Елцин с 10 брака и 20 извънпедни деца!??
    От него конкурент и заплаха по малко от другия клоун - Жириновски!!!!
    Убиха го вашите цру-шници, дет му дяваха заплатката!!!
  • 18 Симо Хаюха

    10 16 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Важното е да не е РТ -защото последиците са трудно лечими.

    :D
  • 19 кики

    8 22 Отговор
    Руските разузнавателни служби използват бойни клубове, за да наемат потенциални размирници в Германия и други страни от ЕС, съобщи EuObserver.

    По последни данни броят на клубовете за бойни изкуства в Европа е нараснал значително през последните години. Има опасения, че техни представители могат да причинят размирици по време на изборите в Германия. Някои от клубовете се описват като проводници на спящи клетки.

    Има притеснения, че руски противници могат да станат жертва на подобни клетки. Въпросните бойни клубове имат връзки с руското военно разузнаване и КГБ. Информацията е от Дмитрй Чмелнизкий, който е бил част от руското контраразузнаване, който в момента живее в Берлин.

    Според него от руското разузнаване ги използват по система, която са използвали, когато са имали военни бази в Източна Германия. Разузнаване показва, че в Германия има мрежа от 63 подобни клуба.

    Коментиран от #20

  • 20 Kcaniba

    20 12 Отговор

    До коментар #19 от "кики":

    Руските спецслужби могат да исползват също така и преподавателите по руски език, балетмайсторите, концертмайсторите, диригентите, оперните певци ,космонавтите, също така и астронавтите, защота се обучават в Русия, и знаят руски език!!! Байкерите, рокерите и 5 млн мынемцъй от Казахстан, живущи в Германия!!!
    Като цяло, путен циала е огромен на руските спецслужби
  • 21 Kcaniba

    8 21 Отговор
    Общото събрание на ООН прие резолюция за създаване на специален орган за документиране на най-сериозните нарушения на международното право в Сирия. Той ще включва и случаи на военни престъпления и престъпления против човечеството, съобщава Би Би Си.

    В подкрепа на тази резолюция гласуваха 105 държави членки на ООН. 15 страни бяха „против“, между които Русия, Сирия, Китай, Куба и Венецуела. Други 52 държави членки на ООН гласуваха с „въздържал се“.
  • 22 коко

    7 26 Отговор
    Пол Хлебников–убит юли 2004. Главният редактор на руското издание на „Форбс“ е застрелян в Москва, точно като Борис Немцов.

    Виктор Юшченко–убит септември 2004 година. Антируският кандидат за президент на Украйна бе отровен с диоксин. Смъртта на Юшченко разтресе цяла Европа и до днес теориите около убийството му не спират.

    Андрей Козлов – убит септември 2006 година. Той е първи заместник на РЦБ (Руската централна банка) и прави опити да разкрие прането на пари на много високо ниво. Дали убийството му е политически мотивирано е спорен въпрос и до днес, но подобно на Борис Немцов и той е застрелян в Москва.

    Анна Политковская – загинала 2006 година. Русия и цяла Европа и до днес не се е примирила с убийството на видната журналистка. Тя е автор на редица книги за защита на човешките права в Чечня и един от най-критикуваните от нея политици е Владимир Путин, когото нарича диктатор.

    Наталия Естемирова – убита юли 2009 година. Жестокото убийство на водещата руска журналистка и правозащитничка, предизвика огромно вълнение в Европа. Тя бе отвлечена от дома си в Чечня и застреляна, а тялото й бе открито в крайпътна канавка.

    Дали всички те са жертви на политическия режим, може само да се предполага. Но знаковото убийство на Борис Немцов, заедно с този списък предизвиква изключително много въпроси.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Пеньо

    5 20 Отговор

    До коментар #22 от "коко":

    Стоун дали е чувал за тези хора. Хубаво е да си стоиш в демократичната си дупка и оттам да даваш мнения за политиката на един диктатор.
  • 24 Kcaniba

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "коко":

    Президента дето бил убит от някъв "случаен луд"
    Кенеди е най-младият починал президент – той е на 46 години и 177 дни, когато е убит на 22 ноември 1963 г. Покушението често се смята за възлов момент в историята на САЩ поради силно травмиращия му ефект върху цялата нация и поради значението на JFK, който е икона за младото тогава поколение американци. И до ден днешен отговорът на въпроса кой точно стои зад неговото убийство остава загадка.
  • 25 све

    38 8 Отговор
    О.Стоун е уникален документарист
    Тъпаците лаещи срещу Русия е добре да научат повече за историята на света за последните 200 г. Сериалът,, Непознатата история на САЩ,, беше супер… .
    Добре е за ИДИОТИТЕ да научат и нашата история. На интернет е дискусия в руска телевизия с П. Пасков и руски историк…
    Ще разберете как отново ни управляват примитивни политици-крадци и предатели като Стамболов , предавал на султана инфо за ВМОРО… . И затова екзекутиран… на улицата
    За 25г станахме същите примати
    Кражби, грабежи, убийства, неграмотност… .
    СРАМ

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Симо Хаюха

    9 37 Отговор

    До коментар #25 от "све":

    Винаги съм се удивлявал каква широка култура има българския рубладжия :)
    Не е документаРист Оливър Стоун, режисира предимно игрални филми. Има и някои забележителни -в по ранната си кариера - Взвод, Роден на 4ти юли , Дорс , Родени убийци , Обратен завой . Това са филми шедьоври и мога да ги препоръчам.
    Обаче има и други като Дж. Ф . К . където твърде свободно и избирателно борави с фактите ,манипулативно даже
  • 27 Самуил

    10 36 Отговор

    До коментар #25 от "све":

    Всъщност Стефан Стамболов е убит по поръчка на Русия ,султана няма нищо общо .
  • 28 Kcaniba

    8 31 Отговор
    Маккейн: Путин е бандит и убиец
  • 29 пеньо тъпото

    27 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    Повече го интересува „списъка на клинтън“- списък на хора свързани със сем. клинтън, починали при съмнителни обстоятелства. Броенето им започва още през 1994 г., когато републиканецът Уилям Данемайер пише писмо до Конгреса, в което изброява 24 души, които нарича жертви, защото са починали „при неестествени обстоятелства”, и настоява за изслушвания по темата. В пследствие списъка набъбва до 90 души. Един от най-пресните е Сет Рич (застрелян на 10 юли 2016 година)-уикилийкс предложиха награда за информация за убийството му.
    http://a-specto.bg/90-trupa-v-garderoba-na-clinton/
  • 30 Симо Хаюхахо

    20 5 Отговор

    До коментар #11 от "Симо Хаюха":

    Наистина много отдавна си спрял. Спрял си да го гледаш още преди да почнеш да го гледаш.

    Коментиран от #32

  • 31 СФАЩ

    20 3 Отговор
    МНОГО ПРАВИЛНО ,ЗАРАДИ ЗЛОБАТА СИ АМЕРИКА ИСКА ЯДРЕНА ВОИНА И ЩЕ Я ПОСТИГНЕ , НО КАКВА ЩЕ БЪДЕ ЦЕНАТА КОЯТО ЩЕ ПЛАТИ СВЕТА И ОСОБЕНО ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО РУСИЯ.СВАЩ СА АГРЕС ОР И Т Е РО РИ СТИ
  • 32 Андре

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "Симо Хаюхахо":

    Един има тук ,виси и по цял ден си бие плюсчета - той как ти се струва , дали е наред с главата. Реторичен е въпроса

    Коментиран от #34

  • 33 Светльо Чернев

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    А ти какво мислиш за n на брой нелегални американски затвори извън САЩ, в които се затварят хора без съд и присъда? Хора с които се гаврят и след това изчезват.
  • 34 Симо Хаюхахо

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "Андре":

    Още ли не си разбрал,че пазарната икономика постепенно превръща всички в хаховци? Някои си го признават, други стискат зъби.