Last news in Fakti

10 Юли, 2017 20:30 2 877 15

Сражения между кюрдски и турски сили в Сирия

  • сирия-
  • турци-
  • кюрди

Те са се водили на север от Алепо

Сражения между кюрдски и турски сили в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Кюрдски сили са водили сражения с турски сили в Северозападна Сирия, съобщи „Ройтерс“.

Това беше обявено от говорител на кюрдските Отряди за самоотбрана. Според него турските въоръжени сили и подкрепяни от тях бунтовници, са обстрелвали Тал Рифат, Шейх Иса и още няколко града северно от Алепо.

Имало е удари с артилерия и гранатомети. Загинали са двама души, а още седем са били ранени.

В крайна сметка кюрдите са отвърнали на огъня и отблъснали нападателите. Все още няма коментар по темата от турското правителство.

Имало е удари с артилерия и гранатомети. Загинали са двама души, а още седем са били ранени.


В крайна сметка кюрдите са отвърнали на огъня и отблъснали нападателите. Все още няма коментар по темата от турското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Али Раза

    12 4 Отговор
    Очаквах го. ПКК най накрая ще постигнат целта си. Да видим на каква цена и дали си заслужава. Интересно е каква територия ще поискат!
  • 3 onq s konq

    8 11 Отговор
    Нито Америка,нито Русия искат ПРЕКАЛЕНО СИЛНА ТУРЦИЯ,защото двете са си предостатъчни.Затова и Кюрдистан ще има,за да балансира действията на Ердоган когато СЕ САМОЗАБРАВИ и реши да приказва като равен на Великите сили.

    Коментиран от #4, #5, #12

  • 4 Али Раза

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Турция и с кюрдите и без тях си е еднакво силна. А територия предполагам първо ще поискат да откъснат от Сирия. За пореден път гледаме как дайства САЩ. Постъпват подло, но им се получават нещата, не може да им се отрече. А подло може да се таксува и като дипломатично :) зависи от гледната точка.

    Коментиран от #6

  • 5 Хасан

    7 16 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Турция има огромно влияние над един милиард мюсюлмани по цял свят,не само в Близкия изток ,но и в Европа..и това плаши Запада...Една силна Турция ще създаде баланс в света....ъ
  • 6 onq s konq

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Али Раза":

    Ще ти обясня елементарното ти схващане за "еднакво силната Турция/или която и друга държава да си избереш по принцип/.Имам приятел,който има мн повече пари в банката от мен,но дефакто аз съм по-богатия,защото той неговите НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПИПНЕ!Защо ли?Ами защото необходимостта от сложна операция му виси като дамоклев меч над главата и те са предназначени почти всичките за нея.Е същото е и с Турция-При наличието на един съвсем неслаб ПРО-АМЕРИКАНСКИ И ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕН Кюрдистан,последният винаги може да бъде отвързан и насъскан срещу Турция,като след омаломощаването й САЩ/и Европа/ просто ще я довършат без нито една жертва.Така че Турция може и да е силна във военно отношение,но това е ТЕОРЕТИЧНО,докато на практика нещата биха се развили точно по начина който ти описах.
  • 7 стоян георгиев

    7 6 Отговор
    за да бъде силна една страна хасане не е важно да има ердоган,а отговорно и трезвомислещо общество.в турция ердоган се опира не на въпросното общество ,а на неговите прости но компактни противници.тва няма да направи турция велика ,а отново султанат от което ще страда и то много,а заедно с нея и такива фенове на ердоганя като теб. в сирия няма да постигне нищо ,нито ще и позволят д вземе територия ,нито пък и трябва .предполагам че и кюрдите няма да получат такава ,но ще имат ширкоа автономия и може би ще управляват и бъдеща сирия както го правят и в ирак,което ще е доста сериозен проблем за турция и ердоган,но какво да се прави всеки има проблеми и се бори с тях до колкото може.
  • 8 Gyunay

    12 5 Отговор
    Българите подкрепят кюрдите :D smeshnici
  • 9 ОМВRE

    1 5 Отговор
    Африн, северозападна сирия , съвсрм скоро ще бъде завзета от турската армия. Гледайте, следете ситуацията и ще видите резултатите. Руските сили се изтеглят от там, а кой ще се настани следете. На 40 км от турската граница , на вътре в сирийската част ще има свободна зона, по циалата дължина на границата. Това са около 800 и кусур км.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "ОМВRE":

    В тоя район трябва да се създаде свободна зона и бежанците да се настанят там и за да няма сблъсуци да се отвори турска военна база..
  • 11 Някой

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "ОМВRE":

    Поредното място където ще се продава оръжие.Тъпия фес Ердоган от алчност ще се опита да влезе в Сирия а там ще го чакат готови на всичко кюрдски бойци въоръжени вече със съвременно оръжие.
    Отделно в самата Турция ще си продължи гражданската война.
    Като не са оправили някога границите Великите сили и са оставили под турско робство големи маси хора сега ще се лее кръв.

    Коментиран от #13

  • 12 Тр.тс

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Жащо проблемите на Турция ги свързваш дирекно с Ердоган като можеби знаеш че проблема с кюрдите го има вече почти 40 години а Ердоган е на власт само 14 години .....можеш да се замислиш
  • 13 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Защо Русия като взима Крим не е алчност а му е свещенно право?!..Защо Франция като си вземе Алжир е същото..Защо Сащ като си вземе петролните кладенци на Ирак и Сирия ..а Турция като си иска бащината си земя е проблем

    Коментиран от #14

  • 14 батко бугар

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Какви бащини земи, бе циганин? Асоциираш се с твоята нова, или стара родина, и си мислиш, че можеш да пишеш достатъчно тъпотии по българските форуми.

    Коментиран от #15

  • 15 Жана

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "батко бугар":

    Ставате банални с това,,ЦИГАНИ,,Първо проверете информативно ,и си направете едно ДНК,и ще се убедите че в българия чисти българи няма.После се оплакваме колко са били лоши циганите,ами ние който се мислим за българи постоянно ги провокираме,и разбира се че те няма да седят със скръстени ръце.ПРЕСТАНЕТЕ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания