Last news in Fakti

24 Май, 2017 08:31, обновена 24 Май, 2017 10:29 1 708 3

Тръмп се срещна с папа Франциск

  • тръмп-
  • папа-
  • франциск-
  • среща-
  • обиколка

Рим е третата спирка от чуждестранната обиколка на американския държавен глава

Тръмп се срещна с папа Франциск - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна тази сутрин във Ватикана, за да се срещне с папа Франциск. Двамата се здрависаха, а Тръмп посочи, че за него е „велика чест“ да е в присъствието на главата на римокатолическата църква. Малко по-късно двамата се отправиха към лична среща.

"Би Би Си" информира, че Тръмп ще разговаря още с президента на Италия Серджо Матарела, както и с министър-председателя Паоло Джентилони, преди да излети за срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Въпреки че това ще е първата им официална среща, Доналд Тръмп и папа Франциск вече са разменяли словестни атаки един към друг. Йезуитът критикува Тръмп още по време на визитата си в Мексико миналата година. Коментирайки прословутата "стена на Тръмп" на границата с Мексико, папа Франциск заяви, че човек, който мисли за градежи на стени, вместо на мостове, не следва християнските ценности.

Тръмп пък не му остана длъжен, отговаряйки, че подобни изказвания са непристойни и нарече католическия първосвещеник "пионка на мексиканското правителство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    4 1 Отговор
    Още оръжейни сделки .
  • 2 лекето

    2 1 Отговор
    Преди уважавах папата и католическата религия. Сега вече не е така. Папата, дето миеше краката на мигрантите, сега ще каже ли нещо по повод на атентата, при който загинаха толкова невинни.
  • 3 Нафарфорий

    2 1 Отговор
    Нямам нищо против католиците, особено тези, които бият ислямистите, но както са го подкарали с този папа, скоро ако не се вземат мерки пл. свети петър ще осъмне с 4 минарета!!!!!!!!!!!!