Last news in Fakti

5 Септември, 2017 08:45 1 203 3

Керн: Ако не спечеля, отивам в опозиция

  • австрия-
  • избори-
  • md-
  • парламент-
  • керн

В предаването „Летни беседи” по телевизия ORF 2 канцлерът на Австрия Кристиан Керн коментира темата за предсрочните избори в Австрия, които са насрочени за 15 октомври. Той заяви, че Социалдемократическата партия на Австрия ще отиде в опозиция, ако не стане първа политическа сила в долната палата на парламента. „Ако спечелим, аз ще остана канцлер. Ако не, тогава ни остава ролята на опозиция”, каза Керн. Вторият сценарии, според него, ще доведе до образуването на правителствена коалиция, която ще включва консервативната Австрийска народна партия и дясната Австрийска партия на свободата. Керн обаче е скептичен по отношение формирането на правителство от тези две политически сили, тъй като те не биха могли да предоставят нормална програма за развитие на икономиката на страната.

В случай, че Социалдемократическата партия спечели изборите, той възнамерява да направи сегашния министър на отбраната Петер Доскоцила министър на вътрешните работи. „Ще имаме разделяне на пълномощията между армията и полицията. Постовете няма да бъдат съвместими”, уточни Керн.

В предсрочните парламентарни избори в Австрия на 15 октомври ще участват 16 партии и политически движения. Най-голямата борба се очертава да бъде между сегашния канцлера Керн и председателя на консервативната Австрийска народна партия Себастиян Курц. Към момента двете партии образуват коалиционно правителство, но окончателно се скараха заради искането на консерваторите да се проведат предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виенски валс

    1 1 Отговор
    С теб съм!
  • 2 Кака Гинка

    1 1 Отговор
    Какво невероятно заключение - никога нямаша да се сетим!

    Коментиран от #3

  • 3 Кака Гинка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кака Гинка":

    *нямаше