Last news in Fakti

10 Август, 2017 14:10 3 524 16

Задържаха руснак в Турция - планирал да свали американски самолет (ВИДЕО)

  • турция-
  • инджирлик-
  • база-
  • самолет-
  • сащ

Силите за сигурност на Турция са задържали гражданин на Русия, който, както се твърди, планирал с помощта на дрон да свали един от самолетите на САЩ, базирани във военната база "Инджирлик", съобщи телевизия "Хабертюрк".

Според медията задържаният се казва Ренат Бакиев. Той е обвинен също във връзки с терористичната организация "Ислямска държава". Засега няма реакция от страна на посолството на Руската федерация в Анкара, отбелязва ТАСС.

Бакиев е бил задържан преди време при преминаване в Турция от Сирия. След свалянето на американския самолет той възнамерявал да извърши и бомбено нападение, насочено срещу религиозната общност на алевиите, посочва още "Хабертюрк".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    30 49 Отговор
    Тия руснаци докато не настанят Путин в Мавзолея нямя да станат нормални хора!

    Коментиран от #3

  • 2 да се вземе предвид

    36 12 Отговор
    странно как ли са разбрали предварително точно какво иска да направи, а пък съм сигурен че той не им е казал такова нещо ако са го разпитвали впоследствие
  • 3 путинов смотаняк

    18 11 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Ти нали си нормален,кво ти пука
  • 4 кирил

    16 8 Отговор
    ще обслужва в турски затвор
  • 5 Ghost1

    17 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той е обвинен също във връзки с терористичната организация "Ислямска държава". Засега няма реакция от страна на посолството на Руската федерация в Анкара, отбелязва ТАСС.
    Това представлява империята на Путлер -разпространение на омраза към нормалната цивилизация и разпространение на тероризъм с най-много поддръжници активисти в ислямска държава от бившите съветски републики. Ей за това я наричат империята на злото
  • 6 АНОНИМЕН

    6 15 Отговор
    КАЧВА СЕ НА ПОКРИВА НА НЯКОЙ НЕБОСТЪРГАЧ,НАД КОЙТО МИНАВАТ МАРШРУТИТЕ НА ГРАЖДАНСКИ ПОЛЕТИ И С ЕДНО РПГ....БУМ.....И ГОТОВО........
  • 7 Бай хой

    13 7 Отговор
    Анатолий, забрави този път да обясниш че е опозиционер и противник на Путин. Що така? Как , случайно ли пропусна.
  • 8 Kcaniba

    10 10 Отговор
    Империята на злото не спи!Само за терор и анархия мисли,и така от 1917 г......
  • 9 стоян георгиев

    8 9 Отговор
    сред уж религиозните руснаци масово се появяват такива дето стават мюсулмани и после се записват в идил.тенденцията е много порочана и сериозна.не че няма немци или англичани дето го правят,но в русия е в много по-големи размери.тук не става въпрос за традиционни мюсулмани квито са кавказците или татарите ,а за чисти руснаци сменили вярата си .вчера в мосул откриха 30 руски деца без родители ,навярно доведени от семеиствата си ,които са се влели в идил.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Знаещ

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Всеки път ме разсмиваш. Значи казваш е много сериозно, ако от над 120 000 000 етнически руснаци 1000-2000 или даже 3000 са станали ислямисти? Я сметни какъв процент от населението е това. Още повече, че част от тях са младежи от малки селца с ниски доходи привлечени от парите или от възможността за изнасилване на хиляди жени. Извратеняци има не само в Русия. Само виж колко етнически англичанки избягаха при идил и се ожениха за мюсулмански изроди.

    Коментиран от #15

  • 11 ХАСАН

    4 5 Отговор
    Жалко за момчето...това е ако няма държавно религиозно учение..той ако беше учил православие в училище нямаше да търси друга вяра на грешно място!
  • 12 Кака Гинка

    11 4 Отговор
    Ренат Бакиев - руснак отвсякъде,ако съдим по името му! Колкото циганите,дето ни "прославиха" из цяла Европа са българи...
  • 13 Бай хой

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Деси не коментирай етническия произход че се превръщаш в расист. Коментирай че е враг на властта в Кремъл и противник на Путин. Коментирай че тези опозиционери на Лремъл и противници на Путин се подържат от ЕС и сащ. Заловен е на сирийската граница и освободен пт цру и турските служби.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Знаещ":

    виж от 150 милионна русия се бият наи-много джихадисти,като сериозна броика от тях не са родени като мюсулмани,да речем от 300 милонен сащ са много по-малко ,както и от 500 млн.ес или от 1,5 млрд.китаи.тва е доста странно ,щото се обяснява наляво и надясно колко силно вярващи християни живеят в русия :))))))))))))!иначе си прав има такива от всякъде ,но е тенденциите в русия са наи-фрапантни.

    Коментиран от #16

  • 16 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ренат Бакиев не е етнически руско име. За И.Д се бият максимум 2000 руснаци, което е изключително малък процент (0,00...) от общото население на Русия.
Новини по държави: