24 Юни, 2017 14:20 1 299 0

Евакуираха 800 апартамента в Лондон

  • лондон-
  • евакуация-
  • апартаменти-
  • великобритания-
  • пожар-
  • сгради

Превантивни мерки в британската столица

Евакуираха 800 апартамента в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Жителите на повече от 800 апартамента в северната част на Лондон бяха евакуирани като превантивна мярка, съобщи „Евронюз“. Решението е взето дни след опустошителния пожар, отнел живота на десетки.

Разследващите смятат, че пожарът в „Гренфел тауър“ е тръгнал от фризер, а изолацията на високата сграда е допринесла за голямата трагедия заради запалимите материали.

Властите в жилищен комплекс в Лондон са решили да предприемат евакуацията, за да гарантират безопасността на жителите. Сградите са с изолация, подобна на тази в изгорялата сграда.

Трагедията е тръгнала от дефектен фризер, а некачествената облицовка е допринесла за бързото разпространяване на огъня, който обхвана повечето етажи на високата сграда.

Проверки са показали, че жилищните здания, в които е извършена евакуацията, не отговарят на необходимите условия за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: