16 Декември, 2011 10:59 2 774 0

Карлос Чакала получи втора доживотна присъда - (видео)

  • карлос чакала-
  • тероризъм

Френски съд призна родения във Венецуела терорист Карлос Чакала за виновен за организирането на четири кървави атаки във Франция през 1982 и 1983 г. и го осъди на доживотен затвор, предаде Ройтерс.

Агенцията припомня, че местното законодателство не предвижда смъртната присъда.

Специалният съд в Париж за тероризма обяви, че Карлос ще излежи минимум 18 години в затвора. Присъдата вероятно ще измести датата, на която той може да поиска предсрочно условно освобождаване и която в момента е определена за 2012 г.

Адвокатът на Карлос каза, че клиентът му ще обжалва присъдата, съобщи АФП.

Карлос, чието истинско име е Илич Рамирес Санчес, вече 20 години излежава доживотна присъда в парижки затвор за тройно убийство, извършено през 1975 г.

Илич Рамирес, както е истинското му име, вероятно е най-известен с акцията си от 1975 г., когато във Виена взема за заложници лидери на страните от ОПЕК.

Смята се, че с подкрепата на страни от Съветския блок и от Близкия изток е извършвал нападения във Франция, Великобритания и Германия, отбелязва Ройтерс. През 90-те живее известно време в Сирия, след това се мести в Судан. През 1994 г. е заловен от френските специални сили. През 1997 г. е осъден на доживотен затвор във Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА