Last news in Fakti

20 Декември, 2011 17:04 5 813 0

КГБ-Беларус се гаври с FEMEN

  • femen-
  • фемен
КГБ-Беларус се гаври с FEMEN - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Активистките на FEMEN, които от вчера бяха изчезнали в Беларус след протест срещу режима на Александър Лукашенко, са били отвлечени около 19 часа местно време от гарата на Минск. Това става ясно от съобщение от страницата на феминисткото движение във Facebook.

Активистките са били отвлечени от сътрудници на КГБ в Беларус. На главите им били поставени торби, а жените били качени в автобус. Цялата нощ те са били разкарвани цяла нощ с автобус. По едно време спрели в гората. Активистките били накарани да се съблекат, били заляти с петрол и заплашени да бъдат подпалени. Най-накрая служителите от беларуското КГБ им отрязали косите и ги пуснали да си ходят.

В момента момичетата от FEMEN се намират в село Беки, Гомелска област и очакват идването на дипломати от посолството на Украйна в Минск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА