Last news in Fakti

22 Юли, 2017 17:20 2 519 16

Берлин: Режимът в Дамаск убива с химическо оръжие

  • химическо оръжие-
  • сирия-
  • башар асад-
  • хан шейхун-
  • дамаск-
  • die welt 

Силите на Асад няколко пъти са използвали химически боеприпаси през юли, според Die Welt 

Берлин: Режимът в Дамаск убива с химическо оръжие - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийските власти през юли са използвали няколко пъти химическо оръжие срещу собственото си население, пише германският в. Die Welt, цитиран от ТАСС. Изданието се позовава на източници от сирийската опозиция и западните специални служби.

Според данните на медията на 11 и 14 юли в Гута е бил използван газообразен хлор. В селището Айн Тарма, недалеч от Дамаск, отровни вещества изглежда са били използвани срещу бунтовниците на 1,6, 13 и 14 юли.

Вестникът отбелязва също, че при последната атака по оценка на западни спецслужби "с голяма степен на вероятност е бил използван зарин" и са загинали 9 души.

Според данни на руското министерство на отбраната сирийската авиация в началото на април е бомбардирала в Хан Шейхун цех на бунтовниците, където са били произвеждани отровни вещества, припомня ТАСС.

Берлин: Режимът в Дамаск убива с химическо оръжие

Берлин: Режимът в Дамаск убива с химическо оръжие

Вашингтон обвини Дамаск в извършване на химическа атака, след като на 7 април американските ВВС нанесоха ракетен удар по сирийското военно летище "Шайрат" в провинция Хомс.

На 29 юли ОЗХО публикува доклад, според който в Хан Шейхун е бил използван зарин или подобен на него отровен газ. В резултат са загинали близо 100 души, включително множество деца.

Документът е предаден на съвместна комисия на ОЗХО и ООН, която трябва да установи виновниците за химическата атака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    45 7 Отговор
    Тия точно пък ще обвиняват германците си знаем че разбират от отровни газове още от времето на 1 световна а тия от САЩ забравиха когато хвърляха в Сърбия бомби с обедннен Уран

    Коментиран от #10

  • 2 Башар

    10 15 Отговор
    Добър ден!!!
  • 3 пфу

    40 9 Отговор
    За колко сребърника Ди велт плю на имиджа си?!
  • 4 коректора

    20 0 Отговор
    Да де но то и в статията се пише че на 29 юли е публикуван някакъв доклад !!!??? Да де но то още тази дата не е дошла да не е от миналата година ? Да де но и то ще се окаже май като "химическата атака "
  • 5 Знаещ

    29 4 Отговор
    Тия говорят за 9 убити и то под съмнение, а никъде не търсят обяснение за 40000 убити цивилни от американците при освобождаването на Мосул. Странна работа.
  • 6 Трол

    30 4 Отговор
    Някой вече връзва ли се на тези неща? То е само тон за да крякат козяшките колеги.
  • 7 Барчо

    27 3 Отговор
    Медиите ще продължават да повтарят една и съща лъжа, докато се доподготви обществото за атака на Дамаск и свалянето на Башар със сила от хамериканците. Тогава ще настане същия хаос като в Египет и Ирак. Естествено Европа пак ще плаща сметката.
  • 8 сащ се оакаха

    24 2 Отговор
    "На 29 юли ОЗХО публикува доклад, според който в Хан Шейхун е бил използван зарин или подобен на него отровен газ."
    Датата още не дошла, а вече и доклада и твърдението готови.
  • 9 no name no face no number

    13 3 Отговор
    Като чета та кой се позовават и ми стана безсмислено да продължавам да чета лъжи.
  • 10 Кики

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Империята на злото си отива
  • 11 jambazina

    7 3 Отговор
    Така е написано заглавието, все едно го е казала баба Меркл.
  • 12 TIT

    29 2 Отговор
    Германците и Запада се излагат. Защо му е на Асад да ползва хим. оръжие като си побеждава с обикновени оръжия. Просто западняците не могът да преглътнат неосъществената арабска пролет в Сирия/Износ на демокрация/ и вместо да демократизират Саудитска Арабия се чудят как да свалят най-светския режим в Бл. Изток, защото не им играе по свирката. Позор

    Коментиран от #13

  • 13 Барчо

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "TIT":

    Ясно и е и на германците и на американците, че Асад не прави това в което го обвиняват. Само че трябва да се формира обществено мнение, че той е дявол, който е способен да унищожава собствените си гласоподаватели. И колкото лъжата е по-голяма и невероятна, толкова повече трябва да се повтаря, за да бъде приета като истина. Всеки нормален човек е чувствителен точно към химическа война, понеже смъртта е мъчителна и "нехуманна". Това е и причината да се избере точно този вариант. Няколко статисти, малко игра и ето ти химическа атака. Материалчето е готово и всеки нормален човек, който го види, ще бъде отвратен от "действията на Асад". Лесно и сигурно.

    Коментиран от #14

  • 14 Барчо

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    А че няма логика, никой не се замисля.
    Ако действително използваше химическо оръжие, не мислите ли, че дори и неговите поддръжници нямаше да се обърнат срещу него?
  • 15 ЦОЛЕ

    3 0 Отговор
    хибридно го раздават фашетата
  • 16 Вальо

    3 0 Отговор
    Измислените обвинения срещу законната власт в Сирия ще повтарят до несвяст, а за педофилския скандал по най-високите етажи на властта в САЩ мълчат, мълчат, мълчат ... Естествено че ще мълчат, нали и те са същите свине!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания