Last news in Fakti

28 Август, 2017 11:46 1 958 3

Огнен ад на гръцки остров

  • гърция-
  • пожар-
  • ад-
  • огнен-
  • пожарникари-
  • остров-
  • закинтос

Повече от 150 пожарникари се борят с пламъците

Огнен ад на гръцки остров - 1
Снимка: БТА/ AP

Трети ден бушува голям пожар на гръцкия остров Закинтос в Йонийско море, съобщи гръцкото издание „Екатимерини“.

Пламъците достигнаха до домовете на живущите в източната част на острова. Няма информация за пострадали хора. Властите са в готовност да предприемат евакуация.

Повече от 150 пожарникари се борят с пламъците на острова, подкрепени от самолети и хеликоптери по въздух. Води се разследване дали става въпрос за умишлен палеж.

Най-силно е засегнато селището Мариес. Част от местното население е отказало да напусне къщите си. В гасенето на огъня се включиха и доброволци.

Огнен ад на гръцки остров
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДДДДД

    1 1 Отговор
    Трябва да се строи.. Бетон трябва и хотели. А като има разтителност никой няма да даде

    Коментиран от #2

  • 2 Владко М

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДДДДДД":

    Какво е раЗтителност ве горски ? ;)
  • 3 юрист

    1 0 Отговор
    Амиии- какво да кажа- кой каквото прави, за себе си го прави, и на каквото си постелиш, на това ще спиш- Слепците на Закинтос... прогледнаха Властите установиха, че 80% от получаващите пенсия за слепота всъщност виждат 18.09.2012 21:24 Незрящите от гръцкия „остров на слепите” Закинтос внезапно прогледнаха. След масирана лекарска проверка бе установено, че 82% от обявилите се за слепи виждат прекрасно. Проверката бе предизвикана, след като преди година бе установено, че над 600 жители на острова са регистрирани като слепи и получават пенсия или надбавки за придружител. Затова популярната туристическа дестинация бе наречена "Островът на слепците”. Установено бе още, че за такъв се води дори един таксиметров шофьор. По нареждане на здравното министерство на преглед са били привикани 221 души, от които 180 са били здрави, а останалите не са се явили. По данни на финансовото министерство хазната губи всеки месец по 111 милиона евро от незаконно получавани пенсии и обезщетения.
    http://btvnovinite.bg/article/svetut/sleptsite-na-zakintos-proglednaha.html
Новини по държави: