22 Август, 2017 20:50 2 133 20

ЕС да измени подхода си към Турция

  • ес-
  • подход-
  • турция

Йоханес Хан разочарован от реакциите на Анкара

ЕС да измени подхода си към Турция - 1
Снимка: БТА/AP

„ЕС трябва да измени своя подход към Турция.“ Това заяви европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, цитиран от Suddeutsche Zeitung.

През последните дни Турция обтегна своите отношения с Европа, след като президента Реджеп Ердоган призова турските граждани в Германия да не гласуват за големите партии по време на парламентарните избори в страната.

„Смятам, че вече е крайно време в ЕС да обсъдим какви трябва да са последствията от такова поведение. Няма как да свиваме рамене и да признаем такъв подход към дългосрочната политическа стратегия.

Реакцията на Турция може и да е популярна сред някои страни. Последствията от нея обаче пораждат прит


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Солдат

    8 4 Отговор
    И като промени курса към Русия кво стана кой е губещият в случая
  • 2 Хасан

    9 15 Отговор
    Добре де...Когато Германия и ЕС се мешеха за реферандума може ама Турция ако каже нещо за германските избори не може...какъв е тоя аршин?

    Коментиран от #6

  • 3 onq s konq

    9 4 Отговор
    Уважавам Турция като добър съсед на България и отличните отношения между Борисов и Ердоган.Не че не е имало погранични пропусквателни проблеми с трафика,но те бледнеят пред гръцките протести на земеделците им,нанесли щети за милиони на Българския бизнес.Искрено се надявам обаче да не се стига до крайни мерки между Турция и ЕС,защото едни Европейски санкции могат да объркат тотално турската икономика и никакви руски или ирански "добри" търговски отношения няма да могат да омекотят удара.А че и България ще почувства доста неудобство в случая-то си е закономерно.
  • 4 Диди

    5 7 Отговор
    Ердоган се самозабрави с примитивтите си изрази,с обидите.Тоя психопат премина всякакви граници.Днес писах,че се обмислят санкции за Турция,тези санкции трябва да бъдат наложени.Ердоган ще продължава да провокира и обижда.Турците си го избраха,трябва и да носят последиците от това.
  • 5 наблюдател

    7 7 Отговор
    Тоя тъп фес Ердухан се прави на велик,но помним как отиде да се дупи на Путин на килимчето.Сега ще стане същото като му ударят сопата.Само че тоя път може и да го ударят по жестоко защото се видя че създава проблеми и да направят местенце на кюрдите под слънцето за да приключат с имперските амбиции на анадолците.
  • 6 Диди

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане,моля те престани с тези изказвания за ,,референдума,,.Европа напомняше на турците,че те избират съдбата на Турция,и че с политиката на Ердоган,Турция няма как да бъде приета в ЕС. Кое според теб е неправилно?

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Диди,Ердоган беше западен проект ..Целта на Запада беше да се създаде умерена ислямска Турция...и тя бъде модел за преобразуване на страните в Близкия изток...и кое не беше както трябва?

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 8 Хасан

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Аз да ти кажа...Буш искаше Турция да нападне Ирак..Турция отказа...Обама искаше Турция да влезе в Сирия..Турция пак отказа...Ако беше нападнала щеше да си създаде врагове от съседите си и да се затвори влиянието на Турция в Близкия изток
  • 9 Диди

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Ердоган ще върне Турция години назад.Това е жалко.Ако се замислим,знаем,че от ислямските държави,Турция е,да не кажа(беше),тази,която е ,,демократична,,малко.Турция гледаше повече към Европа.Европа няма право ТОТАЛНО ДА ПРОМЕНЯ ТУРЦИЯ.Но това знаеха политиците още от десетилетия,и въпреки това постоянно говореха за приемане на Турция в ЕС.Това,което не одобрявам на ЕС е..че не казаха от пледи години,че Турция няма как да бъде приета.Но въпреки това,мисля,че Ердоган ще навреди на Турция.Турция има нужда от друг държавен глава.

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Турция никога нямаше да влезе в съюза поради това че е християнски съюз..Ако влезе заради населението ще има тежест колкото Германия...Турция е страна производител и е все пак конкурент на Германия

    Коментиран от #20

  • 11 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    ти сам го каза хасане,беше!!!!вече е източен такъв и доверието от запада изчезва.когато се появи преди 15 години мисля бяхме обнадеждени че тва е човека дето ще вкара турция в ес и ще приключим с глобалния източен проблем,но палачинката се обърна в момента в които ердоган разбра че може да смачка всички от конкуренцията и да управлява еднолично.подобно бе положението и с русия при идването на путин.може сега да кажеш ама що се месим в турските вътрешни работи????щото практиката показва едно имаш ли си работа с диктатор очакваи проблеми в отношенията със страната дето управлява.примери бол!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Хасан

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    ЕС е западен ,християнски проект..целта му е да се заличат нациите и народите и да се създаде европейски народ и култура...Една парична единица,една територия,една доминираща култура ,едно правителство и един лидер...и една религия ..малките държави ще се стооят и тяхната култура просто ще бъде един егзотичен спомен от миналото.това е.но култури като турската,руската,китайската,арабската са доминиращи и трудно ще могат да се,стопят

    Коментиран от #14

  • 13 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Путин си е прав за себе си..имам предвид за Русия...просто си спаси федерацията от по нататъшно разпадане и ограбване нани природните й ресурси ..и пак излезе на световната арена...
  • 14 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    хасане ,хансане хал хабер си нямаш убавецо!!!хал хабер!!!ес е създаден точно за да защити суверинитета на множеството малки и пъстри в европа.до неговото създаване все някои голям искаше да я прибере въпросната европа под скиптъра си,дали турчин,дали руснак дали немец.тва отнемаше огромна енергия на европеиците да водят воини едни с други .след създаването на ес като концепция европа мирна и забогатя направо се пръска по шевовете от пари и просперитет.тенденцията ще продължи макар ,че периферните диктатори хем искат да пъхнат ръка в меда хем да си останат диктатори.та ердоган и путин нямат шанс за сега.ако популизма вземе връх някога може би ,но сега никакъв.знаеш ли че българия е средна държава за европа като големина?демек ние с белгиици,унгариц,чехи,литовци,латвиици...сме масовката и никои никъде не се страхува че ще бъде претопен напротив развива идентичността си именно в ес .що се отнася до путин,пак мноого си се объркал.путин дърпа русия към дъното прави я държава от африка ,но с ракети и бомби ,което няма как да не се отрази на руснаците .ресурсите му и сега изтичат ,но вече без пари ,а русия може да е като норвегия .една 150 млн. норвегия като стандарт ,демократичност и просперитет.вместо това имаме едно централноафриканско конго ,но позиционирано в северната част на света.конго като свободи,доходи,продължителност на живота ,инфраструктура...но с атомни бомби.като толкова е спрял да му изтичат ресурсите къде му е инфраструктурата,къде е национални

    Коментиран от #15, #16, #18

  • 15 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    За ЕС дано си прав но да не се окаже поредния опит да се създаде ”комунизма”..Нашите бащи също цял жиеот работеха с надеждата за светло комунистическо бъдеще
  • 16 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не че много обичам руснаците..( все пак ние турците сме воювали с тях) ,но все пак те правят най добрите самолети,ракети,космически станции,атомни централи...едва ли Конго могат...Германия нямат космическа станция...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Както винаги си тенденциозно манипулативен:
    "ес е създаден точно за да защити суверинитета на множеството малки и пъстри в европа"

    Светлината примамила някога комарите на лампата!

    Така трябваше да стане, но всъщност реалността е друга:
    Какъв суверенитет? Не е ли суверенитета именно националните интереси над всичко останало? Как да го защити съюза тоя суверенитет?
    Като кара членовете си да се откажат от националните си интереси, за сметка на "общоевропейските" ("Европа на две скорости" не е изчезнала като идея, просто изчаква по-подходящ момент)? Като ги застави всички да се съобразяват с идеите на задокеанските вождове за размиване националната идентичност ли? Като омесят хората от нациите, умишлено унищожавайки поминъка в част от членките, захранвайки по този начин с млада кръв застаряващото население на западна Европа за сметка обезкъврвяването на източните донори? Или като се включиха в безкрайни войни на САЩ, разбиха близко източните и африканските държави и отвориха границите си за всякакви бежанци, включително и тренирани от уж "съюзниците" им атентатори, обучени да насаждат страх у населението? Или като умишлено неглижират националностите си, за сметка на малцинствата?

    И казваш, това ще запази нациите, страните, съюза? НАИВНИК си, да не кажа друга дума!

    То е встрани от написаното от теб за Турция и Русия, което има своето основание и там не споря. Но пък и това което пишеш за Русия и влиянието на Путин е тотално манипулативно. Погле

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    ... То е встрани от написаното от теб за Турция и Русия, което има своето основание и там не споря. Но пък и това което пишеш за Русия и влиянието на Путин е тотално манипулативно. Погледни развитието на руската икономика по отрасли и пазарният й дял последните 25 години, но ги разглеждай и изолирано. Давай, да видим къде е Русия по показатели по времето на Горбачов и Елцин, къде е по времето на Путин, пък макар под санкциите и изолацията на САЩ и Европа. Май ще излезе, че Русия устойчиво изплува, а не потъва? Въпреки и за сметка на европейският баласт, а?
  • 20 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Авторитетът на държава от Европейския съюз няма нищо общо с броя на населението.Икономиката е на първо място.
Новини по държави: