Last news in Fakti

17 Декември, 2011 08:48 1 483 0

Най-малко 10 убити при протести в Казахстан - видео

  • казахстан-
  • протести

Най-малко 10 души загинаха в петък при сблъсъци между уволнени работници в петролния сектор и полицията в Казахстан, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, като се позоваха на прокуратурата в Алмати.

Генералният прокурор Асхат Даулбаев съобщи, че по предварителни данни 10 души са убити в масовите безредици в западния град Жанаозен.

Сред жертвите има полицаи. Има и ранени, а петима полицаи са настанени в болница.

Смята се, че броят на убитите и на ранените ще нарасне.

Сблъсъците избухнали на празненство по случай 20-ата годишнина от независимостта на Казахстан.

Според местни медии размириците били предизвикани от работници в петролно предприятие, които били уволнени след продължителна стачка.

Видеорепортажи, публикувани в интернет, показват хора, въоръжени с коктейли Молотов и с пръти, да се придвижват из улиците на града, в който живеят 60 000 души.

Заради тези събития има срив в мобилните комуникации. Военни са изпратени в Жанаозен, за да въдворят ред, заяви говорител на казахстанското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА