Last news in Fakti

15 Август, 2017 11:22 1 892 5

Иран заплашва: Напускаме ядреното споразумение

  • иран-
  • хасан рохани-
  • сащ-
  • ядрено споразумение-
  • санкции

Техеран ще отговори адекватно, ако бъде засегнат от нови санкции на САЩ 

Иран заплашва: Напускаме ядреното споразумение - 1
Снимки: БТА/АР

Иран може много бързо да се оттегли от ядреното споразумение с великите сили, ако САЩ продължат с политиката на "санкции и принуда", заплаши президентът Хасан Рохани, цитиран от Reuters.

Сключеното през юли 2015 г. от Техеран и великите сили ядрено споразумение предвижда Иран да използва ядрената си програма само за мирни цели срещу постепенно вдигане на международните санкции.

"Неуспехът с използването на санкциите и принудата отведе предишните им администрации до масата за преговори", заяви Рохани в реч пред парламента, излъчена по телевизията. "Но ако те искат да се върнат към тези методи, със сигурност и в много кратък срок - не след седмици или месеци, а до дни или часове - ние ще се върнем към старото положение по много по-категоричен начин", каза той.

Иран заплашва: Напускаме ядреното споразумение

Американският лидер Доналд Тръмп доказа на света, че "не е добър партньор", заяви още преизбраният наскоро ирански президент.

"През последните месеци светът видя как САЩ, освен че постоянно нарушаваха обещанията си, засягащи ядреното споразумение, неведнъж пренебрегваха международни споразумения и показаха на съюзниците си, че не са добър партньор", подчерта Рохани.

В средата на юли американската администрация наложи нови правни и финансови санкции на ирански лица и организации, свързани с програмата за балистични ракети, забранена с резолюция на ООН, и с Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

Иран заплашва: Напускаме ядреното споразумение

В края на миналия месец Конгресът на САЩ гласува санкции срещу Иран, обвинявайки го, че развива балистичната си програма, нарушава човешките права и подкрепя групировки като ливанската групировка "Хизбула", смятани за терористи от Вашингтон, припомня .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рамзес III

    8 12 Отговор
    Путя , оставил си си кучето отвързано ! Виж там оправяй се с него да не отнесе някоя тояга!

    Коментиран от #2

  • 2 асът на асовете

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "рамзес III":

    Тоягата ще я отнесат краварчетата, ама яка сопа ще е

    Коментиран от #3

  • 3 346

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "асът на асовете":

    Ще ,ще -накрая ще я отнесе оста на злото ,която се състои от 3 държави Иран ,С. Корея и Русия Това са. И Венецуела обаче там са на прага на гражданска война

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "346":

    Е та къде забрави Китай, Сирия, Ирак, Индия, Виетнам и още доста други по-малки за които в момента не се сещам, които имат много да връщат. Та нали знаеш, че в един момент на най-големия набивач, му го набиват.