17 Юли, 2017 14:20 1 909 11

ЕС наказа виновните за химическите атаки в Сирия

  • ес-
  • сирия-
  • химически оръжие-
  • санкция-
  • башар асад-
  • борис джонсън

Брюксел налага санкции на 16 сирийски учени и военни

ЕС наказа виновните за химическите атаки в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

ЕС налага санкции на 16 сирийски учени и военни. Според Брюксел въпросните лица са замесени в химически нападения срещу мирни жители в гражданската война, заяви британският външен министър Борис Джонсън, цитиран от ТАСС.

Джонсън заяви преди заседание на външните министри от ЕС, че на 16-те сирийци ще бъдат наложени забрани за пътуване и замразяване на авоари.

По думите му "това показва решимостта на Великобритания и останалите приятели в Европа" за противодействие на химическите нападения в Сирия.

През май ЕС удължи санкциите срещу Сирия с една година заради продължаващата агресия на правителството срещу собствените му граждани.

ЕС наказа виновните за химическите атаки в Сирия

Брюксел вече наложи забрани за пътуване и замразяване на авоари на 240 физически лица и 67 организации в родината на Башар Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съюза

    4 17 Отговор
    Наказвай
  • 2 Стамат

    6 17 Отговор
    Един нормален няма сред приятелите жужумир поткин и империята на злото.

    Коментиран от #6, #7, #8, #10

  • 3 комунал

    7 16 Отговор
    Браво. Вече са идентифицирани и неутрализирани. А тука рубладжиите се чудят какво да лъжат вече по форумите.
  • 4 Шибай лъжците толерантно

    16 2 Отговор
    А PR агенцията, която сътвори видеофалшивката с помощта на сирийската Ал Кайда, награждават ли я? Пулицър за най-добра Свирка на годината...
  • 5 Кики

    1 4 Отговор
    Идва краят на режимите които се поддържат от империята на злото,а и на самата империя....
  • 6 Оптимус за 2

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    Ти не си в ред, май? Допреди твоят "Путлер" да прати войски на помощ, срещу джихадистите, което лично уважавам и макар да не рева от хвалебствия съм и благодарен морално, джихадистите си вървяха на парад, спокойно без никой от префуканите ви евролиберасти и други да спрат. Единственно след като видяха, че руснаците, Хизбула, Иранци, иракци и други се заеха на живот и смърт с терористите и буквално обърнаха хода на ситуацията, тогава мафиотите от ЕС и други се разлаяха срещу терористите. Кога изпратиха и организираха ССА и другото помниш ли? Какъвто и да е, Асад, аз не зная да е някакъв терорист диктатор и го уважавам - възможно е и да съм заблуден, но позната българка живееща и омъжена в Сирия за доктор казва, че изобщо не провеждал тиранично управление - набеждават го медии на кръгове по интереси да го свалят - нежната инфо медийна лайкучка революция...вземат те на прицел и пращат гейове и лесбийки да скачат за да те свалят.... Ти си платено тролче нищо повече. Бая парици заработваш така, май? Аз не съм трол нито руски нито друг - гледам фактите. А фактите показват, че Россия, Иран, Ирак, Хизбула и др. оказаха решаваща подкрепа срещу халифатците. Е и САС и СИА и и другите. тая Россия ви е черна май? Но избройте конкретно - ЗАЩО?!!!! Аз уважавам и САЩ и Россия и там всякакви кръгове има. А ти явно заработи заплатката днес?
  • 7 Оптимус

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    И още нещо, за тролове като теб - много хора подигравате възможностите на СС-400 комплекса. Радиолокационната свръзка в случая с навлизането на израелски ВВС и бомбардировки от израелски "неидентифицирани" по западната пресса самолети, улавя и артилерийската подготовка срещу сирийското летище с ракети. Но едно е да знаеш, друго е да стреляш срещу тези, които се водят антиджихадисти и "съюзници". Можело е да се свалят и самолетите и противодействува срещу ракетите. Но руснаците никой път няма да стрелят срещу израелците. А, впоследствие за да опровергаят, че не се могли да спрат ракетния обстрел при един полет на НАТОвски самолети за да бомбардират позиции на Асад, руснаци пускат термично оръжие и 1 или 2 самолета не помня точно изчезват от радарите за секунди...няма ги никъде... Не подигравайте руснаците - войната не е проскто нещо - тя не е мерене на бицепси само, а всестранна. Понякога си принуден да губиш заради други съображения. Вие повечето Ганьовци днес тук сте наемническа продажна за пари сбирщина - без принципи за съвест, чест, справедливост, фактология. Просто паричкогонци, готови на всичко.... Окей?
  • 8 Оптимус

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    След контраурока, усмивките на някои подигравачи на руснаците явно позамръзват и г-н Тръмп демонстрира рязко затопляне отношенията с непрекия опонент-съюзник. От което трябва да сме ЩАСТЛИВИ, защото колкото по-малко се карат, по-мирен ще е света ни и ще сме по-добре всички...! За което можем да БЛАГОДАРИМ и на г-дата Путин и Тръмп за усилията! Такова приматско плюене и мислене като твоето не подхожда и на макак в зоопарка. Такива примитивни тролове сте като тебе, че да се чудиш? Да не забравяме, че войната е колективно усилие и трябва да сме морално благодарни на всички, воюващи и убиващи терористите по света - руснаци, американци, либийци, египтяни, иракчани, иранци, палестинци, англичани, кюрди и всякакви други! Защото ако не са те, павиан като тебе вместо да плюе тях, от креслото с бира и таблет в ръка, ще трябва да държи АК и да стреля срещу изроди. Дори и заради това стани прав, извини се на умрелите срещу терора и повече не плюй никого, който ти прави добро и воюва срещу такива изроди там и по света! Разбра ли "велики" бай Ганьо? Благодари и на Путин и на Тръмп и на Асад и на всеки, който ти спестява войната. Ти не я познаваш - тя е АД. Постоянно трябва да убиваш, за да не те убият. И пак си в ада и да оцелееш. Защото живота ти го пропиляват изроди. Аман от примати като теб тук и по света! Разбра ли идеята?
  • 9 Антиислямист

    1 0 Отговор
    Само така,с мюсюлманските идиоти и боклуци
  • 10 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    Явно и много умни няма сред лаладжиите :) Молете се да не пада Сирия ,Израел да си наляга парцалите ,Щатите да имат управление което да избегне челния сблъсък за да ни има.Инак сценарият е Сирия пада,Израел и Коалицията Сащ , Централна Европа се пънат ,израел изстрелва нещо което не трябва по който не трябва ,Русия изстрелва ,продължава се и Русия удря с директен масиран ядрен удар.В САЩ се обявява воено положение,останала е с 50 млн насекение,Централна Европа е опустошена ,Британия е под вода,Израел не съществува не само като популация но и физически на картата а като кратер.Това е същественото .А иначе империи лаладжии кой крив кой прав не са от значение. Та краят за .......няма да дойде ,няма как Кики .Прекалено важна територия са за плановете на някои и сметката която си правят.Централна Европа и САЩ не са от значение като жизненоважна територия в близко бъдеще.Важното е да се избегне съкращение на популация до 500 млн. и поне да останат около милиард а климатичните условия да свършат работата вместо някои други да я свършат по внезапно и самоцелно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: