Last news in Fakti

7 Юли, 2017 08:16 1 535 4

Външен натиск около разследването за химическите атаки в Сирия

  • сирия-
  • химическа атака-
  • химическо оръжие-
  • оон-
  • сащ-
  • русия

Комисията за химическите атаки в Сирия е подложена на политически натиск

Външен натиск около разследването за химическите атаки в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Разследващите от съвместната комисия на ООН и ОЗХО, която трябва да определи извършителите на химическата атака в Сирия на 4 април, са подложени на силен политически натиск, оплака се снощи главният докладчик Едмонд Мулет, цитиран от Reuters.

След заседание при закрити врати на Съвета за сигурност на ООН, Мулет се оплака, че "обстановката е силно политизирана" и заинтересовани страни се опитват да повлияят на работата на комисията.

За нещастие постоянно получаваме преки и непреки послания от няколко страни, които ни казват как да си вършим работата, заяви той пред медиите. Някои са много ясни и ни казват, че ако не си вършим работата според техните желания, няма да приемат заключенията ни, добави той.

Според някои дипломати, натискът е от Русия, отбелязва АР. Мулет обаче подчерта, че "посланията идват отвсякъде", намеквайки, че и някои западни страни оказват натиск.

Натискът идва от повече от един и по-малко от 20 източника, но това въпреки всичко са множество заинтересувани страни, обясни той, цитиран от АР.

Външен натиск около разследването за химическите атаки в Сирия

Мулет уточни, че посланието му към Съвета за сигурност е било "оставете ни да си вършим работата. Имаме високо професионален екип. Правим го по независим начин, обективно, безпристрастно, и ще представим резултатите си през октомври", съобщава Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 10 Отговор
    Тоя Мулет вместо да си каже цената, се опитва да организира НАДДАВАНЕ между заинтересованите от резултатите на разследването страни,но накрая може и да хапне дръвцето:)
  • 2 Kcaniba

    1 14 Отговор
    Русия,не не може да бъде,най–демократичната и миролюбива страна в света!!!
  • 3 КЮНЕЦ

    4 1 Отговор
    Абе НАЗДРАВЕ
  • 4 Различен

    10 1 Отговор
    Русия се мъчи да влияе? А защо не???
    А другите 20 какви са?? Дето се мъчат да влияят??
    Те са от ония миролюбивите и хуманните, дето ни обясняваха, какви страшни химически и атомни оръжия има в Ирак и колко опасни са те. Само дето не ги намериха! И миролюбиво и хуманно затриха над 1 милион иракчани, от които над 300 хиляди деца и продължават да го правят и днес! То това Хирошима, Нагазаки, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Либия и т.н.н. само с миролюбиви и хуманни средства ги съсипаха. Всичко е демагогия, лъжи и домогване до суровини, политическо влияние и съсипване на държави, заради нЕкой нечистоплътни интереси.
    Ама що да ни пука, нали лъжат убедително?