28 Юли, 2017 16:44 1 984 18

Качински: Германия отрича отговорност за Втората световна война

  • ярослав качински-
  • втората световна война-
  • германия

Той смята, че страната му може да иска репарации

Качински: Германия отрича отговорност за Втората световна война - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на управляващата партия в Полша Ярослав Качински обвини Германия, че не признава вината си за Втората световна война, съобщи Радио „Полша“.

Качински настоява, че Полша има право да поиска репарации от Германия. Страната е една от най-засегнатите от експанзията на Нацискта Германия. Според Качински полските учени проявяват „арогантност“ в същата насока.

„Ние се нуждаем от ефективна и лоялна дипломация в държавата. С такъв дипломатически апарат трудно ще постигнем нещо. Германците отхвърлят от години отговорността си за Втората световна война. Това няма как да бъде прието“, заяви Качински.

Той добави, че в момента се готви реформа за дипломацията в страната. Той трябва да бъде гласуван тази есен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    13 2 Отговор
    Защо искаш репарации, след като са минали 72 години от края на войната.

    Коментиран от #4

  • 2 Палко

    16 2 Отговор
    Абе то и Ньойския договор изтече ама никой и дума не обелва по въпроса???
  • 3 МИЧО

    12 0 Отговор
    Пълни глупости говори Качински - Полша е получила репарации ,както и Израел и други държави.
  • 4 полски свирачи

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "filo":

    1. ЗА ПАРИ
    2. ЩОТО СА ТЪПИ И НАГЛИ
    3. ПАК ИМ СЕ ЯДЕ БОЙ(И ОТ НЕМЦИТЕ И ОТ РУСНАЦИТЕ)
  • 5 Шалом

    9 6 Отговор
    Евреите са крайно нагли и ненаситни ! Лъжата за Втората световна е написана от тях! Има ли още някой,който им вярва?
  • 6 Барчо

    16 2 Отговор
    Репарациите са се договорили при подписване на така наречената безусловна капитулация. Всичко друго са тъпизми да пълним ефира. 600 хиляди руснаци са убити на тяхна територия. Кво се праат, че са едни от най-засегнатите.
    Свидетели сме как една история се пренаписва, но по друг начин. Нема нищо. Докато се опитват да я пренапишат, ще се случи нова, на която ще сме свидетели и участници в поредната губеща страна.
  • 7 падналия ангел

    14 7 Отговор
    Разбира се, че Германия не е виновна. Виновна е Русия, та тя е искала да нападне Германия. И немците просто са я изпреварили. И понеже им липсвали ресурси, преди да вземат тази превантивна и защитна мярка са се поошетали из Европата за да се снабдят с необходимите ресурси. Нещо, като назаем и нищо лично. Та те така и ето ти новата "истинска" история.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Kcaniba

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "падналия ангел":

    Това да не ти е надбягване с бълхи...
    Искали били!!!
    Дрьндрън, на оня виктор суворов поръчковите книги.
    Сталин нямал заводи, щял да напада!!!
    ГУЛАГ е създал, та с робски труд да строи нещо, а за хитлер всички еврейски банки работиха, пари - да се заринеш!!!
    Балистически ракети и атомни ракети са създали за 10 години, толкова пари за разработки никой е нямал!!!
  • 9 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "падналия ангел":

    Те руснаците тогава са се чудили от кого по напред да се отбраняват. Единствената социалистическа държава, в кръгова отбрана , и само врагове около нея. Поляци дърпат чергата ,японци, тежка война с Финландия. Япония постоянно държи в шах руснаците с едномилионна армия в далечният изток.Кой е съюзника на руснаците? , а Германия винаги си е била военно страшилище,една от трите нации в които се раждат готови войници.Има и суровините и оръжието на цяла Европа , и военните контингенти на 14 държави, най-добрите учени, и непрекъснато нараства сила, мощ,население.С кой акъл да я напада Сталин, че малко са му проблемите с неговата държава, която десетилетия,бял ден не е видяла.Сталин е правил всичко възможно да не провокира Хитлер, и да му е съюзник,давал му е суровини,зърно.Ако мислиш да воюваш с някого,то последното нещо което даваш е суровините ,да те бият с тях по твоята глава.Когато Хитлер воюва в Гърция , Руснаците тестват първите си два нови танка Т-34.Голяма готовност за война ,"голямо изпреварване"
  • 10 Бургаския

    11 0 Отговор
    Нагли поляци,намразих ги крадливо племе мръсно!!!Работех в магазинче до морето в Несебър,ядоха сладоледи без да плащат,отварят опаковките на другите продукти!!!!!Нагли евреи,дано си го получат скоро заради тях платих 30лева разходи!!!!
  • 11 ели

    9 3 Отговор
    По времето на Втората Световна Вайна поляците дадоха 5.700 000 милиона жертви . Ако Маршал Жуков не бе отклонил от" Главното направление "около 400 танка които влзоха във Варшава и спасиха напълно Варшавското въстание от пълно унощожение. Защото по нареждане на Хитлер въстанието трябваше да бъде потушено и Варшава дабъде изравнен със земята. (1945 година ) Кой знай колко още щяха да бъдат жертвите. Общо около 600.000 хиляди Съветски войници са отдали живота си за освобождението на Полша
    от Нацизма.А сега рушат паметниците им.

    Коментиран от #13

  • 12 хахо

    12 0 Отговор
    Да атакуваш Германия за репарации като половин Полша владее исторически земи на Германия е глупаво или начало на атаката срещу Украйна.Или алчния поляк иска и "двете"-сегашна Полша е изместена такава по-на запад след ВСВ-взема земи на Прусия и оставя земи на Украйна /СССР/.
  • 13 стоян георгиев

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "ели":

    ели ,по-леко с лъжите ?маршалите на съветската армия изчакват варшава да бъде изравнена със земята и не се намесват гледаики как немците изгарят града.в резултат на това гледане са убити 170000 поляци във варшава ,а града практически е изгорен.нека се сетим също и кои започна цялата тази история и къде бе армията на любимия тъи явно маршал на 14 септември 1939 година?що не поговориш за това?териториите отнети на полша тогава никога не се връщат ,а избитите от съветските освободители руснаци са огромна цифра ,близка на тази на избитите от немците.говоря за избитите поляци ,като махнем евреите.

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Деси пак изопачаваш. Точно така наречените въстаници искат Красная армия да не влиза във Варшава защото те я били освободили. И при спиране на настъплението гитлеристите се връщат и започват систематично разрушаване. Колко познато и каква прилика със съвременните събития. Тогава на някои поляци не им е пукало а само са искали да спрат Червената армия и да получат власт от великобритания. Също както сега козяците се радват че България е в нато въпреки че Българите са на изчезване. Не им пука че без Българи няма България. Важно е да са на власт в момента и да крадат и разпродават Майка България.

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    гитилиристи,така наречени въстанници,красная армия...нови термини гледам.освен тях другото е пълна лъжа,нямаща нищо общо с истината полов,както обикновенно.сега ще видим и колко ви е голяма групата по написаните плюсчета на поредната ти шизофрения!иначе не на някои ,а на всички поляци им се е искало да спрат красная армия щото са знаели до кви благинки ще ги докара поредното и идване.и маика българия за теб е само израз след Гитлиристите,Красная армия ,Хамериканците и т.н. щуротии свързани с лакеиството ти към путин..
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Казано по нашему - Я.Качински си яде м..ната. Всичката му наред - тръгнал да се дърли, като беззъбо псе на конска каруца по селския път!Защо варшавяни се вдигат на въстание ? Кой ги подлъгва да го сторят? Какви са мотивите на Полското задгранично правителство в Лондон ! В същото време Съветската Армия провежда една от най-мащабните си операции през тази война. Проследете, ако желаете дори по часове, развоя на събитията по него време. Кога започва въстанието? Кога първите съветски войници стъпват на десния бряг на Висла, в Прага ? По колко човека са останали в рота, с каква техника, колко денонощия не са спали, не са яли? Къде са тиловите подразделения на Съветите? Да, сега е лесно-Жуков е такъв, Жуков е онакъв! Но е бил наясно със състоянието на настъпващите войски и е дал -стоп. Дори Сталин се е кротнъл.!Винаги, когато съм разговарял с поляци, последните плюят по руснаците - де по исторически причини, де по навик, де от човешка злоба. Сега ги сърби - че се зачесвмат с германците. А кой стои зад германците - до ден-днешен ?????
  • 17 Брег

    0 0 Отговор
    Браво на поляците. Нация с достойнство. И при комунизма и при капитализма. Жалко че ние никога не сме били нито ще бъдем като тях.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания