Last news in Fakti

20 Декември, 2011 09:20 1 076 1

Тридневен траур в Куба заради Ким Чен-ир

  • ким чен-ир

Положиха севернокорейския лидер в стъклен ковчег

Властите в Куба обявиха тридневен официален траур в страната във връзка със смъртта на севернокорейския лидер Ким Чен-ир, който ще продължи до 22 декември, съобщи Би Би Си.

Вчера държавната телевизия в Северна Корея съобщи за смъртта на лидера на страната. Ким Чен-ир почина на 17 декември на 69-годишна възраст, но властите съобщиха за това два дни по-късно. Погребението на севернокорейския лидер ще се състои на 28 декември.

Севернокорейската телевизия показа за първи път тялото на бившия лидер. Той е облечен в традиционната дреха каки и е положен в стъклен ковчег, отрупан с червени и бели цветя.

На снимките се виждат редица севернокорейски ръководители, дошли да отдадат почит на покойника. Сред тях е и синът му Ким Чен-,ун, облечен в тъмен костюм, докато останалите ръководители носят военни униформи.

Тялото на Ким Чен-ир беше положено в мавзолея Кумсусан в Пхенян, където почива и тялото на баща му, основателя на Северна Корея Ким Ир Сен, починал през 1994 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.