Last news in Fakti

7 Август, 2017 18:25 1 498 9

Германия връща бежанци на Гърция

  • германия-
  • бежанци-
  • гърция

Планирано е връщането на 392 души

Германия връща бежанци на Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Германия планира да започне да връща имигранти в Гърция, съобщи Би Би си.

Властите в страната спряха подобни действия по нареждане на Върховния съд през 2011 г. Те обаче може да ги възобновят, позовавайки се на Дъблинското споразумение. Според него молбата за убежище на всеки имигрант, трябва да бъде прегледана в страната, през която той е влязъл в ЕС.

Гръцкият министър на външните работи Йоанис Музалас обяви, че Гърция се е съгласила да приеме определен брой имигранти като жест на добра воля. Той заяви, че е имало натиск от някои страни в ЕС за подобни действия.

В момента гръцките центрове за прием на имигранти са препълнени. Все пак Германия планира да върне в страната близо 392 души. Става въпрос само за имигранти, които са пристигнали в Германия от средата на март.

В момента се уточняват подробности по трансфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркелизъм

    15 2 Отговор
    Меркел си е пробрала това, което ще й върши работа и всичко негодно и опасно го връща на изходна точка! За съжаление и нас това ни чака въпрос на втеме е ! Тази "жена" нанесе непоправими вреди на Европа, които тъпърва ще се взривяват и нанасят още щети !

    Коментиран от #5

  • 2 onq s konq

    3 9 Отговор
    За съжаление на нас никой нищо не ни връща-само вземат!

    Коментиран от #4

  • 3 ЬЬЬЬ

    11 1 Отговор
    Е що ги връщат-да не би Ципрас да ги покани тези талибани??!!@@@@
  • 4 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Мазохист ли си, що ли? Толкова ли държиш на минусчетата?
    Вярвай, не мога да си наложа да ти говоря в учтива форма!
    Какво искаш да ти върнат? Онези, които се взривяват в тълпата ли?
    Защото ставащите за нещо меркел си ги преся и задържа.
    Ей, на тая пък, не мога да се заставя да й пиша името с главна буква...
  • 5 Барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "меркелизъм":

    Нищо годно не е излязло от чалмите. Това, което мигрира е паплач без образование, професия и каквито и да са трудови навици. Няма какво да се отбира.
  • 6 Барчо

    9 1 Отговор
    Значи ш...ните германци задължават другите държави да си осиновяват джихадисти. Като си ги канила госпожо М. си ги отглеждай ти и не се меси в живота на другите.
  • 7 Фермерски

    2 4 Отговор
    Оооо га ше ни върнат нашите бежанци? че ми треват за гроздобера. Щом таботят в германия, що да не работи и тук? Нашите ся чакат да заминат за канада, и кво праим? Стоката трябва да се прибере.
  • 8 Европеец

    3 0 Отговор
    Германия да се събуди. Емигрантите трябва да се върнат откъдето са дошли Сирия, Афганистан, Ирак, Африка и .... Те не са гърци за да ги връщат на Гърция. Германия има сбъркана социална политика, към емигрантите. И външна политика към Афганистан, Африка, Сирия, Ирак. И на мен, ако в Западна Европа ми осигуряват по-добри усложия на живот и ми дават повече пари, отколкото в роданта му държава и не ме връщат и аз ще отида да живея там, а не в Гърция или там където съм се родил.
  • 9 1234

    0 0 Отговор
    Защо ще ги връщат на Гърция,нали Меркел ги викаше да отиват там.Сега да си ги прибира при нея. Тя нейната работа като на габровеца,дошли му приятели на гости,но не му стигнали 10 стола,и отишъл при съседа си и го попитал дали му се намират свободни столове,и когато съседът му казал,че има,тогава габровецът им казал да влизат у съседа.Че и Меркел елате,елате , сега връщайте ги в Гърция.Е.а ти и простотията.
Новини по държави: