20 Декември, 2011 10:19 13 284 3

В Беларус изчезнаха активистки на FEMEN - видео

  • фемен-
  • femen-
  • беларус
В Беларус изчезнаха активистки на FEMEN - видео - 1
Боже, царя изгони, скандираха FEMEN в подкрепа на руската опозиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Минск са изчезнали активистки на феминисткото движение FEMEN, които с гол протест в столицата на Беларус отбелязаха една година от скандалното преизбиране за президент на Александър Лукашенко, за изчезнали.

От FEMEN заявиха за Факти.бг, че Ина Шевченко, Оксана Шачко, Александра Немчинова и видео операторът Кити Грийн са престанали да вдигат мобилните си телефони, така и да отговарят на съобщенията си в социалните мрежи LiveJournal I Facebook.

Вече стана известно, че вчера беларуската полиция е арестувала най-малко шестима журналисти, защото са отразявал голия протест в Минск пред сградата на бившата КГБ на феминистката група FEMEN.

В провокативен стил активистките настояваха за освобождаването на задържаните опозиционни на режима лидери.

Само за седмица това беше втората акция на украинките от FEMEN срещу авторитарен лидер в постсъветското пространство. На 9 декември те протестираха в центъра на Москва пред катедралния храм "Христос Спасител" срещу изборните резултати от проведените в Русия парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат' Ицо

    0 0 Отговор
    Ако говорим сериозно, тези ...ки стават само за едно - и то много добре...
  • 2 дядо коцкар

    0 0 Отговор
    не само за едно за много работи стават
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.